clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1187

Салат з броколі, селерою та соняшниковим насінням

Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак.
Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак. Фото: автора

Легка, швидка, соковита, пікантна та дуже корисна страва.

Рецептів приготування салатів із броколі дуже багато. Цей овоч має досить високу цінність в кулінарії, адже володіє досить пряним смаком із пікантними гірчичним нотками. Він добре поєднується як з м’ясом, так і з іншими овочами. Тут головне — не переварити броколі, капуста повинна бути не сирою, але, в той же час, хрусткою.

Інгредієнти:
500 г броколі,
половинка кореня селери,
50 г соняшникового насіння.
Заправка:
2 ст. л. оливкової олії,
сік лимона (за смаком),
1 ч. л. меду,
1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці,
3 зубки часнику,
сіль, перець (за смаком),
прованські трави.

Приготування:

У броколі підрізати черешки, розібрати на невеликі суцвіття і опустити в каструлю з киплячою і підсоленою водою. Дати воді ще раз закипіти і варити 2 хвилини (не більше!). Відкинути броколі на друшляк і одразу ж обдати холодною водою, щоб зупинити процес варіння та зберегти зелений колір капусти. 


Насіння обсмажити на гарячій сухій сковорідці, охолодити.
Селеру почистити й натерти на тертці для корейської моркви.


Приготувати заправку: з лимона вичавити сік. Додати оливкову олію, мед, гірчицю. Розмішати до однорідності. Вичавити часник, додати прованські трави, сіль, перець, розмішати.


Змішати броколі та селеру. Вилити заправку на салат.

Перемішати й розкласти у порційні тарілки. Зверху посипати соняшникове насіння.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей салатик із тієї опери, коли після настоювання страва стає ще смачнішою. Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак.


 

салати, салати без майонезу, салат з броколі та селерою, насіння соняшника, броколі, селера

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1618
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1140
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 766
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 978
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: