clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1009

Короп в сметано-сирному соусі

Короп в сметано-сирному соусі
Короп в сметано-сирному соусі Фото: Світлана ЯСЬКОВА

Смачнішого рецепту річкової риби годі й шукати!

Я дуже люблю рибу. В будь-якому вигляді – смажену, копчену, солену, варену, тушковану. І моя сім'я мене повністю підтримує в цьому гастрономічному питанні. Коханий систематично їздить на риболовлю і регулярно привозить свіженьку рибку. Нещодавно, ось, порадував нас двохкілограмовими коропчиками. Рецептів приготування цієї риби у мене назбиралося безліч. Але найбільше мені подобається, коли короп тушкований у сметані. А якщо додати ще й сиру, то смачнішої страви годі й шукати.

Інгредієнти:

  • 1 плавлений сирок,
  • 2 ст. л. кукурудзяного борошна,
  • 200 г сметани,
  • 2 ст. л. соєвого соусу,
  • Короп (2 кг),
  • 2 великі цибулини,
  • 3 ст. л. олії,
  • 2 ст. л. пшеничного борошна,
  • сіль, спеції для риби – куркума, імбир, паприка, коріандр мелений, базилік, орегано.

Приготування:

Коропа почистити і випатрати. Нарізати невеличкими порційними шматочками, посолити, поперчити, влити декілька ложок соєвого соусу. Залишити маринуватися на 30 хвилин.

Змішати два види борошна. Запанірувати в цій суміші шматочки риби й обсмажити їх у сковорідці на олії до появи золотавої скоринки.

Скласти коропа в каструлю.

Цибулю, нарізану півкільцями, спасерувати. Додати сметану й тушкувати ще декілька хвилин (до речі, тут є актуальним правило – цибулі багато не буває! Риба дуже любить цей овоч. Вона просочується соками риби й стає дуже ароматною та смачною).

Соус злегка підсолити та поперчити й вилити його до смаженого коропа. Потерти зверху плавлений сирок.

Тушкувати на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. Подавати одразу ж. Найкраще смакує з овочевим гарніром.

риба та морепродукти, короп в сирно-сметанному соусі, короп, річкова риба, страви з коропа

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1166
Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.
Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 760
Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.
Філе скумбрії, фаршироване яйцями, грибами та сиром
риба та морепродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1378
В цій рибці без кісточок м'ясо виходить на диво ніжним, соковитим і ароматним.
Риба в кефірі на "овочевій подушці"
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1154
Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: