clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1600

Салат з броколі, селерою та соняшниковим насінням

Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак.
Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак. Фото: автора

Легка, швидка, соковита, пікантна та дуже корисна страва.

Рецептів приготування салатів із броколі дуже багато. Цей овоч має досить високу цінність в кулінарії, адже володіє досить пряним смаком із пікантними гірчичним нотками. Він добре поєднується як з м’ясом, так і з іншими овочами. Тут головне — не переварити броколі, капуста повинна бути не сирою, але, в той же час, хрусткою.

Інгредієнти:
500 г броколі,
половинка кореня селери,
50 г соняшникового насіння.
Заправка:
2 ст. л. оливкової олії,
сік лимона (за смаком),
1 ч. л. меду,
1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці,
3 зубки часнику,
сіль, перець (за смаком),
прованські трави.

Приготування:

У броколі підрізати черешки, розібрати на невеликі суцвіття і опустити в каструлю з киплячою і підсоленою водою. Дати воді ще раз закипіти і варити 2 хвилини (не більше!). Відкинути броколі на друшляк і одразу ж обдати холодною водою, щоб зупинити процес варіння та зберегти зелений колір капусти. 


Насіння обсмажити на гарячій сухій сковорідці, охолодити.
Селеру почистити й натерти на тертці для корейської моркви.


Приготувати заправку: з лимона вичавити сік. Додати оливкову олію, мед, гірчицю. Розмішати до однорідності. Вичавити часник, додати прованські трави, сіль, перець, розмішати.


Змішати броколі та селеру. Вилити заправку на салат.

Перемішати й розкласти у порційні тарілки. Зверху посипати соняшникове насіння.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей салатик із тієї опери, коли після настоювання страва стає ще смачнішою. Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак.


 

салати, салати без майонезу, салат з броколі та селерою, насіння соняшника, броколі, селера

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 801
По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!
Селянський овочевий салат із домашнім сиром та базиліком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 538
Рецепт для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, харчується правильно й збалансовано. В цьому салаті немає нічого зайвого, всі інгредієнти ідеально поєднуються за смаком.
Салат «Північний» із печінкою тріски та корейською морквою
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 875
Ніжний, соковитий, всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного.
Салат «Східний базар»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 600
Ця страва — справжній калейдоскоп кольору, смаку та аромату.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: