clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1103

Кус-кус з грибами по-туніськи

Подавати кус-кус із лимоном та зеленню.
Подавати кус-кус із лимоном та зеленню. Фото: автора

Це лише один із варіантів приготування такої чудової крупи.

Головна перевага кус-кусу – швидке приготування. Ця дрібненька крупа дуже популярна в країнах Магрибу – Алжирі, Лівії, Тунісі та Марокко. З грибами та вершками вона поєднується ідеально. Такий гарнір не соромно подавати навіть на святковий стіл.


Інгредієнти:
400 г кус-кусу,
300 мл бульйону або води,
100 мл вершків,
200-300 г грибів (у мене лісові, але можна шампіньйони чи гливи),
1 цибулина,
оливкова олія,
2-3 зубки часнику,
сіль, перець.


Приготування:
Гриби підсмажити на оливковій олії. Додати цибулю, нарізану дрібними кубиками та вичавлений часник.

Трішки спасерувати все разом, розмішати і всипати кус-кус. Знову гарненько розмішати, щоб крупа увібрала в себе смак грибів та овочів.

Влити гарячий бульйон (воду) та вершки. Довести до кипіння і зробити малесенький вогонь.

Коли кус-кус вбере в себе всю рідину, посолити й поперчити. Подавати з лимоном та зеленню.


 

крупи та страви з борошна, гриби, кус-кус з грибами по-туніськи, кухня Тунісу, кус-кус, крупи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Товстолоб із печерицями під сирно-вершковим соусом
риба та морепродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1043
Розкішна страва з претензією на вишуканість. Всім раджу спробувати!
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4948
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Картопля «Панська» з грибами, шинкою та сиром
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1705
Варіантів фарширування картоплі – дуже багато, але мені хочеться запропонувати вам ще один.
Опеньки з картоплею, запечені в духовці
гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1248
Рецепт простий, проте дуже смачний.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: