clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1646

Швидкий вишневий пиріг у йогуртовій заливці

Можна просто посипати пиріг цукровою пудрою. Але заливка з йогурту робить тісто вологішим й та смачнішим.
Можна просто посипати пиріг цукровою пудрою. Але заливка з йогурту робить тісто вологішим й та смачнішим. Фото: автора

Дуже смачна, ніжна, ароматна випічка.

Такий пиріг можна робити з будь-якою фруктовою начинкою: яблуками, сливами, смородиною, але мені найбільше подобається з вишнею (у мене заморожена, але влітку можна використовувати свіжу, а взимку — у власному соку). Пиріг виходить ніжний, розсипчастий і, до того ж, кисло-солодкий, як я люблю. Тісто дуже сподобалося, раніше таке ніколи не робила. Тепер взяла на замітку! На особливу увагу заслуговує йогуртова заливка — після духовки вона стає схожою на ніжну сиркову масу з фруктовим смаком.
Порція просто величезна — на квадратне деко від стандартної духовки. Але зменшувати її я не рекомендую, адже з’їдається пиріг практично миттєво!

Інгредієнти:
350 г цукру,
300 г маргарину або вершкового масла,
400 г борошна,
5 яєць,
1 пакетик розпушувача (у мене 18 г)
1 пакетик ваніліну,
1/3 ч. л. соди (погасити оцтом)
1 кг вишень (у мене заморожені).
Для заливки:
2 пачки питного фруктового йогурту (по 500 мл).

Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном, додати розм'якшене масло й ще раз все разом збити. Просіяти борошно з розпушувачем, додати соуду, гашену оцтом (тісто вийде, як густа сметана).


Тісто вилити на деко, встелене пергаментом і розрівняти поверхню.


Вишні розморозити, видалити кісточку й дати стекти на ситі. Розподілити по пирогу. Можна злегка втиснути їх у тісто.


Відправити пиріг у духовку на 30-35 хвилин при температурі 180ºС. 

Потім пиріг вийняти з духовки й залити фруктовим йогуртом.

Поставити знову в духовку на 10-15 хвилин.


Пиріг охолодити й нарізати порційними шматочками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна просто посипати пиріг цукровою пудрою. Але заливка з йогурту робить тісто вологішим й та смачнішим. Ягоди можна викладати щільно, або з проміжками.  

солодка випічка, бісквіт, вишневий пиріг в йогуртовій заливці, вишні, пиріг з вишнями, йогурт, швидка випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 971
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 912
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Пісний шоколадний кекс з вишнею та горіхами
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1249
Дуже смачний, ароматний та мега-шоколадний! Смаколик не схожий на жодну пісну випічку, яку мені до цього довелося скуштувати!
Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 689
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: