clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1109

М’ясні рулетики з сухофруктами у гірчичному соусі

Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!
Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято! Фото: автора

Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!

Свинина ніжна, соковита й пікантна. Але найголовніше в цій страві – гірчичний соус. Саме завдяки йому м’ясо смакує по-особливому. Сухофрукти ж (можна брати будь-які; у мене – чорнослив, курага та інжир) дарують ненав’язливу й тонку солодку нотку.


Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки,
10 шт. чорносливу,
10 шт. кураги,
4-5 шт. сушеного інжиру,
сіль, перець,
4-5 ст. л. волоських горіхів.
Для соусу:
3 ст. л. гірчиці,
150 г вершків,
1 ч. л. борошна,
1 ч. л. вершкового масла,
0,5 ч. л. цукру,
дрібка меленого мускатного горіха.


Приготування:
М’ясо нарізати смужками, відбити тонесенько (практично до прозорості), посолити і поперчити з обох боків.

Сухофрукти подрібнити великими шматками (я попередньо не замочувала).

Викласти начинку на відбивну (без фанатизму!).

Загорнути на кшталт кручеників. Рулетики викласти у форму для запікання (нічим змащувати не потрібно).

Приготувати соус: розтопити в сотейнику масло, додати борошно і перемішати (консистенція «Ру», як для бешамеля). Додати гірчицю і залити вершками. Присмачити цукром та мускатним горіхом, перемішати. Прогріти на вогні протягом 1-2 хвилин до загущування.

Залити гірчичним соусом рулетики.

Посипати їх подрібненими волоськими горіхами.

Запікати в духовці протягом 30-40 хвилин при 200°С.


 

М`ясо та субпродукти, крученики, другі страви, рулетики з сухофруктами в гірчичному соусі, гірчичний соус, рулетики, свинина, страви зі свинини, крученики з сухофруктами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 845
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 368
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Реберця з грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 550
Дуже смачне та ніжне м’ясо! Воно просто саме відстає від кісточки, а соус ідеально доповнює смак свинини.
Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 152
Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: