Гаряча тема:
- Війна
Лобіо зі спаржевої квасольки з легкістю можна назвати універсальним. У гарячому вигляді його можна подавати як гарнір до будь-яких варених круп, картоплі та локшини. В холодному ж — ця страва нагадує тушкований ароматний салат і йде як чудова закуска. Дуже смачно з мчаді (маленькі палянички з кукурудзяного борошна), але і з лавашем теж непогано.
Інгредієнти:
1 кг зеленої стручкової квасолі (у мене заморожена),
2 великі або 3 середні цибулини,
3-4 великі помідори (можна замінити на томатну пасту, або томати у власному соку),
4 зубки часнику,
киндза, петрушка, базилік, розмарин (по-грузинськи кондарі),
червоний гіркий перчик,
сіль, сушена мелена селера,
1 ст. л. цукру,
1 ст. л. олії.
Приготування:
Цибулю почистити й нарізати кубиками, часник роздавити пласким боком ножа й подрібнити. Зелень і гіркий перчик дрібно нарізати. В сковорідку налити ложку-дві олії, розігріти, викласти цибулю і часник і обсмажити до золотавого кольору. Додати зелень і гіркий перець, обсмажити 3 хвилини.
Помідори нарізати кубиками (намагайтеся зберегти весь сік), додати їх до цибулі й зелені, перемішати й тушкувати декілька хвилин.
Викласти квасолю (не розморожувати!), перемішати, додати цукор та суху селеру.
Посолити, дати закипіти, зменшити вогонь і тушкувати 5 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: