clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1331

Цвітна капуста під соусом «Бешамель» із кунжутом


Соус «Бешамель» виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна. Фото: автора

Завдяки запіканню у білому соусі цей дивно смачний гарнір набуває додаткової соковитості.

Цвітну капусту люблю і готую як взимку (заморожую у великій кількості), так і в сезон, коли можна купити свіжу. Другий інгредієнт – соус «Бешамель». Він виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна. Цікаву нотку страві дарує кунжут.


Інгредієнти:
Головка цвітної капусти,

2 ст. л. кунжуту,

рослинна олія (для обсмажування).

Для кляру:

3 яйця,

3 ст. л. борошна,

50 мл молока,

сіль, перець.


Для соусу «Бешамель»:

50 г вершкового масла,

0,5 л молока,

50 г борошна,

мускатний горіх, сіль.


Приготування:
Соус: поставити сотейник на невеликий вогонь, розтопити шматочки вершкового масла. Постійно помішуючи, всипати борошно. Мішати декілька хвилин, уникаючи утворення грудочок (маса повинна набути приємного жовтуватого відтінку). Зняти каструлю з плити, влити молоко. Все змішати. Знову поставити на плиту на маленький вогонь. Коли соус почне закипати, додати сіль і мускатний горіх. Соус накрити кришкою, залишити ще на 10 хвилин на маленькому вогні. Час від часу помішувати. Готовий «Бешамель» зняти з плити.


Розібрати капусту на суцвіття. Залити холодною водою і поставити на вогонь. Довести капусту до кипіння, посолити, поперчити, додати лавровий листочок. Варити до 7-10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб капуста не переварилася.

Злити воду. Вмочити в яєчно-борошняний кляр і обсмажити на олії.

Викласти всю капусту в форму для запікання і залити її соусом. Посипати кунжутом. Поставити страву в попередньо нагріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин на, щоб капуста зарум'янилося.


 

овочеві страви, страви з овочів, овочі, соус бешамель, цвітна капуста, цвітна капуста із соусом бешамель, кунжут, кляр

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля по-іспанськи, фарширована баликом і грибами
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2054
Такі картопляні «човники» готують із різноманітними начинками
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1484
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 582
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Запіканка з тертої картоплі «Оказія»
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 3207
Смачний і простий гарнір до м'яса або риби.
Показати ще
Коментарів - 3:
Від: Світлана Яськова09.11.2016 20:12Таня, дякую Вам за такий гарний фотозвіт. І за довіру до рецепту!
Від: Таня24.10.2016 16:29Кляра*). Ох,уж эти телефоны - все исправляют).
Від: Таня24.10.2016 16:28Цветную капусту готовим часто,но дальше кляпа руки не доходили).Решили обновить) блюдо при помощи этого рецептика. Вышло - легкое блюдо и нежное по вкусу. Только вот кунжут у нас не особо в почете,то без него обошлись.А так как головка цв.капусты была небольшая,то соус сделали не на поллитр молока,а вдвое меньше.Спасибо за идею - сочетать капусту и соус;).