clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1713

Нетрадиційний сирний бісквіт із яблуками та журавлиною

Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті!
Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Фото: автора

Дуже ніжна та повітряна випічка з соковитимити карамелізованими яблучками та кисленькими ягідками.

У цьому рецепті мене підкорила присутність сиру і відсутність традиційного для класичного бісквіту підходу: збивання жовтків та білків окремо. Крім того, тут присутні сухі дріжджі, але відстоювати опару не потрібно. Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Дуже рекомендую приготувати, оскільки це просто, швидко й результативно.
Там, де я взяла рецепт, про нього пишуть: «Це найніжніший і делікатний сирний бісквіт в світі. Феноменально повітряне тісто». Так і є! А щоб випічка була цікавішою, я вигадала до неї цікавий декор-начинку.

Інгредієнти:
2 яйця,
200 г цукру,
180 г домашнього вологого сиру,
70 мл сметани (20%),
1,5 склянки борошна (склянка 250 г),
1 ч. л. соди,
1 ч. л. сухих дріжджів (у мене «Саф-Момент»),
ванілін,
3-4 яблука,
жменя в’яленої журавлини.
Для заливки:
50 г вершкового масла,
100 г цукру,
50 мл вершків,
50 мл коньяку чи бренді,
2-3 яблука,
жменя журавлини.

Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном до пишної піни, додати соду, гашену оцтом, перемішати. Потім додати сир і сметану, вимішати ретельно вінчиком. Всипати просіяне борошно, дріжджі, ретельно все перемішати (тісто має бути трохи густішим, ніж для звичайного бісквіту, оскільки яблука пустять сік).


Яблука почистити, нарізати дрібними кубиками. Додати їх у тісто разом із журавлиною, перемішати.
Форму для випікання встелити пергаментом та змастити маслом. Вилити тісто.


Випікати протягом 20-25 хвилин при температурі 180ºС (режим «верх-низ»).


Приготувати заливку: на сковорідці розтопити масло з цукром (не мішати!). Коли маса почне коричневіти по краям, влити обережно вершки (спочатку почнеться активне бурління, але поступово воно зійде нанівець!), перемішати й додати коньяк. В готову карамель покласти шматочки яблук (без шкірочки!) та журавлину. Карамелізувати фрукти з ягодами протягом 5-7 хвилин.


Вилити заливку у форму з біскітом та залишити до повного застигання.

Охолоджений пиріг вийняти з форми та нарізати порційними шматочками (краще поставити на холод, щоб карамель схопилася і начинка не «сповзала» при нарізанні).

Я залишила трішки карамелі й декорувала нею зверху тарілочку з пирогом.


 

солодка випічка, бісквіт, сирний бісквіт, сирна випічка, випічка з яблуками, журавлина, дріжджі, карамель, карамелізовані яблука

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1147
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Англійська паска на основі великодніх хрестових булочок
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 632
Тісто надзвичайно пухке й ароматне, з яскраво вираженою ноткою кориці та апельсинової цедри.
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 920
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 628
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: