clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

12 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 577

Грушевий пиріг із горішками та інжиром (без вершкового масла!)


Безперечний хіт жовтня — це груші. Фото: автора

В осінній сезон так приємно побалувати себе випічкою з різними фруктовими начинками. А безперечний хіт жовтня — це груші.

Цей пиріг на згущеному молоці без вершкового масла виходить не лише смачним, але й ароматним. А тісто, ну просто пальчики оближеш! Ніжне, м'яке всередині й рум'яне із золотавою скоринкою зовні. Спробуйте й вам обов'язково сподобається!


Інгредієнти:
2 яйця,

1/2 склянки цукру,

200 г сметани,

1/2 банки згущеного молока,

2 ст. л. олії,

сіль, ванілін,

0,5 ч. л. соди (погасити оцтом),

350 г борошна (консистенція тіста повинна бути як на оладки),

50 г волоських горіхів,

50 г сушеного інжиру,

6-7 груш.


Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном. Додати згущене молоко, сметану, олію. Ретельно перемішати. Додати соду, погашену оцтом та поступово всипати просіяне борошно.

Встелити квадратну форму для випічки (у мене 20 на 34 см) пергаментним папером і змастити вершковим маслом. Вилити все тісто у форму.

Зверху викласти почищені й нарізані дольками груші, злегка вдавлюючи їх у тісто.

Присипати зверху нарізаним шматочками сушеним інжиром та подрібненими волоськими горіхами.

Випікати при температурі 170°С протягом 40 хвилин.

Готовність перевірити шпажкою. Ще гарячим пиріг притрусити цукровою пудрою.

Коли випічка охолоне - нарізати порційними шматочками.


 

солодка випічка, пиріг, грушевий пиріг із інжиром, осінні пироги, осіння випічка, груша, інжир, горіхи, пироги без масла

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучне тістечко з шоколадно-сирним рулетом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 976
Це смаколик «три в одному»: і пиріг, і рулет, і тістечко одночасно.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1308
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 926
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1523
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Показати ще
Коментарів - 0: