clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 806

Маринований мікс із цвітної капусти та броколі

Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!).
Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!). Фото: автора

Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і залишається твердою і хрусткою.

Цим рецептом зі мною поділилася моя колега по роботі, я лише трішки модернізувала його та внесла свої невеличкі корективи. Маринований мікс із кольорової капусти та броколі може бути гарною закускою або корисним гарніром. Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і при цьому залишається твердою і хрусткою. Я ще кладу трохи моркви (в оригіналі лише болгарський перець). Вона надає цій закусці красивого кольору і легкого аромату.

Інгредієнти:
Головка цвітної капусти,
головка броколі,
2 болгарські перці,
1 гострий перчик,
головка часнику,
велика морквина.
Для маринаду:
1,5 л води,
4 ст. л. солі (без гірки),
9 ст. л. цукру (без гірки),
200 г яблучного оцту,
50 г олії,
приправа до моркви по-корейськи,
10 горошин чорного перцю,
2 лаврові листочки.

Приготування:
Капусту та броколі помити, розібрати на суцвіття, скласти в каструлю. Туди ж напівкільцями порізати болгарський перець та подрібнений гострий. Через прес вичавити головку часнику. Моркву натерти на тертці для морковки по-корейськи. Посипати спеціями.


Для маринаду: в каструлю налити воду й довести до кипіння. Як тільки закипить, всипати сіль, цукор, влити оцет і олію, кинути перець і лаврове листя. Довести до кипіння.

Потім зняти з вогню і киплячим маринадом залити овочі.

Накрити кришкою і забути про них до повного охолодження. Поставити в холодильник. Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!). 

закуски, овочеві страви, маринований мікс із цвітної капусти та броколі, цвітка капуста, броколі, мариновані овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1102
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1015
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 564
Популярний рецепт німецької кухні для лінивих господині. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 661
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: