ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Лютого, 2020

М’ясні рулетики з сухофруктами у гірчичному соусі

15 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2078
Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!
Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято! Фото: автора

Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!

Свинина ніжна, соковита й пікантна. Але найголовніше в цій страві – гірчичний соус. Саме завдяки йому м’ясо смакує по-особливому. Сухофрукти ж (можна брати будь-які; у мене – чорнослив, курага та інжир) дарують ненав’язливу й тонку солодку нотку.


Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки,
10 шт. чорносливу,
10 шт. кураги,
4-5 шт. сушеного інжиру,
сіль, перець,
4-5 ст. л. волоських горіхів.
Для соусу:
3 ст. л. гірчиці,
150 г вершків,
1 ч. л. борошна,
1 ч. л. вершкового масла,
0,5 ч. л. цукру,
дрібка меленого мускатного горіха.


Приготування:
М’ясо нарізати смужками, відбити тонесенько (практично до прозорості), посолити і поперчити з обох боків.

Сухофрукти подрібнити великими шматками (я попередньо не замочувала).

Викласти начинку на відбивну (без фанатизму!).

Загорнути на кшталт кручеників. Рулетики викласти у форму для запікання (нічим змащувати не потрібно).

Приготувати соус: розтопити в сотейнику масло, додати борошно і перемішати (консистенція «Ру», як для бешамеля). Додати гірчицю і залити вершками. Присмачити цукром та мускатним горіхом, перемішати. Прогріти на вогні протягом 1-2 хвилин до загущування.

Залити гірчичним соусом рулетики.

Посипати їх подрібненими волоськими горіхами.

Запікати в духовці протягом 30-40 хвилин при 200°С.


 

М`ясо та субпродукти, крученики, другі страви, рулетики з сухофруктами в гірчичному соусі, гірчичний соус, рулетики, свинина, страви зі свинини, крученики з сухофруктами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую