clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1193

Апельсиновий ревані — традиційні турецькі солодощі


Фото: автора

Ця солодка страва належить до турецької кухні, але вона також популярна і в Греції, і в Болгарії.

Варіантів приготування ревані існує безліч, у тісто додаються різні інгредієнти. Але спільна риса цього смаколика — просочування тістечка сиропом із цитрусових. За смаком ревані трішки нагадує улюблений багатьма манник, але турецький варіант має дуже вологе пухке тісто і він солодший.

Інгредієнти:
Для тіста:
2 склянки борошна,
1 склянка манної крупи,
0,5 склянки цукру,
4 яйця,
0,5 склянки мигдальної крихти,
1 склянка олії,
1,5 склянки питного йогурту (у мене апельсиновий, але можна експериментувати),
1 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. апельсинової цедри.
Для сиропу:
1,5 склянки цукру,
1 склянка соку з апельсина (разом із м’якоттю),
0,5 склянки води.
Для прикраси:
кокосова стружка.

Склянка = 250 мл.

Приготування:

У великій мисці вінчиком поступово по одному збити яйця (приблизно по 5 хвилин кожне).

Мигдаль змолоти на крихту (на кавомолці або у млинку).

Додати йогурт, апельсинову цедру і цукор (збивати доти, поки весь цукор не розчиниться). Додати масло, мелений мигдаль і манку (після додавання кожного інгредієнта тісто необхідно ретельно перемішувати близько 5 хвилин, поки воно не стане однорідним, без грудочок). Просіяти через сито борошно й розпушувач, невеликими порціями ввести в тісто. Знову ретельно перемішати (тісто повинно бути густим і тягучим).


Квадратну форму для випічки розміром 25х25 см встелити пергаментом (у мене велика кругла), або змастити олією. Вилити тісто й розрівняти.

Поставити в духовку, розігріту до 170ºС. Випікати протягом 30-40 хвилин, поки верх пирога не зарум'яниться.


Приготувати сироп: з'єднати в сотейнику воду і апельсиновий сік із м’якоттю, підігріти 2-3 хвилини і висипати цукор.

Перемішати й варити, не доводячи до кипіння на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин, поки сироп не стане тягучим.
Дістати форму з духовки, нарізати пиріг ромбиками. Поки ревані ще гарячий, полити його теплим сиропом (це дуже важливо: пиріг повинен бути гарячим, а сироп — теплим!).


Готовий ревані поставити на холод, щоб він ввібрав у себе сироп. Подавати, посипавши кокосовою стружкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати ревані краще, накривши харчовою плівкою.

солодка випічка, ревані, турецька кухня, турецькі солодощі, апельсини, кокосова стружка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шарлотка-«лінивиця» на згущеному молоці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2275
Шарлотку можуть готувати навіть діти, якщо їм один раз показати. А цей рецепт, мабуть, «найледачішого» пирога. Готується він без використання цукру. В тісто за основу додається згущене молоко. Начинка ж може бути будь-яка. У мене сливи та яблука.
Шоколадний штрудель із грушами, мигдалем та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1395
Знаменитий австрійський десерт, який завоював весь світ завдяки своєму неповторному смаку.
"Яблука в тісті" від шеф-кухаря Медіа-корпорації "Є" Світлани Пирожок
солодка випічка, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1666
Готувати цей смаколик досить швидко й просто, а виходить він настільки смачним, що важко не з'їсти усе й одразу.
Шоколадні біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1745
Biscotto – перекладається з італійського як «двічі запечене», адже за рецептурою ми формуємо багети, які запікаємо, а потім нарізаємо їх скибочками і знову підсушуємо в духовці.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: