clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1661

Маринований мікс із цвітної капусти та броколі

Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!).
Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!). Фото: автора

Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і залишається твердою і хрусткою.

Цим рецептом зі мною поділилася моя колега по роботі, я лише трішки модернізувала його та внесла свої невеличкі корективи. Маринований мікс із кольорової капусти та броколі може бути гарною закускою або корисним гарніром. Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і при цьому залишається твердою і хрусткою. Я ще кладу трохи моркви (в оригіналі лише болгарський перець). Вона надає цій закусці красивого кольору і легкого аромату.

Інгредієнти:
Головка цвітної капусти,
головка броколі,
2 болгарські перці,
1 гострий перчик,
головка часнику,
велика морквина.
Для маринаду:
1,5 л води,
4 ст. л. солі (без гірки),
9 ст. л. цукру (без гірки),
200 г яблучного оцту,
50 г олії,
приправа до моркви по-корейськи,
10 горошин чорного перцю,
2 лаврові листочки.

Приготування:
Капусту та броколі помити, розібрати на суцвіття, скласти в каструлю. Туди ж напівкільцями порізати болгарський перець та подрібнений гострий. Через прес вичавити головку часнику. Моркву натерти на тертці для морковки по-корейськи. Посипати спеціями.


Для маринаду: в каструлю налити воду й довести до кипіння. Як тільки закипить, всипати сіль, цукор, влити оцет і олію, кинути перець і лаврове листя. Довести до кипіння.

Потім зняти з вогню і киплячим маринадом залити овочі.

Накрити кришкою і забути про них до повного охолодження. Поставити в холодильник. Через добу маринований мікс буде готовий (ми ласували уже через 12 годин!). 

закуски, овочеві страви, маринований мікс із цвітної капусти та броколі, цвітка капуста, броколі, мариновані овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Секрет приготування найсмачнішого сала у фользі
закуски, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 689
Така закуска дасть фору навіть найкращій ковбасі!
«Оселедець в банці» – малосольний пряний короп без маринаду
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 761
Такий рецепт приготування домашнього оселедця з річкової риби вирізняється своєю ніжністю, соковитістю та витонченим пряним смаком.
Найсмачніші мариновані печериці по-домашньому
закуски, гриби, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 426
Рецепт просто бомба! Всі знайомі, які куштували цю закуску, запевняють, що магазинні мариновані гриби нервово курять у кутку!
Домашній майонез за особливим рецептом Ектора Хіменеса-Браво
закуски, салати, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1880
Корисний соус для салатів, закусок та інших страв від гуру кулінарії та незмінного судді шоу «МайстерШеф».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: