ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кус-кус з грибами по-туніськи

29 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2725
Подавати кус-кус із лимоном та зеленню.
Подавати кус-кус із лимоном та зеленню. Фото: автора

Це лише один із варіантів приготування такої чудової крупи.

Головна перевага кус-кусу – швидке приготування. Ця дрібненька крупа дуже популярна в країнах Магрибу – Алжирі, Лівії, Тунісі та Марокко. З грибами та вершками вона поєднується ідеально. Такий гарнір не соромно подавати навіть на святковий стіл.


Інгредієнти:
400 г кус-кусу,
300 мл бульйону або води,
100 мл вершків,
200-300 г грибів (у мене лісові, але можна шампіньйони чи гливи),
1 цибулина,
оливкова олія,
2-3 зубки часнику,
сіль, перець.


Приготування:
Гриби підсмажити на оливковій олії. Додати цибулю, нарізану дрібними кубиками та вичавлений часник.

Трішки спасерувати все разом, розмішати і всипати кус-кус. Знову гарненько розмішати, щоб крупа увібрала в себе смак грибів та овочів.

Влити гарячий бульйон (воду) та вершки. Довести до кипіння і зробити малесенький вогонь.

Коли кус-кус вбере в себе всю рідину, посолити й поперчити. Подавати з лимоном та зеленню.


 

крупи та страви з борошна, гриби, кус-кус з грибами по-туніськи, кухня Тунісу, кус-кус, крупи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую