clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1153

Пиріг «Заливне яблучко» з начинкою із сухофруктів та горішків

Розріз пирога — просто дивовижний!
Розріз пирога — просто дивовижний! Фото: автора

Ніжне пухке тісто, ціленькі яблука, фаршировані справжньою вітамінною бомбою!

Мабуть, це мій найулюбленіший яблучний пиріг (після «Цвєтаєвського», звісно). Тісто повітряне, з вершково-ванільним смаком, в міру вологе. А всередині цілі кисло-солодкі яблучка, запечені з різноманітною начинкою, корицею та медом. До речі, наповнення яблук можна змінювати на свій смак. Згодяться не лише будь-які горіхи та сухофрукті, але й шоколад, карамель, сир, ягоди тощо. Розріз пирога — просто дивовижний! Яблука стають дуже м'якими й ніжними. Під час випічки аромат стоїть незабутній! Дуже рекомендую!

Інгредієнти:
8 яблук (невеликих, приблизно по 120-150 г кожне).

 Тісто:
180 г вершкового масла (розм'якшеного),
180 г цукру,
1,5 ч. л. ванільного цукру,
3 яйця,
180 г борошна,
1,5 ч. л. розпушувача,
7 ст. л. молока.
Начинка для яблук:
50 г волоських горіхів,
50 г мигдалю,
20 г кураги,
20 г фініків,
30 г інжиру,
50 г родзинок,
1 ст. л. меду,
1 ч. л. кориці.


Приготування:
Для тіста збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Продовжуючи збивати, додати по одному яйця, влити молоко, просіяне борошно з розпушувачем. Перемішувати до утворення однорідної маси.


Яблука почистити від шкірки, зрізати «кришечку» з боку хвостика та видалити з них серцевину, формуючи «чашечку». Викласти яблучні заготовки у форму, встелену пергаментом та змащену маслом.


Приготувати начинку: подрібнити всі сухофрукти та горіхи, додати до них мед та корицю, ретельно перемішати. Як я вже згадувала вище, ви можете використовувати будь-яку начинку на свій смак (якщо зупинитеся на горіхах і сухофруктах, можете брати їх у будь-якій пропорції та у довільній комбінації).


Кожне яблучко заповнити начинкою.


Вилити тісто, розподіляючи його поміж начиненими яблуками (у мене воно ледь доходило до середини яблук, але після випікання майже повністю «сховало» начинені плоди).

Форму поставити в духовку, розігріту до 180°С і випікати протягом 40-50 хвилин до готовності.


Коли пиріг буде готовий, дати йому трохи охолонути, зняти кільце з форми й посипати цукровою пудрою.


Подавати з абрикосовим топінгом або з медом.


 

солодка випічка, ванільний бісквіт, пиріг заливне яблучко, фаршировані яблука, сухофрукти, горіхи, осіння випічка, осінні пироги, яблука

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Віденські вафлі у вафельниці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 489
Внесіть різноманітність у повсякденний раціон і приготуйте домашні вафлі. Для цього вам знадобиться набір найдоступніших продуктів та гарний настрій.
Дуже «пишна» шарлотка з абрикосами та бананами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1122
Мало тіста й багато начинки – цей пиріг виходить вдалим ЗАВЖДИ!
Американський вишнево-сметанний пай
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 708
Це пиріг на «буржуйський» лад — тонка пісочна основа виступає тут ніби кошиком, а в ньому – найніжніша кремоподібна начинка та багато соковитої вишні!
Ватрушки з сиром та маком за 30 хвилин
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 577
Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця! При цьому воно пухке, немов пористе, з апетитною хрумкою скоринкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: