clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1079

Печінкові оладки «Варшавські» у вершково-сметанному соусі

Соус практично весь просочиться в оладки. В результаті вони стають ніжними-ніжними.
Соус практично весь просочиться в оладки. В результаті вони стають ніжними-ніжними. Фото: автора

Цю страву їдять і нахвалюють навіть ті, хто в принципі не любить печінку.

Хочу пригостити вас смачними, соковитими, ніжними печінковими оладками. Запевняю вас, ТАКИХ ви ще не пробували. А спробувавши раз – лише їх і готуватимете. Як на мене, оладки навіть смачніші, ніж печінковий тортик.


Інгредієнти:
400 г печінки (будь-якої, у мене свиняча),  
2 яйця,
2 цибулини,
150 мл молока,
0,5 ч л. соди+1 ст. л. сметани (погасити соду в сметані),
сіль, перець, хмел-сунелі,
мускатний горіх, куркума,
8-9 ст. л. борошна.
Соус:
0,5 склянки сметани,
2 цибулини,
3-4 зубки часнику,
100 мл вершків,
сіль,
дрібка цукру, перець.


Приготування:
Печінку замочити на ніч (краще в молоці, але можна і у воді). Зранку промити змолоти разом із цибулею на м'ясорубці двічі (я ретельно збила в блендері-млинку). Змішати печінкову масу з яйцями, молоком та борошном. Додати соду, погашену в ложці сметани. Присмачити спеціями та сіллю (можна додати дрібку цукру).


Смажити оладки на олії в звичайний спосіб із обох сторін до зарум’янювання.

Скласти в каструлю.


Приготувати соус: спасерувати дрібно нарізану цибулю на рослинній олії. Коли вона стане прозорою, додати подрібнений часник.

Перемішати й влити сметану. Трохи посолити, присмачити цукром та перцем. Влити вершки й довести соус до кипіння.

Залити соусом оладки.


Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15-20 хвилин.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соус практично весь просочиться в оладки. В результаті вони стають ніжними-ніжними. Ні запаху, ні смаку часнику немає. Гарнір підійде будь-який.


 

М`ясо та субпродукти, страви з печінки, печінка, печінкові оладки варшавські, вершково-сметанний соус, оладки млинці та сирники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 927
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 965
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1011
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1035
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: