ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пиріг «Заливне яблучко» з начинкою із сухофруктів та горішків

2 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3633
Розріз пирога — просто дивовижний!
Розріз пирога — просто дивовижний! Фото: автора

Ніжне пухке тісто, ціленькі яблука, фаршировані справжньою вітамінною бомбою!

Мабуть, це мій найулюбленіший яблучний пиріг (після «Цвєтаєвського», звісно). Тісто повітряне, з вершково-ванільним смаком, в міру вологе. А всередині цілі кисло-солодкі яблучка, запечені з різноманітною начинкою, корицею та медом. До речі, наповнення яблук можна змінювати на свій смак. Згодяться не лише будь-які горіхи та сухофрукті, але й шоколад, карамель, сир, ягоди тощо. Розріз пирога — просто дивовижний! Яблука стають дуже м'якими й ніжними. Під час випічки аромат стоїть незабутній! Дуже рекомендую!

Інгредієнти:
8 яблук (невеликих, приблизно по 120-150 г кожне).

 Тісто:
180 г вершкового масла (розм'якшеного),
180 г цукру,
1,5 ч. л. ванільного цукру,
3 яйця,
180 г борошна,
1,5 ч. л. розпушувача,
7 ст. л. молока.
Начинка для яблук:
50 г волоських горіхів,
50 г мигдалю,
20 г кураги,
20 г фініків,
30 г інжиру,
50 г родзинок,
1 ст. л. меду,
1 ч. л. кориці.


Приготування:
Для тіста збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Продовжуючи збивати, додати по одному яйця, влити молоко, просіяне борошно з розпушувачем. Перемішувати до утворення однорідної маси.


Яблука почистити від шкірки, зрізати «кришечку» з боку хвостика та видалити з них серцевину, формуючи «чашечку». Викласти яблучні заготовки у форму, встелену пергаментом та змащену маслом.


Приготувати начинку: подрібнити всі сухофрукти та горіхи, додати до них мед та корицю, ретельно перемішати. Як я вже згадувала вище, ви можете використовувати будь-яку начинку на свій смак (якщо зупинитеся на горіхах і сухофруктах, можете брати їх у будь-якій пропорції та у довільній комбінації).


Кожне яблучко заповнити начинкою.


Вилити тісто, розподіляючи його поміж начиненими яблуками (у мене воно ледь доходило до середини яблук, але після випікання майже повністю «сховало» начинені плоди).

Форму поставити в духовку, розігріту до 180°С і випікати протягом 40-50 хвилин до готовності.


Коли пиріг буде готовий, дати йому трохи охолонути, зняти кільце з форми й посипати цукровою пудрою.


Подавати з абрикосовим топінгом або з медом.


 

солодка випічка, ванільний бісквіт, пиріг заливне яблучко, фаршировані яблука, сухофрукти, горіхи, осіння випічка, осінні пироги, яблука

Коментарі:

  Так  Ні, дякую