clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1245

Кус-кус з грибами по-туніськи

Подавати кус-кус із лимоном та зеленню.
Подавати кус-кус із лимоном та зеленню. Фото: автора

Це лише один із варіантів приготування такої чудової крупи.

Головна перевага кус-кусу – швидке приготування. Ця дрібненька крупа дуже популярна в країнах Магрибу – Алжирі, Лівії, Тунісі та Марокко. З грибами та вершками вона поєднується ідеально. Такий гарнір не соромно подавати навіть на святковий стіл.


Інгредієнти:
400 г кус-кусу,
300 мл бульйону або води,
100 мл вершків,
200-300 г грибів (у мене лісові, але можна шампіньйони чи гливи),
1 цибулина,
оливкова олія,
2-3 зубки часнику,
сіль, перець.


Приготування:
Гриби підсмажити на оливковій олії. Додати цибулю, нарізану дрібними кубиками та вичавлений часник.

Трішки спасерувати все разом, розмішати і всипати кус-кус. Знову гарненько розмішати, щоб крупа увібрала в себе смак грибів та овочів.

Влити гарячий бульйон (воду) та вершки. Довести до кипіння і зробити малесенький вогонь.

Коли кус-кус вбере в себе всю рідину, посолити й поперчити. Подавати з лимоном та зеленню.


 

крупи та страви з борошна, гриби, кус-кус з грибами по-туніськи, кухня Тунісу, кус-кус, крупи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фрікасе з курки з лісовими грибами в сидрі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 950
Популярна страва французької кухні, яка має досить цікаву технологію приготування — м'ясо на кісточці спочатку обсмажується на сковорідці, а потім доводиться до готовності у вершковому соусі.
Грибна юшка із сирними галушками – страва з віковою історією
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 862
Її українці готують уже понад кілька століть, а корінням вона сягає ще в часи Запорізької Січі!
Постимо смачно: картопля, тушкована з овочами та печерицями
гриби, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3249
Швидка, не клопітка й дуже смачна страва, якою можна ласувати не лише в піст.
Реберця з грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 410
Дуже смачне та ніжне м’ясо! Воно просто саме відстає від кісточки, а соус ідеально доповнює смак свинини.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: