clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 915

Короп в сметано-сирному соусі


Короп в сметано-сирному соусі Фото: Світлана ЯСЬКОВА

Смачнішого рецепту річкової риби годі й шукати!

Я дуже люблю рибу. В будь-якому вигляді – смажену, копчену, солену, варену, тушковану. І моя сім'я мене повністю підтримує в цьому гастрономічному питанні. Коханий систематично їздить на риболовлю і регулярно привозить свіженьку рибку. Нещодавно, ось, порадував нас двохкілограмовими коропчиками. Рецептів приготування цієї риби у мене назбиралося безліч. Але найбільше мені подобається, коли короп тушкований у сметані. А якщо додати ще й сиру, то смачнішої страви годі й шукати.

Інгредієнти:

  • 1 плавлений сирок,
  • 2 ст. л. кукурудзяного борошна,
  • 200 г сметани,
  • 2 ст. л. соєвого соусу,
  • Короп (2 кг),
  • 2 великі цибулини,
  • 3 ст. л. олії,
  • 2 ст. л. пшеничного борошна,
  • сіль, спеції для риби – куркума, імбир, паприка, коріандр мелений, базилік, орегано.

Приготування:

Коропа почистити і випатрати. Нарізати невеличкими порційними шматочками, посолити, поперчити, влити декілька ложок соєвого соусу. Залишити маринуватися на 30 хвилин.

Змішати два види борошна. Запанірувати в цій суміші шматочки риби й обсмажити їх у сковорідці на олії до появи золотавої скоринки.

Скласти коропа в каструлю.

Цибулю, нарізану півкільцями, спасерувати. Додати сметану й тушкувати ще декілька хвилин (до речі, тут є актуальним правило – цибулі багато не буває! Риба дуже любить цей овоч. Вона просочується соками риби й стає дуже ароматною та смачною).

Соус злегка підсолити та поперчити й вилити його до смаженого коропа. Потерти зверху плавлений сирок.

Тушкувати на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. Подавати одразу ж. Найкраще смакує з овочевим гарніром.

риба та морепродукти, короп в сирно-сметанному соусі, короп, річкова риба, страви з коропа

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

РИБА ПО-ГРЕЦЬКИ — неймовірно смачна з нереально смачним соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4102
Потрапивши на стіл одного разу, ця страва назавжди стане однією з ваших улюблених!
Товстолоб без кісток
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2131
Така рибка виходить ніжною й соковитою, а томатний соус вдало підкреслює її смак та «розчиняє» дрібні кісточки.
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1359
Коли за вікном весняна пора, хочеться ситної, але, у той же час, не дуже жирної страви.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2382
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Показати ще
Коментарів - 0: