clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

16 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 691

Маринований мікс із цвітної капусти та броколі


Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!). Фото: автора

Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і залишається твердою і хрусткою.

Цим рецептом зі мною поділилася моя колега по роботі, я лише трішки модернізувала його та внесла свої невеличкі корективи. Маринований мікс із кольорової капусти та броколі може бути гарною закускою або корисним гарніром. Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і при цьому залишається твердою і хрусткою. Я ще кладу трохи моркви (в оригіналі лише болгарський перець). Вона надає цій закусці красивого кольору і легкого аромату.

Інгредієнти:
Головка цвітної капусти,
головка броколі,
2 болгарські перці,
1 гострий перчик,
головка часнику,
велика морквина.
Для маринаду:
1,5 л води,
4 ст. л. солі (без гірки),
9 ст. л. цукру (без гірки),
200 г яблучного оцту,
50 г олії,
приправа до моркви по-корейськи,
10 горошин чорного перцю,
2 лаврові листочки.

Приготування:
Капусту та броколі помити, розібрати на суцвіття, скласти в каструлю. Туди ж напівкільцями порізати болгарський перець та подрібнений гострий. Через прес вичавити головку часнику. Моркву натерти на тертці для морковки по-корейськи. Посипати спеціями.


Для маринаду: в каструлю налити воду й довести до кипіння. Як тільки закипить, всипати сіль, цукор, влити оцет і олію, кинути перець і лаврове листя. Довести до кипіння.

Потім зняти з вогню і киплячим маринадом залити овочі.

Накрити кришкою і забути про них до повного охолодження. Поставити в холодильник. Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!). 

закуски, овочеві страви, маринований мікс із цвітної капусти та броколі, цвітка капуста, броколі, мариновані овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2387
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1503
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 3033
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1324
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: