clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1337

Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками

Супчик не лише вглядає апетитно, але й чудово смакує.
Супчик не лише вглядає апетитно, але й чудово смакує. Фото: автора

Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.

Часникові рулетики оригінально виглядають у супі, а після того, як скуштуєш їх — хочеться з'їсти не одну тарілочку. М’ясо можна замінити на будь-яке. Дуже смачний супчик виходить на курочці або із копченими реберцями.

Інгредієнти (на каструлю 6 л):
0,5 кг реберець (у мене шматочок свинини, лопатка),
0,5 кг картоплі,
2 склянки молодого замороженого горошку,
1 морквина,
1 цибулина,
лавровий листок,
петрушка,
чорний перець, сіль.

Для рулетиків:
Шматочок тіста, як на вареники (рекомендую скористатися рецептом «тісто на мінералці» - його можна розкачувати без підпилювання борошном поверхні),
1-2 ст. л. вершкового масла,
3 зубки часнику,
кріп, прованські трави,
сванська сіль (можна просту),
сир сулугуні.

Приготування:
Ребра (або м’ясо) зварити до готовності, дістати, охолодити й відокремити м'ясо від кісток. В киплячий бульйон покласти картоплю кубиками і лавровий листок. Коли запипить — зняти піну. Повернути варене м’ясо в каструлю.


Зробити засмажку з цибулі й моркви, викласти її в суп.


Додати горошок (розморожувати не потрібно!). Посолити, поперчити.


Приготувати часникове масло: в м'яке масло пропустити часник через часникодавку і додати дрібно нарізаний кріп, прованські трави та сванську сіль.


Ретельно розмішати виделкою.


Замісити м’яке, але еластичне тісто (як я вже зазжначала вище, у мене «тісто на мінералці»; воно ніколи не розварюється).

Скачати з нього товсту ковбаску й розкачати паляничку прямокутної форми.

Змастити її масляно-часниковою сумішшю.

Зверху затерти сиром сулугуні.


Скачати паляничку у рулетик, який слід нарізати шматочками завширшки 1,5-2 см (краї рулетиків необхідно ретельно зліплювати, щоб вони не розгорнулися при варінні).


Додати рулетики в суп і варити до готовності. Наприкінці кинути зелень петрушки й одразу ж подавати суп. Можна посипати зеленню ще й у кожну тарілку. 

перші страви, супи, суп гороховий із часников-сирними рулетиками, зелений горошок

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Французький цибульний суп: ніжно й вишукано
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 849
Ця перша страва для французів – як для нас борщ. Якщо не вдаватися в деталі, то це величезна кількість цибулі в бульйоні з грінками та сиром.
Крем-суп «Мадам ДюБаррі» – ніжний смак Франції
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 541
Оксамитова консистенція цієї першої страви повністю виправдовує свою назву.
Гаспачо зі сметанно-базиліковим соусом – традиційний іспанський томатний суп (відеорецепт)
перші страви, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1049
Наприкінці літа та восени гаспачо смакує найбільше, оскільки для його приготування використовуються домашні городні овочі – спілі м’ясисті помідори, хрумкі огірочки та солодкий болгарський перчик.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3868
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: