clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1114

Зрази «Пташине молоко» - соковиті та оригінальні котлетки із сюрпризом

Котлетки виходять не лише смачними, але й мають дуже красивий і цікавий розріз.
Котлетки виходять не лише смачними, але й мають дуже красивий і цікавий розріз. Фото: автора

Ніжна сирно-яєчна начинка надає страві особливої родзинки.

Як приготувати зрази придумали чи то литовці, чи то поляки, чи то білоруси... І було це за часів Речі Посполитої. І вже пізніше рецепт зразів заслужено перетнув межі цієї держави. Оригінальні м’ясні зрази «Пташине молоко» з легкістю замінять звичайні буденні котлетки. Вони виходять напрочуд соковитими та смачними. А ніжна начинка надає страві родзинки.

Інгредієнти:
500 г м'ясного фаршу (у мене свининка),
2 великі цибулини,
3 скибочки білого хліба (+молоко для замочування),
1 яйце,
спеції для фаршу,
сіль.
Для начинки:
100 г голандського сиру,
3 варені яйця,
2 ст. л. вершкового масла,
сіль, чорний мелений перець.
Для кляру:
0,5 склянки борошна,
1/3 склянки молока,
2 яйця,
сіль, суміш перців.

Приготування:

Приготувати фарш: змішати перемелене м’ясо, розмочений у молоці хліб, натерту на дрібній тертці цибулю, яйце, сіль і перець за смаком. Добре його вимісити та вибити.


Приготувати начинку: варені яйця натерти на тертці, додати тертий сир, сіль і перець. Додати вершкове масло і все ретельно перемішати.


Сформувати зрази: взяти 1 ст. л. фаршу, в середину покласти 1 ч. л. начинки, зліпити подовгасті котлетки.


Приготувати кляр: збити молоко, яйця, борошно, сіль і перець (консистенція, як рідка сметана).


Зрази вмочити в клярі, покласти на гарячу сковорідку.

Смажити з обох боків до золотавого кольору.

Довести зрази до готовності в гарячій духовці при температурі 220ºС приблизно 15 хвилин (можна один раз перевернути, щоб не висушити кляр).


Котлетки виходять не лише смачними, але й мають дуже красивий і цікавий розріз: 

м`ясо та субпродукти, зрази пташине молоко, зрази, котлети, страви з фаршу, свинина, сир, котлети з начинкою

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Реберця під соусом «Барбекю»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 573
Рум'яні, хрусткі, з апетитною скоринкою... Їх готують на природі, вдома на грилі або в духовці, а подають як другу страву з овочами й картоплею!
Гуляш по-віденськи (Saftgulasch) – багато цибулі і ніякого борошна!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 790
Цей рецепт знайшла в кулінарній книзі «Улюблені страви австрійської кухні» і відтоді часто готую цю смакоту для своїх рідних. М’ясо виходить дивовижно смачним!
М’ясо у вині з грушами та курагою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 840
На столі ця страва виглядає дуже виграшно й красиво, а на смак вона надзвичайно смачна й соковита! Незважаючи на сумнівне ставлення гостей до фруктів із м'ясом – з'їли вони все до останнього шматочка!
«Свинина в раю» з чорносливом у вершково-горіховому соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 707
Соковите м’ясо, яке буквально можна їсти одними губами!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: