clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 659

Салат з помідорами чері, тунцем та м'яким сиром

Останній штрих — посипати салат сухим базиліком.
Останній штрих — посипати салат сухим базиліком. Фото: автора

Салати з тунця користуються великою популярністю не лише завдяки чудовому смаку цієї рибки, а й через її корисні властивості.

Тунець відноситься до низькокалорійних продуктів, але при цьому містить багато білків, ненасичених жирних кислот Омега 3 і 6, амінокислот, вітаміну В3, заліза й магнію. Салат із тунцем і помідорами, мабуть, є класикою для рибних салатів. А в комбінації з м'яким сиром та оливками створюється неперевершена кулінарна композиція.

Інгредієнти:
150 г консервованого тунця (краще у власному соку),
12-15 помідорів чері (або 2-3 звичайних помідора),
300 г м'якого сира (у мене італійський «Galbanino galbani», але можна адигейський або навіть фету),
1 червона кримська цибулина,
зелень петрушки,
0,5 банки чорних маслин без кісточки,
сухий базилік.
Для заправки:
1 ст. л. оливкової олії,
1 ч. л. бальзамічного соусу «Balsamico glaze» (або бальзамічного оцту),
1 ч. л. лагідної гірчиці типу «Європейська»,
сіль, лимонний перець, цукор (компоненти в заправці можна змінювати на ваш смак).

Приготування:
Помідори черрі розрізати на дві частини (звичайні помідори нарізати часточками не дуже дрібно).
Сир нарізати великими кубиками.
На тарілочки викласти зелень петрушки. На неї помідори, сир, маслини, зверху — шматочки риби. Цибулю нарізати кільцями, облити окропом, щоб позбутися гіркоти й прикрасити салат.
Наприкінці полити заправкою.
Для її приготування ретельно змішати всі компоненти.
Останній штрих — посипати салат сухим базиліком. 

салати, салати без майонезу, помідори чері, тунець консервований, салати з тунця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 775
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 687
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 885
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1370
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: