clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2669

Салат з язиком та омлетом «Святковий»

Легка заправка чудово доповнює всі складові страви.
Легка заправка чудово доповнює всі складові страви. Фото: автора

Рецепт-новинка, цікавий та «незаїжджений».

Салатик вийшов дуже смачненьким, з’їдається в одну мить, хоча й ситний. Я спокійно заміняла ним вечерю, оскільки в складі овочі й ударна порція білка у вигляді язика, яєць та сиру. Легка заправка чудово доповнює всі складові страви. Гадаю, що прихильнику майонезних салатів можуть експериментувати й заправляти салат також і соусами на основі майонезу.

Інгредієнти:
2 свинячих язика (у мене «мікс»: свинячий та яловичий),
100 г м’якого сиру типу «Адигейський»,
3 маринованих огірка,
2 болгарських перця,
Для омлету:
2 яйця,
3 ст. л. молока,
сіль, перець чорний мелений.
Для заправки:
3 ст. л. оливкової олії,
1-2 ч. л. бальзамічного оцту,
2 ч. л. лимонного соку,
1 ч. л. меду,
сіль, суміш перців мелена,
1 ч. л. французької гірчиці в зернах,
прованські трави, мелений імбир.

Приготування:
Язик замочити звечора й вранці відварити. Одразу ж занурити під холодну воду й почистити від шкіри. Нарізати соломкою.


Болгарський перець почистити й нарізати смужками.

Огірок — також соломкою.

Так само подрібнити й сир (красиво, коли всі складові салату приблизно однакові за формою).


Приготувати омлет — збити яйця з молоком, посолити й поперчити.

Підсмажити на сковорідці тонкий млинець.

Після охолодження нарізати його у вигляді «локшини».

Всі інгредієнти перемішати. Приготувати заправку, змішавши всі складові.

Дати їй настоятися протягом декількох хвилин і полити сумішшю салат. Ще раз перемішати й одразу ж подавати.

За бажанням прикрасити зеленню.  

салати, салати без майонезу, салат з язика та омлету святковий, язик, омлет, яйця, перець болгарський

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із зеленого часнику по-болгарськи
салати, пісні страви, рецепти від читачів
Рута М'ята 518
Ця страва урізноманітнить як повсякденне, так і святкове меню.
Салат «Дачний» з крабовими паличками та квасолею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 976
Проста та легка у приготуванні страва, яка виручить тоді, коли потрібно швидко приготувати ситний сімейний обід.
Салат із редискою, молодою картоплею та бринзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 631
Дуже смачний літній вітамінний салатик.
Салат «Київський» із курячими кнелями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 661
За неймовірну легку текстуру та дієтичність кнелі називають «аристократичними котлетками».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: