clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 654

Нетрадиційний сирний бісквіт із яблуками та журавлиною


Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Фото: автора

Дуже ніжна та повітряна випічка з соковитимити карамелізованими яблучками та кисленькими ягідками.

У цьому рецепті мене підкорила присутність сиру і відсутність традиційного для класичного бісквіту підходу: збивання жовтків та білків окремо. Крім того, тут присутні сухі дріжджі, але відстоювати опару не потрібно. Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Дуже рекомендую приготувати, оскільки це просто, швидко й результативно.
Там, де я взяла рецепт, про нього пишуть: «Це найніжніший і делікатний сирний бісквіт в світі. Феноменально повітряне тісто». Так і є! А щоб випічка була цікавішою, я вигадала до неї цікавий декор-начинку.

Інгредієнти:
2 яйця,
200 г цукру,
180 г домашнього вологого сиру,
70 мл сметани (20%),
1,5 склянки борошна (склянка 250 г),
1 ч. л. соди,
1 ч. л. сухих дріжджів (у мене «Саф-Момент»),
ванілін,
3-4 яблука,
жменя в’яленої журавлини.
Для заливки:
50 г вершкового масла,
100 г цукру,
50 мл вершків,
50 мл коньяку чи бренді,
2-3 яблука,
жменя журавлини.

Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном до пишної піни, додати соду, гашену оцтом, перемішати. Потім додати сир і сметану, вимішати ретельно вінчиком. Всипати просіяне борошно, дріжджі, ретельно все перемішати (тісто має бути трохи густішим, ніж для звичайного бісквіту, оскільки яблука пустять сік).


Яблука почистити, нарізати дрібними кубиками. Додати їх у тісто разом із журавлиною, перемішати.
Форму для випікання встелити пергаментом та змастити маслом. Вилити тісто.


Випікати протягом 20-25 хвилин при температурі 180ºС (режим «верх-низ»).


Приготувати заливку: на сковорідці розтопити масло з цукром (не мішати!). Коли маса почне коричневіти по краям, влити обережно вершки (спочатку почнеться активне бурління, але поступово воно зійде нанівець!), перемішати й додати коньяк. В готову карамель покласти шматочки яблук (без шкірочки!) та журавлину. Карамелізувати фрукти з ягодами протягом 5-7 хвилин.


Вилити заливку у форму з біскітом та залишити до повного застигання.

Охолоджений пиріг вийняти з форми та нарізати порційними шматочками (краще поставити на холод, щоб карамель схопилася і начинка не «сповзала» при нарізанні).

Я залишила трішки карамелі й декорувала нею зверху тарілочку з пирогом.


 

солодка випічка, бісквіт, сирний бісквіт, сирна випічка, випічка з яблуками, журавлина, дріжджі, карамель, карамелізовані яблука

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бюджетна коврижка на варенні «Мурзілка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 673
Вона така проста й завжди вдала, що приготувати її зможе навіть дитина!
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 779
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Лимонний кекс на йогурті із цукатами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1441
Кекс за цим рецептом виходить просто ідеальним! Особливо гарно пасує до нього лимонна помадка.
Тірольський пиріг із консервованими або замороженими абрикосами
солодка випічка, рецепти від читачів
Василина Пухкерина 751
Ніжна, повітряна, і головне — швидка випічка на основі масляного бісквіту.
Показати ще
Коментарів - 0: