Гаряча тема:
- Війна
Справжні шведи додають у тюфтелі вимочений у молоці оселедець. Знавці шведської кухні запевняють, що це дуже смачно й рибний запах абсолютно не відчувається. Я ж до такого експерименту ще не доросла, тому зупинилася на варіанті, який ближче до нашої кухні. Рецептом поділилися зі мною дівчатка на одному з кулінарних форумів. Автентичний рецепт чи ні – сказати не беруся. Але це і не важливо! Головне, що тефтелі дуже смачні.
Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу,
100 г вареного рису,
3 ст. л. сметани,
1 цибулина,
1 морквина,
1 яйце,
сіль, перець.
Для соусу:
150 мл вершків,
100 мл томатів у власному соку (у мене домашній кетчуп).
Приготування:
Цибулину подрібнити, моркву натерти. Спасерувати овочі на олії. З'єднати з фаршем і вареним рисом. Додати яйце та сметану. Посолити, поперчити й ретельно вимішати (буквально вибити фарш).
Сформувати мокрими руками тюфтельки.
Обсмажити їх з двох боків на сковороді.
Скласти в каструлю й залити соусом. Для соусу: змішати вершки з томатами (кетчупом, томатним соусом тощо).
Протушкувати 15-20 хвилин на маленькому вогні й подавати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: