clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2992

Шведські тюфтелі – дуже ніжні, просто тануть у роті!

Дуже ніжні тюфтелі в апетитному соусі.
Дуже ніжні тюфтелі в апетитному соусі. Фото: автора

Сметана – основна «фішка» фаршу.

Справжні шведи додають у тюфтелі вимочений у молоці оселедець. Знавці шведської кухні запевняють, що це дуже смачно й рибний запах абсолютно не відчувається. Я ж до такого експерименту ще не доросла, тому зупинилася на варіанті, який ближче до нашої кухні. Рецептом поділилися зі мною дівчатка на одному з кулінарних форумів. Автентичний рецепт чи ні – сказати не беруся. Але це і не важливо! Головне, що тефтелі дуже смачні.


Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу,
100 г вареного рису,
3 ст. л. сметани,
1 цибулина,
1 морквина,
1 яйце,
сіль, перець.
Для соусу:
150 мл вершків,
100 мл томатів у власному соку (у мене домашній кетчуп).


Приготування:
Цибулину подрібнити, моркву натерти. Спасерувати овочі на олії. З'єднати з фаршем і вареним рисом. Додати яйце та сметану. Посолити, поперчити й ретельно вимішати (буквально вибити фарш).

Сформувати мокрими руками тюфтельки.

Обсмажити їх з двох боків на сковороді.

Скласти в каструлю й залити соусом. Для соусу: змішати вершки з томатами (кетчупом, томатним соусом тощо).


Протушкувати 15-20 хвилин на маленькому вогні й подавати.


 

М`ясо та субпродукти, шведські тюфтелі, котлети, страви з фаршу, шведська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Соковитий стейк на сковорідці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 693
Розкриваємо секрети приготування найулюбленішої страви м’ясоїдів!
Курка, фарширована млинцями
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 632
Така страва виглядає досить ефектно на святковому столі й приголомшливо смачна.
Свинячі ребра в червоному вині (португальська кухня)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 520
Дуже смачні, м’які та ароматні!
Січеники з куркою та грибами
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 350
Дуже ніжна й соковита страва, яку можна подавати не тільки до повсякденного столу, але й до святкового.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: