Гаряча тема:
- Війна
Рецептів приготування салатів із броколі дуже багато. Цей овоч має досить високу цінність в кулінарії, адже володіє досить пряним смаком із пікантними гірчичним нотками. Він добре поєднується як з м’ясом, так і з іншими овочами. Тут головне — не переварити броколі, капуста повинна бути не сирою, але, в той же час, хрусткою.
Інгредієнти:
500 г броколі,
половинка кореня селери,
50 г соняшникового насіння.
Заправка:
2 ст. л. оливкової олії,
сік лимона (за смаком),
1 ч. л. меду,
1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці,
3 зубки часнику,
сіль, перець (за смаком),
прованські трави.
Приготування:
У броколі підрізати черешки, розібрати на невеликі суцвіття і опустити в каструлю з киплячою і підсоленою водою. Дати воді ще раз закипіти і варити 2 хвилини (не більше!). Відкинути броколі на друшляк і одразу ж обдати холодною водою, щоб зупинити процес варіння та зберегти зелений колір капусти.
Насіння обсмажити на гарячій сухій сковорідці, охолодити.
Селеру почистити й натерти на тертці для корейської моркви.
Приготувати заправку: з лимона вичавити сік. Додати оливкову олію, мед, гірчицю. Розмішати до однорідності. Вичавити часник, додати прованські трави, сіль, перець, розмішати.
Змішати броколі та селеру. Вилити заправку на салат.
Перемішати й розкласти у порційні тарілки. Зверху посипати соняшникове насіння.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей салатик із тієї опери, коли після настоювання страва стає ще смачнішою. Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: