clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 837

Грушевий пиріг із горішками та інжиром (без вершкового масла!)

Безперечний хіт жовтня — це груші.
Безперечний хіт жовтня — це груші. Фото: автора

В осінній сезон так приємно побалувати себе випічкою з різними фруктовими начинками. А безперечний хіт жовтня — це груші.

Цей пиріг на згущеному молоці без вершкового масла виходить не лише смачним, але й ароматним. А тісто, ну просто пальчики оближеш! Ніжне, м'яке всередині й рум'яне із золотавою скоринкою зовні. Спробуйте й вам обов'язково сподобається!


Інгредієнти:
2 яйця,

1/2 склянки цукру,

200 г сметани,

1/2 банки згущеного молока,

2 ст. л. олії,

сіль, ванілін,

0,5 ч. л. соди (погасити оцтом),

350 г борошна (консистенція тіста повинна бути як на оладки),

50 г волоських горіхів,

50 г сушеного інжиру,

6-7 груш.


Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном. Додати згущене молоко, сметану, олію. Ретельно перемішати. Додати соду, погашену оцтом та поступово всипати просіяне борошно.

Встелити квадратну форму для випічки (у мене 20 на 34 см) пергаментним папером і змастити вершковим маслом. Вилити все тісто у форму.

Зверху викласти почищені й нарізані дольками груші, злегка вдавлюючи їх у тісто.

Присипати зверху нарізаним шматочками сушеним інжиром та подрібненими волоськими горіхами.

Випікати при температурі 170°С протягом 40 хвилин.

Готовність перевірити шпажкою. Ще гарячим пиріг притрусити цукровою пудрою.

Коли випічка охолоне - нарізати порційними шматочками.


 

солодка випічка, пиріг, грушевий пиріг із інжиром, осінні пироги, осіння випічка, груша, інжир, горіхи, пироги без масла

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Насипний пиріг зі смородиною та персиками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 453
Смачна розсипчаста випічка з тіста-крихти, ніжною кремоподібною заливкою та соковитою начинкою.
Американський шифоновий кекс з абрикосами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 636
Легка, м’яка, здобна, пишна та дуже ніжна випічка.
Віденські вафлі у вафельниці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 512
Внесіть різноманітність у повсякденний раціон і приготуйте домашні вафлі. Для цього вам знадобиться набір найдоступніших продуктів та гарний настрій.
Топ-7 експрес-рецептів найсмачніших шарлоток
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 459
Цей пиріг – найпростіший варіант фруктової випічки. На його приготування потрібно зовсім мало часу та мінімум продуктів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: