clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

29 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 921

Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками


Супчик не лише вглядає апетитно, але й чудово смакує. Фото: автора

Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.

Часникові рулетики оригінально виглядають у супі, а після того, як скуштуєш їх — хочеться з'їсти не одну тарілочку. М’ясо можна замінити на будь-яке. Дуже смачний супчик виходить на курочці або із копченими реберцями.

Інгредієнти (на каструлю 6 л):
0,5 кг реберець (у мене шматочок свинини, лопатка),
0,5 кг картоплі,
2 склянки молодого замороженого горошку,
1 морквина,
1 цибулина,
лавровий листок,
петрушка,
чорний перець, сіль.

Для рулетиків:
Шматочок тіста, як на вареники (рекомендую скористатися рецептом «тісто на мінералці» - його можна розкачувати без підпилювання борошном поверхні),
1-2 ст. л. вершкового масла,
3 зубки часнику,
кріп, прованські трави,
сванська сіль (можна просту),
сир сулугуні.

Приготування:
Ребра (або м’ясо) зварити до готовності, дістати, охолодити й відокремити м'ясо від кісток. В киплячий бульйон покласти картоплю кубиками і лавровий листок. Коли запипить — зняти піну. Повернути варене м’ясо в каструлю.


Зробити засмажку з цибулі й моркви, викласти її в суп.


Додати горошок (розморожувати не потрібно!). Посолити, поперчити.


Приготувати часникове масло: в м'яке масло пропустити часник через часникодавку і додати дрібно нарізаний кріп, прованські трави та сванську сіль.


Ретельно розмішати виделкою.


Замісити м’яке, але еластичне тісто (як я вже зазжначала вище, у мене «тісто на мінералці»; воно ніколи не розварюється).

Скачати з нього товсту ковбаску й розкачати паляничку прямокутної форми.

Змастити її масляно-часниковою сумішшю.

Зверху затерти сиром сулугуні.


Скачати паляничку у рулетик, який слід нарізати шматочками завширшки 1,5-2 см (краї рулетиків необхідно ретельно зліплювати, щоб вони не розгорнулися при варінні).


Додати рулетики в суп і варити до готовності. Наприкінці кинути зелень петрушки й одразу ж подавати суп. Можна посипати зеленню ще й у кожну тарілку. 

перші страви, супи, суп гороховий із часников-сирними рулетиками, зелений горошок

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1293
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 981
Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.
Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 719
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3305
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Показати ще
Коментарів - 0: