clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 992

Салат з язиком та омлетом «Святковий»

Легка заправка чудово доповнює всі складові страви.
Легка заправка чудово доповнює всі складові страви. Фото: автора

Рецепт-новинка, цікавий та «незаїжджений».

Салатик вийшов дуже смачненьким, з’їдається в одну мить, хоча й ситний. Я спокійно заміняла ним вечерю, оскільки в складі овочі й ударна порція білка у вигляді язика, яєць та сиру. Легка заправка чудово доповнює всі складові страви. Гадаю, що прихильнику майонезних салатів можуть експериментувати й заправляти салат також і соусами на основі майонезу.

Інгредієнти:
2 свинячих язика (у мене «мікс»: свинячий та яловичий),
100 г м’якого сиру типу «Адигейський»,
3 маринованих огірка,
2 болгарських перця,
Для омлету:
2 яйця,
3 ст. л. молока,
сіль, перець чорний мелений.
Для заправки:
3 ст. л. оливкової олії,
1-2 ч. л. бальзамічного оцту,
2 ч. л. лимонного соку,
1 ч. л. меду,
сіль, суміш перців мелена,
1 ч. л. французької гірчиці в зернах,
прованські трави, мелений імбир.

Приготування:
Язик замочити звечора й вранці відварити. Одразу ж занурити під холодну воду й почистити від шкіри. Нарізати соломкою.


Болгарський перець почистити й нарізати смужками.

Огірок — також соломкою.

Так само подрібнити й сир (красиво, коли всі складові салату приблизно однакові за формою).


Приготувати омлет — збити яйця з молоком, посолити й поперчити.

Підсмажити на сковорідці тонкий млинець.

Після охолодження нарізати його у вигляді «локшини».

Всі інгредієнти перемішати. Приготувати заправку, змішавши всі складові.

Дати їй настоятися протягом декількох хвилин і полити сумішшю салат. Ще раз перемішати й одразу ж подавати.

За бажанням прикрасити зеленню.  

салати, салати без майонезу, салат з язика та омлету святковий, язик, омлет, яйця, перець болгарський

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 700
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Салат «Дамський» із полуницею, руколою та м’яким сиром+полуничний соус
салати
Світлана ЯСЬКОВА 610
Страва дуже проста, але вона має напрочуд свіжий, цікавий й вишуканий смак. А полуничний соус – це взагалі окрема історія й моя остання знахідка!
Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 835
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Салат "Дівчача радість" із курки, ківі та корейської моркви
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1015
Поєднання інгредієнтів незвичне, але дуже цікаве – страва виходить легкою, свіжою та смачною.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: