clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2524

Просте домашнє печиво «Серпантин»

Печиво виходить не солодким. Тому, якщо ви солодкоїжка, збільшуйте кількість цукру.
Печиво виходить не солодким. Тому, якщо ви солодкоїжка, збільшуйте кількість цукру. Фото: автора

Бюджетна випічка для тих, хто не любить довго стояти біля плити.

Це пісочне печиво дуже просте у приготуванні, тому для домашнього чаювання в колі сім’ї чи друзів підходить якнайкраще (насправді писала я набагато довше, ніж готувала!). Особисто для мене воно не стало якимось кулінарним відкриттям, оскільки печиво не є моїм улюбленим видом випічки, я відношуся до нього, м’яко кажучи, прохолодно. Але домашнім припало до смаку. Оригінальним печиво робить цікаве формування.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла або маргарину
200 г цукру
2 ч. л. ванільного цукру
2 яйця
400-450 г борошна (у мене пішло 500 г)
1 ч. л. розпушувача
4 ст. л. какао

На виході виходить близько 30 шт.


Приготування:
Масло розтерти з цукром і ванільним цукром виделкою. Додати по одному яйця, ретельно перемішати.


Додати розпушувач і просіяне борошно, замісити тісто (борошно додавати поступово, оскільки воно у всіх різне. Тісто трішки липне до рук – це нормально).


Тісто розділити на дві рівні частини. Одну скачати в кулю, загорнути в плівку й відправити у морозилку на декілька хвилин.

В іншу додати какао.

Ретельно вимісити (коричневе тісто не потрібно охолоджувати, оскільки какао робить його «тугішим» і воно до рук не прилипає).


Розкачати коричневе тісто у великий прямокутник (я скористалася однією хитрістю: розкачувала на харчовій плівці, так потім легше скрутити рулетик).


Світле тісто дістати з морозилки й розкатати в точно такий самий за розміром прямокутник (для цього раджу вирізати прямокутник з пергаменту за розміром темного тіста, і розкачати на ньому світле тісто).


Перекласти світле тісто на темне (пергамент прибрати).


Згорнути щільний рулет.

 

Покласти його в морозилку на 10-15 хвилин для того, щоб тісто трохи застигло і його простіше було різати.


Рулет нарізати шматочками (завширшки близько 1 см).


Деко встелити пергаментом, викласти печиво.


Поставити в розігріту до 180°С духовку, випікати протягом 15-20 хвилин (не перепечіть, печиво стане твердуватим! Поки гаряче - воно м'якеньке, але після охолодження стає розсипчастим).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: печиво виходить не солодким, але я саме так і люблю. Тому, якщо ви солодкоїжка, збільшуйте кількість цукру.


 

солодка випічка, печиво, печиво серпантин, домашнє печиво, бюджетні рецепти, шоколадно-ванільне печиво

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Відривний гарбузовий кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 954
Це безсовісно смачна випічка з корично-горіховою начинкою та ромовою помадкою!
Кекс «Корівка» з фініками та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 730
Цей смаколик нереально смачний, а на його карамельно-горіховий аромат збіжаться навіть сусіди.
Тертий пиріг із карамелізованими яблуками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 650
Нескладний у виконанні та швидкий у поїданні смаколик.
Естонський крингель – хрустка випічка з ароматом кориці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 772
Цей популярний в Естонії смаколик за своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує наш крендель чи плетений вінок, але його смак настільки неповторний, що його ні з чим не сплутаєш!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: