clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1689

М’ясні рулетики з сухофруктами у гірчичному соусі

Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!
Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято! Фото: автора

Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!

Свинина ніжна, соковита й пікантна. Але найголовніше в цій страві – гірчичний соус. Саме завдяки йому м’ясо смакує по-особливому. Сухофрукти ж (можна брати будь-які; у мене – чорнослив, курага та інжир) дарують ненав’язливу й тонку солодку нотку.


Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки,
10 шт. чорносливу,
10 шт. кураги,
4-5 шт. сушеного інжиру,
сіль, перець,
4-5 ст. л. волоських горіхів.
Для соусу:
3 ст. л. гірчиці,
150 г вершків,
1 ч. л. борошна,
1 ч. л. вершкового масла,
0,5 ч. л. цукру,
дрібка меленого мускатного горіха.


Приготування:
М’ясо нарізати смужками, відбити тонесенько (практично до прозорості), посолити і поперчити з обох боків.

Сухофрукти подрібнити великими шматками (я попередньо не замочувала).

Викласти начинку на відбивну (без фанатизму!).

Загорнути на кшталт кручеників. Рулетики викласти у форму для запікання (нічим змащувати не потрібно).

Приготувати соус: розтопити в сотейнику масло, додати борошно і перемішати (консистенція «Ру», як для бешамеля). Додати гірчицю і залити вершками. Присмачити цукром та мускатним горіхом, перемішати. Прогріти на вогні протягом 1-2 хвилин до загущування.

Залити гірчичним соусом рулетики.

Посипати їх подрібненими волоськими горіхами.

Запікати в духовці протягом 30-40 хвилин при 200°С.


 

М`ясо та субпродукти, крученики, другі страви, рулетики з сухофруктами в гірчичному соусі, гірчичний соус, рулетики, свинина, страви зі свинини, крученики з сухофруктами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Секрети найсмачнішої домашньої шаурми: тонкощі приготування + рецепт
м`ясо та субпродукти, солона випічка, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 851
Цю страву ми звикли купувати на вулиці у спеціальних наметах. Проте куди безпечніше зробити її власноруч удома.
Курка на молоці від Джеймі Олівера
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 756
М’ясо, приготоване за цим рецептом, соковите, м'яке та лимонно-пряне, а соус – просто фантастичний!
Гуляш з легенями, зеленим горошком і маринованими огірками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 752
Страва проста, бюджетна й дуже смачна.
М’ясна запіканка з кабачковою начинкою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 619
Без клопоту і зайвих рухів — і котлети, і гарнір!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: