clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1146

Короп в сметано-сирному соусі

Короп в сметано-сирному соусі
Короп в сметано-сирному соусі Фото: Світлана ЯСЬКОВА

Смачнішого рецепту річкової риби годі й шукати!

Я дуже люблю рибу. В будь-якому вигляді – смажену, копчену, солену, варену, тушковану. І моя сім'я мене повністю підтримує в цьому гастрономічному питанні. Коханий систематично їздить на риболовлю і регулярно привозить свіженьку рибку. Нещодавно, ось, порадував нас двохкілограмовими коропчиками. Рецептів приготування цієї риби у мене назбиралося безліч. Але найбільше мені подобається, коли короп тушкований у сметані. А якщо додати ще й сиру, то смачнішої страви годі й шукати.

Інгредієнти:

  • 1 плавлений сирок,
  • 2 ст. л. кукурудзяного борошна,
  • 200 г сметани,
  • 2 ст. л. соєвого соусу,
  • Короп (2 кг),
  • 2 великі цибулини,
  • 3 ст. л. олії,
  • 2 ст. л. пшеничного борошна,
  • сіль, спеції для риби – куркума, імбир, паприка, коріандр мелений, базилік, орегано.

Приготування:

Коропа почистити і випатрати. Нарізати невеличкими порційними шматочками, посолити, поперчити, влити декілька ложок соєвого соусу. Залишити маринуватися на 30 хвилин.

Змішати два види борошна. Запанірувати в цій суміші шматочки риби й обсмажити їх у сковорідці на олії до появи золотавої скоринки.

Скласти коропа в каструлю.

Цибулю, нарізану півкільцями, спасерувати. Додати сметану й тушкувати ще декілька хвилин (до речі, тут є актуальним правило – цибулі багато не буває! Риба дуже любить цей овоч. Вона просочується соками риби й стає дуже ароматною та смачною).

Соус злегка підсолити та поперчити й вилити його до смаженого коропа. Потерти зверху плавлений сирок.

Тушкувати на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. Подавати одразу ж. Найкраще смакує з овочевим гарніром.

риба та морепродукти, короп в сирно-сметанному соусі, короп, річкова риба, страви з коропа

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Локшина Сомен по-тайськи з мідіями та болгарським перцем за мотивами Пад Тай
риба та морепродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 683
Страва з азійським акцентом, яка зімпровізована мною випадково. З того часу це один із найулюбленіших варіантів обідів-вечерь.
Філе скумбрії, фаршироване яйцями, грибами та сиром
риба та морепродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1514
В цій рибці без кісточок м'ясо виходить на диво ніжним, соковитим і ароматним.
Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1444
Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.
Рибне філе нашвидкуруч в сирно-сметанному соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1056
Дуже смачна заливка для рибки! І готується страва за лічені хвилини!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: