clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1008

Салат з броколі, селерою та соняшниковим насінням


Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак. Фото: автора

Легка, швидка, соковита, пікантна та дуже корисна страва.

Рецептів приготування салатів із броколі дуже багато. Цей овоч має досить високу цінність в кулінарії, адже володіє досить пряним смаком із пікантними гірчичним нотками. Він добре поєднується як з м’ясом, так і з іншими овочами. Тут головне — не переварити броколі, капуста повинна бути не сирою, але, в той же час, хрусткою.

Інгредієнти:
500 г броколі,
половинка кореня селери,
50 г соняшникового насіння.
Заправка:
2 ст. л. оливкової олії,
сік лимона (за смаком),
1 ч. л. меду,
1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці,
3 зубки часнику,
сіль, перець (за смаком),
прованські трави.

Приготування:

У броколі підрізати черешки, розібрати на невеликі суцвіття і опустити в каструлю з киплячою і підсоленою водою. Дати воді ще раз закипіти і варити 2 хвилини (не більше!). Відкинути броколі на друшляк і одразу ж обдати холодною водою, щоб зупинити процес варіння та зберегти зелений колір капусти. 


Насіння обсмажити на гарячій сухій сковорідці, охолодити.
Селеру почистити й натерти на тертці для корейської моркви.


Приготувати заправку: з лимона вичавити сік. Додати оливкову олію, мед, гірчицю. Розмішати до однорідності. Вичавити часник, додати прованські трави, сіль, перець, розмішати.


Змішати броколі та селеру. Вилити заправку на салат.

Перемішати й розкласти у порційні тарілки. Зверху посипати соняшникове насіння.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей салатик із тієї опери, коли після настоювання страва стає ще смачнішою. Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак.


 

салати, салати без майонезу, салат з броколі та селерою, насіння соняшника, броколі, селера

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тартар з оселедця і яблук — смачний салатик на щодень (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
салати, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 4958
Не зайвою страва буде і на святковому столі, адже така закуска ідеальна до спиртних напоїв.
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із апельсинами, оливками та червоною цибулею
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2796
Незвичайний кисло-солодко-солоний салатик із категорії «мої фаворити».
«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 584
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2021
Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!
Показати ще
Коментарів - 0: