clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1079

Тефтелі по-селянськи в грибному соусі

Найкраще тефтелі смакують із картопляним пюре.
Найкраще тефтелі смакують із картопляним пюре. Фото: автора

Класична страва української кухні.

Ці тефтельки готують з м'ясного фаршу (яловичини, свинини або курки) і тушкують у грибному соусі з білих грибів. Я зробила їх по-своєму – у фарш додала рис, а соус приготувала не з лісових грибів, а з печериць. Такий варіант бюджетніший та ситніший. Сподобалися самі тефтелі – вони вийшли соковитими та м'якими. Соус також не «підкачав». Ніжний, ароматний та вершковий. Для простої сімейної трапези страва підходить якнайкраще.


Інгредієнти:
Для тефтелів:
700 г свинячого фаршу,
80 г вареного рису,
2 цибулини,
1 яйце,
сіль, чорний мелений перець,
сухарі для панірування,
олія для обсмажування.
Для соусу:
300 г печериць,
велика цибулина,
1 ст. л. борошна,
100 мл вершків,
100 мл сметани,
сіль, чорний мелений перець,
мелений мускатний горіх.


Приготування:
Свинину пропустити через м'ясорубку разом із цибулею. Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності (я варила в овочевому бульйоні).

Додати до фаршу. Фарш посолити, поперчити, вибити яйце, ретельно вимісити (якщо фарш здається густим, можна додати в нього трохи вершків). Сформувати великі тефтелі і запанірувати їх у сухарях.

У сковорідці розігріти олію й обсмажити котлетки з обох боків (сильно засмажувати не потрібно!). Готові тефтелі зняти зі сковорідки й скласти в каструлю.

Приготувати соус: цибулю і печериці почистити й нарізати довільно.

Обсмажити в глибокій сковорідці цибулю, потім додати шампіньйони і обсмажити разом до випаровування рідини.

Потім всипати борошно, перемішати. Влити вершки і сметану, все перемішати, додати сіль і спеції.

Якщо соус виходить дуже густим, можна розбавити його водою або вершками.

Довести до кипіння й вилити до обсмажених тефтельок. Зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати приблизно 15-20 хвилин.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще подавати одразу. Але наступного дня страву легко розігріти у мікрохвильовці. Дуже смачно із картопляним пюре.
 

М`ясо та субпродукти, тефтелі по-селянськи в грибному соусі, тефтелі, страви з фаршу, свинина, шампіньйони, котлети, грибний соус, гриби, страви з грибів, грибні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1044
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 661
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1037
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1016
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: