clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1759

Картопля «Буланжер» - французька страва, яка підкорила світ своєю простотою і надзвичайним смаком

Подавати страву на стіл у формі, в якій вона запікалася.
Подавати страву на стіл у формі, в якій вона запікалася. Фото: автора

Мінімум інгредієнтів, мінімум часу на підготовку продуктів, проте максимум смаку та аромату!

Свою назву страва отримала від булочної («буланжері» по-французьки). За традицією французи віддавали готувати страву в найближчу булочну, щоб картопля повільно готувалася в її грубці. Останнім часом я намагалася обмежувати споживання картоплі, але перед такою спокусою встояти не змогла. Вона чудова! Хто б міг подумати, що з такої мінімальної кількості інгредієнтів вийде така нереальна смакота! Нарізана тонкими скибочками картопля чудово запікається в духовці, а нові смакові відтінки розкриваються завдяки ароматній молочній заливці.


Інгредієнти:
500 г картоплі
50 г вершкового масла
400 мл молока
сіль, куркума,
мелений чорний перець


Приготування:
Почистити й нарізати картоплю тонкими скибочками – приблизно 2 мм завтовшки (я скористалася спеціальною терткою).

Часник нарізати тонкими пластинками.
Змастити форму для запікання вершковим маслом. Викласти шар картопляних скибочок. Посолити, поперчити, притрусити куркумою та хаотично розкласти пластинки часнику.

Потім знову шар картоплі й спеції з часником. Повторити так декілька разів.
Обережно викласти останній шар картоплі, на кшталт черепиці (він повинен красиво виглядати, коли приготується).

Залити шари картоплі гарячим молоком (воно повинно дійти до верхнього шару картоплі, але не вкривати його). Верхній шар посолити, притрусити куркумою та розкласти шматочки масла.

Накрити форму фольгою і запікати картопельку протягом 40 хвилин при 200°С. Потім фольгу зняти, зменшити температуру до 180°С і запікати страву ще 30 хвилин.

Подавати страву на стіл у формі, в якій вона запікалася.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готову картоплю слід подавати гарячою разом із невеликою кількістю розтопленого масла в якості соусу. Добре комбінується «Буланжер» зі свіжою зеленню і тертим сиром.


 

овочеві страви, овочі, страви з картоплі, страви з овочів, гарніри, популярні рецепти світу, французька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фріттата з кабачками – смачний італійський омлет-запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1220
Дуже смачна й легка страва, яка підійде для сніданку або вечері
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 943
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Стручкова (спаржева) квасоля в сметані по-словацьки
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 784
Соус виходить солодкуватий, кремово-вершковий із вираженим грибним смаком.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 3:
Від: Ірина Герун 04.12.2016 20:17дякую вам за смачні та легкі страви:)
Від: Світлана Яськова04.12.2016 20:08Ірина, яка апетитна картопелька у вас вийшла! Стільки шарів! Дуже тішуся, що поціновувачів "Буланжер" побільшало! Страва дійсно варта, щоб її поставити на святковий стіл. P.S. Дякую за фотозвіт і приємні слова!
Від: Ірина Герун 04.12.2016 17:22Дякую за смачненькі рецептики) картопля вийшла чудова, завжди слідкую за новинками!