clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 784

Швидкий вишневий пиріг у йогуртовій заливці

Можна просто посипати пиріг цукровою пудрою. Але заливка з йогурту робить тісто вологішим й та смачнішим.
Можна просто посипати пиріг цукровою пудрою. Але заливка з йогурту робить тісто вологішим й та смачнішим. Фото: автора

Дуже смачна, ніжна, ароматна випічка.

Такий пиріг можна робити з будь-якою фруктовою начинкою: яблуками, сливами, смородиною, але мені найбільше подобається з вишнею (у мене заморожена, але влітку можна використовувати свіжу, а взимку — у власному соку). Пиріг виходить ніжний, розсипчастий і, до того ж, кисло-солодкий, як я люблю. Тісто дуже сподобалося, раніше таке ніколи не робила. Тепер взяла на замітку! На особливу увагу заслуговує йогуртова заливка — після духовки вона стає схожою на ніжну сиркову масу з фруктовим смаком.
Порція просто величезна — на квадратне деко від стандартної духовки. Але зменшувати її я не рекомендую, адже з’їдається пиріг практично миттєво!

Інгредієнти:
350 г цукру,
300 г маргарину або вершкового масла,
400 г борошна,
5 яєць,
1 пакетик розпушувача (у мене 18 г)
1 пакетик ваніліну,
1/3 ч. л. соди (погасити оцтом)
1 кг вишень (у мене заморожені).
Для заливки:
2 пачки питного фруктового йогурту (по 500 мл).

Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном, додати розм'якшене масло й ще раз все разом збити. Просіяти борошно з розпушувачем, додати соуду, гашену оцтом (тісто вийде, як густа сметана).


Тісто вилити на деко, встелене пергаментом і розрівняти поверхню.


Вишні розморозити, видалити кісточку й дати стекти на ситі. Розподілити по пирогу. Можна злегка втиснути їх у тісто.


Відправити пиріг у духовку на 30-35 хвилин при температурі 180ºС. 

Потім пиріг вийняти з духовки й залити фруктовим йогуртом.

Поставити знову в духовку на 10-15 хвилин.


Пиріг охолодити й нарізати порційними шматочками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна просто посипати пиріг цукровою пудрою. Але заливка з йогурту робить тісто вологішим й та смачнішим. Ягоди можна викладати щільно, або з проміжками.  

солодка випічка, бісквіт, вишневий пиріг в йогуртовій заливці, вишні, пиріг з вишнями, йогурт, швидка випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 808
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1176
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: