clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

20 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 617

Тістечко з кукурудзяного борошна із ягодами в сметанній заливці


Тістечко виходить дуже ніжним, буквально тане в роті. Кремово-ягідна начинка збалансовує та вдало доповнює кукурудзяне тісто. Фото: автора

Ніжне розсипчасте тісто, вершково-ванільний крем та легка ягідна кислинка...

Рецепт тіста знайшла на пачці з кукурудзяним борошном. А оскільки кукурудзяну випічку я дуже поважаю, зацікавилася одразу. Проте будь-який кондитерський виріб «просить» якоїсь огранки у вигляді кремів, джемів, горішків, ягідок… Трохи пофантазувавши, я вирішила, що тут пасуватиме сметанна заливка. Що ж до ягід – використовувала заморожену малину. Але це не принципово, підійдуть суниця, ожина, чорниця і т. д.


Інгредієнти:
Тісто:
200 г вершкового масла,
120-130 г цукру,
2 яйце,
280 г кукурудзяного борошна,
1,5 ч. л. розпушувача,
дрібка солі, ванілін.
Заливка:
400 г сметани (у мене магазинна 20%),
3 яйця
100 г цукру (чим кисліша ягода, тим більше),
пакетик ванільного цукру,
40 г порошкового пудингу (можна замінити на 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю).
Для начинки: 300-400 г свіжих або заморожених ягід (цього разу у мене заморожена малина).


Приготування:
Для тіста: збити розм’якшене масло з цукром, ваніліном та дрібкою солі. По одному додати яйця. Добре збити міксером.

Просіяти борошно з розпушувачем. Все вимішати вінчиком.


Духовку ввімкнути на 200°С. Форму (у мене роз’ємна 22х22 см) встелити пергаментом і зробити «французьку сорочку» (боки змастити маслом і притрусити борошном, можна кукурудзяним).

Готове тісто викласти в підготовлену форму.


Для заливки: збити міксером яйця, ванілін, цукор та сметану (суміш стане рідкою, але так і має бути). Додати пудинг або крохмаль та ще раз збити. Вилити заливку на основу.

Зверху посипати ягодами (не розморожувати!).

Випікати при 200°С протягом 30-40 хвилин. Дати охолонути в духовці.

Потім зняти обідок із форми.

Нарізати тістечка ромбиками та прикрасити ягодами й мелісою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: тістечко виходить дуже ніжним, буквально тане в роті. Кремово-ягідна начинка збалансовує та вдало доповнює кукурудзяне тісто.


 

солодка випічка, тістечка, тістечка з кукурудзяного борошна з ягодами та сметанною заливкою, ягоди, малина, кукурудзяне борошно, випічка з кукурудзяного борошна, сметанна заливка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1526
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1313
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 928
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 597
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Показати ще
Коментарів - 0: