clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1552

Цвітна капуста під соусом «Бешамель» із кунжутом

Соус «Бешамель» виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна.
Соус «Бешамель» виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна. Фото: автора

Завдяки запіканню у білому соусі цей дивно смачний гарнір набуває додаткової соковитості.

Цвітну капусту люблю і готую як взимку (заморожую у великій кількості), так і в сезон, коли можна купити свіжу. Другий інгредієнт – соус «Бешамель». Він виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна. Цікаву нотку страві дарує кунжут.


Інгредієнти:
Головка цвітної капусти,

2 ст. л. кунжуту,

рослинна олія (для обсмажування).

Для кляру:

3 яйця,

3 ст. л. борошна,

50 мл молока,

сіль, перець.


Для соусу «Бешамель»:

50 г вершкового масла,

0,5 л молока,

50 г борошна,

мускатний горіх, сіль.


Приготування:
Соус: поставити сотейник на невеликий вогонь, розтопити шматочки вершкового масла. Постійно помішуючи, всипати борошно. Мішати декілька хвилин, уникаючи утворення грудочок (маса повинна набути приємного жовтуватого відтінку). Зняти каструлю з плити, влити молоко. Все змішати. Знову поставити на плиту на маленький вогонь. Коли соус почне закипати, додати сіль і мускатний горіх. Соус накрити кришкою, залишити ще на 10 хвилин на маленькому вогні. Час від часу помішувати. Готовий «Бешамель» зняти з плити.


Розібрати капусту на суцвіття. Залити холодною водою і поставити на вогонь. Довести капусту до кипіння, посолити, поперчити, додати лавровий листочок. Варити до 7-10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб капуста не переварилася.

Злити воду. Вмочити в яєчно-борошняний кляр і обсмажити на олії.

Викласти всю капусту в форму для запікання і залити її соусом. Посипати кунжутом. Поставити страву в попередньо нагріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин на, щоб капуста зарум'янилося.


 

овочеві страви, страви з овочів, овочі, соус бешамель, цвітна капуста, цвітна капуста із соусом бешамель, кунжут, кляр

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Молода картопля по-селянськи, смажена у фритюрі
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 622
Цей гарнір вартий того, щоб забути про дієти! Навіть у холодному вигляді він смакує пречудово!
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1276
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Фріттата з кабачками – смачний італійський омлет-запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1120
Дуже смачна й легка страва, яка підійде для сніданку або вечері
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1111
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 3:
Від: Світлана Яськова09.11.2016 20:12Таня, дякую Вам за такий гарний фотозвіт. І за довіру до рецепту!
Від: Таня24.10.2016 16:29Кляра*). Ох,уж эти телефоны - все исправляют).
Від: Таня24.10.2016 16:28Цветную капусту готовим часто,но дальше кляпа руки не доходили).Решили обновить) блюдо при помощи этого рецептика. Вышло - легкое блюдо и нежное по вкусу. Только вот кунжут у нас не особо в почете,то без него обошлись.А так как головка цв.капусты была небольшая,то соус сделали не на поллитр молока,а вдвое меньше.Спасибо за идею - сочетать капусту и соус;).