ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ПОСТИМО СМАЧНО: Лобіо зі спаржевої квасолі по-грузинськи

28 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6360
У гарячому вигляді лобіо можна подавати як гарнір до будь-яких варених круп, картоплі та локшини.
У гарячому вигляді лобіо можна подавати як гарнір до будь-яких варених круп, картоплі та локшини. Фото: автора

Дуже легка, пісна, дієтична й смачна страва — у 100 г лише 35,3 ккал!

Лобіо зі спаржевої квасольки з легкістю можна назвати універсальним. У гарячому вигляді його можна подавати як гарнір до будь-яких варених круп, картоплі та локшини. В холодному ж — ця страва нагадує тушкований ароматний салат і йде як чудова закуска. Дуже смачно з мчаді (маленькі палянички з кукурудзяного борошна), але і з лавашем теж непогано.

Інгредієнти:
1 кг зеленої стручкової квасолі (у мене заморожена),
2 великі або 3 середні цибулини,
3-4 великі помідори (можна замінити на томатну пасту, або томати у власному соку),
4 зубки часнику,
киндза, петрушка, базилік, розмарин (по-грузинськи кондарі),
червоний гіркий перчик,
сіль, сушена мелена селера,
1 ст. л. цукру,
1 ст. л. олії.

Приготування:
Цибулю почистити й нарізати кубиками, часник роздавити пласким боком ножа й подрібнити. Зелень і гіркий перчик дрібно нарізати. В сковорідку налити ложку-дві олії, розігріти, викласти цибулю і часник і обсмажити до золотавого кольору. Додати зелень і гіркий перець, обсмажити 3 хвилини.

Помідори нарізати кубиками (намагайтеся зберегти весь сік), додати їх до цибулі й зелені, перемішати й тушкувати декілька хвилин.

Викласти квасолю (не розморожувати!), перемішати, додати цукор та суху селеру.

Посолити, дати закипіти, зменшити вогонь і тушкувати 5 хвилин. 

пісні страви, закуски, кавказька кухня, овочеві страви, лобіо зі спаржевої квасолі, піст, Різдвяний піст, постимо смачно, спаржева квасоля, дієтичні страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую