clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 954

Пряний морквяний кекс із сирним кремом

Морква зовсім не відчувається, але за рахунок неї кекс виходить ніжним і до того ж, корисним.
Морква зовсім не відчувається, але за рахунок неї кекс виходить ніжним і до того ж, корисним. Фото: автора

Коли хочеться чогось смачненького, але в той же час корисного, цей рецепт в самий раз.

Кекс недорогий і дивовижно смачний. Сирний крем надає випічці додатковий смак і вологість. Морква в ній зовсім не відчувається, але за рахунок неї кекс виходить ніжним і до того ж, корисним.

Інгредієнти:
Для кексу:
2 склянки борошна,
склянка цукру,
4 яйця,
3/4 склянки рослинної рафінованої олії (я брала оливкову, але можна будь-яку),
склянка подрібнених волоських горіхів,
3 склянки натертої на тертці моркви,
ванільний цукор, кориця, мускатний горіх,
2 ч. л. розпушувача,
дрібка солі.

Склянка = 250 мл.

Сирний крем:
1 ст. л. розм'якшеного вершкового масла,
100 г сирної маси (у мене ванільний солодкий сирок),
2 ст. л. цукрової пудри,
1 ч. л. ванільного цукру,
харчовий барвник (не обов’язково).

Приготування:
Яйця збити з олією, цукром і ваніліном. Додати борошно, розпушувач, спеції і сіль, перемішати.

Додати терту моркву і перемішати (я натирала на грубій тертці, але краще робити це на дрібній, тоді структура тіста буде одноріднішою). Додати попередньо підсмажені й злегка подрібнені горішки.

Вилити масу в формочку для кексу (змастити маслом й притрусити панірувальними сухарями, манкою або борошном — зробити так званну «французьку сорочку»).

Випікати -40-50 хвилин при 175ºС.

Для крему: всі інгредієнти змішати й ретельно збити міксером.

Кекс повністю охолодити, а потім прикрасити сирним кремом (можна просто змастити зверху).



ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кекс виходить легким, як на вигляд, так і на смак. Насолода забезпечена! Головне не зловживати, оскільки смаколик так і проситься до рота.  

солодка випічка, кекси,морквяний кекс, сирний крем, осіння випічка, морква, кекс

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирно-шоколадний кекс «Маркіза»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 934
Дуже цікаве поєднання сиру, какао та кави, смак навіть чимось схожий на сирний батончик у шоколадній глазурі.
Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1220
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Макові кекси з лимонною глазур’ю
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 662
Пухкі та повітряні, з приємною лимонною кислинкою на «шапочці», вони особливо подобаються діткам!
Польський заварний пиріг «Карпатка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1225
Смаколик дуже ніжний, в міру солодкий. Його сміливо можна назвати тортом, але, за технологією, це швидше один величезний суцільний еклер!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: