clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 754

Фінікові кекси за мотивами «бісквіт на окропі»

Приготоване за цим рецептом тісто виходить завжди неймовірно пишним і «росте» в духовці наче на дріжджах.
Приготоване за цим рецептом тісто виходить завжди неймовірно пишним і «росте» в духовці наче на дріжджах. Фото: автора

Приготоване за цим рецептом тісто виходить завжди неймовірно пишним і «росте» в духовці наче на дріжджах.

Ароматні, трохи вологі, чудові кексики. Смачніших кондитерських виробів цього жанру я напевно не куштувала. Готувала їх вперше і, якщо чесно, так до кінця і не уявляла, що саме у мене вийде. Хоча бісквіт «шоколад на окропі» - вже давно є хітом на моїй кухні. В результаті була приємно здивована як текстурою, так і смаком кексів. Якщо часу абсолютно не вистачає, то готову випічку можна просто посипати цукровою пудрою. А можна приготувати якусь цікаву помадку — шоколадну, білкову тощо. Я зварила карамельний пудинг і прикрасила кекси кольоровою посипкою.

Інгредієнти:
Для тіста:
250 г сушених фініків без кісточки
250 мл води
1 ч. л. соди
70 г вершкового масла
400 г борошна
2 ч. л. розпушувача
100-150 г цукру
2 яйця
Для помадки:
упаковка карамельного пудингу (40 г)
250 г молока
2 ст. л. цукру

Приготування:
Розігріти духовку до 180ºС. Формочки для випічки змастити маслом і трохи присипати манкою (я просто скористалася паперовими формами-тарталетками для кексів).
Фінікі порізати невеликими шматочками. Залити їх водою і поставити на вогонь.

Дати воді закипіти й прибрати з вогню. Потім додати масло і розмішувати, поки воно практично не розчиниться.

Потім всипати соду (суміш почне активно пінитися).


В миску просіяти борошно з розпушувачем, змішати з цукром. Зробити в центрі заглиблення і вилити у нього злегка збиті яйця.

Трішки змішати з борошном і одразу ж вилити гарячу фінікову масу.

Вимішувати до однорідності (занадто не захоплюватися, інакше кекси не піднімуться).

Як тільки тісто стане однорідним, розподілити його у формочки (у мене металева на 12 кексів; але тісто всеодно трішки залишилося, тому я заповнила ним ще три силіконові формочки для маффінів. Результат — 15 кексів середнього розміру).


Випікати в середині духовки близько 20-25 хвилин.


Приготувати пудинг згідно з інструкцією на упаковці (я просто зменшила кількість молока вдвічі, щоб у мене на виході була не рідка маса, а густа помадка).


Коли кекси трішки охолонуть, змастити їх карамельним пудингом.

А коли він «схопиться» - присипати цукровою кольоровою посипкою або кокосовою стружкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: це саме той випадок, коли можна давати волю своїй фантазії. Зверху декором можуть слугувати шматочки фініків, цукати або горішки.  

солодка випічка, фінікові кекси за мотивами бісквіт на окропі, кекси, фініки, бісквіт на окропі, пудинг, мафіни, фінікові кекси

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1194
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 946
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 840
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: