clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1744

Майстер-клас від професіонала: розфарбовуємо пряники до Хелоуїну

Кольорову глазур слід покласти у зіп-пакетик, відрізати кінчик і через дірочку наносити суміш на печиво
Кольорову глазур слід покласти у зіп-пакетик, відрізати кінчик і через дірочку наносити суміш на печиво Фото: автора

За словами «пряничної феї» Олесі Лопатовської, з декоруванням пряників зможе впоратися навіть дитина, якщо знати деякі тонкощі їх приготування.

Імбирні прянички від Олесі Лопатовської

Інгредієнти: 190 г меду, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. меленого імбиру (свіжого тертого можна менше), 0,5 ч. л. гвоздики, інші прянощі за смаком: бадьян, аніс, мускатний горіх, духмяний перець, 200 г вершкового масла, 700-750 г борошна, 1 ч. л. соди, 3 яйця, 250 г цукрової пудри.

Приготування (майстер-клас від майстра): мед додати прянощі і поставити на маленький вогонь, щоб він розтопився. До моменту закипання постійно помішувати. Потім зняти з вогню, додати вершкове масло. Збити яйця з цукровою пудрою і додати їх у негарячу медово-масляну суміш, перемішати. Соду змішати з борошном, й порціями ввести у тісто. Замісити нетуге тісто, яке ще погано формується у кулю. Загорнути його харчовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на 6 годин. За півгодини до випікання відрізати від загальної маси необхідний шматок і ретельно вимішати його.

Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні (для рівномірності пласта розкачати його між двома паличками, висота має бути близько 0,5 см).

Посипати деко борошном і перекласти на нього тісто, попередньо накрутивши його на качалку.

Вирізати з паперу тематичні фігурки.

Приклавши їх до тіста, обвести контур ножем.

Зняти зайве тісто.

Поставити печиво випікатися при 160ºС протягом 5-7 хвилин до рівномірного золотавого кольору.

Зняти обережно фігурки з дека, повністю охолодити.

Лише тоді можна починати декорувати глазур’ю.

Розмальовувати можна зі звичайних зіп-пакетиків. Для заливання поверхні печива спочатку проводити по колу межі малюнка, потім затушовувати поверхню, розподіляючи глазур зубочисткою. До Хелоуїну можна декорувати пряники малюночками павуків, павутини, гарбузиків, привидів тощо.

Білкова глазур для пряників (айсинг)
Інгредієнти: 400 г цукрової пудри, 3 яєчних білка, 4-5 крапель лимонного соку.


Приготування: просіяну цукрову пудру з’єднати з трьома яєчними білками й додати 5-6 крапель лимонного соку.

Збити міксером до стану стійких піків.

Щоб глазур була кольоровою, слід використовувати харчові барвники.

Декорування смаколиків
Розділити глазур на частини і зафарбувати її готовими харчовими або натуральними барвниками. «Фіолетовий колір отримують із соку синьої капусти з додаванням соку буряка, — розповідає пані Олеся. — Жовтий — куркума або сік моркви. Чорний барвник у домашніх умовах отримати важко, можна придбати в спеціалізованих магазинах для кондитера барвник чорний із титанічного вугілля. Він найбезпечніший серед всіх барвників. Крім того, отримати чорний колір зі штучних барвників можна, якщо змішати в значній концентрації синій, червоний і зелений відтінки. Якщо ж ви взагалі не використовуєте барвники, то краще малювати привидів: біла глазур це просто білок і пудра, без жодних домішок».

"Кольорову глазур слід покласти у зіп-пакетик, відрізати кінчик і через дірочку наносити суміш на печиво", - каже Олеся Лопатовська.

Для заливання країв (малювання контуру) до базової глазурі слід додати пудри, щоб вона була густішою і не розтікалася. Для заливки використовують рідкішу суміш.

Пряник «Привид»

Обвести густішою глазур’ю краї фігурки.

Залити рідкішою основою всю поверхню пряника.

Розподілити рівномірно глазур зубочисткою.

Чорною глазур’ю намалювати очі й ротик. Замість чорної глазурі можна взяти темний шоколад розтоплений на водяній бані.

Пряники «Гарбузик» та «Кажан»

Ці фігурки малюються аналогічно, як пряник «Привид». Лише кольорова гама відрізняється. Для «Кажана» окрім чорної фарби підійде також фіолетова чи темно-синя.

 

Для «Гарбузика» яскраво-помаранчева.

«Павутинка»

Залити пряник глазур’ю (як у прикладі з «Привидом»). Потім намалювати концентричні кільця глазур’ю інших кольорів, можна шоколадом.

Потім вставити зубочистку в центр пряника і ніби провести лінію — тягнути зубочистку від центру до края пряника. Зробити декілька таких умовних ліній, при цьому глазур ніби тягнеться за зубочисткою і утворюється узор павутини.

Поставити в серединці велику крапку (тіло павука), намалювати ніжки (зігнуті лінії), поставимо дві цятки – виходять очі.


«Павук на нитці павутини»

Залити печиво помаранчевою глазур’ю (як в прикладі з «Привидом»).

Білим кольором поставити крапки.

Чорним — намалювати нитку павутини та павука (як у прикладі з печивом «Павутинка»).

А можна так:

В результаті матимете такі милі імбирні прянички:


 

солодка випічка, печиво, імбирні пряники, майстре-клас, порадник, розфарбовування імбирних пряників, Хелоуїн, Лопатовська Олеся, прянична фея, готують професіонали

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1056
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 754
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Бюджетний ягідний кекс у мультиварці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 718
Легко готувати, продукти найпростіші, результат гідний.
Німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 976
Простий, швидкий та невибагливий, але пишний, смачнючий і просто величезний! Навіть мої солодкоїжки подужали пиріг лише за два дні, хоча, зазвичай, «змітають» все за день.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: