clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1444

Шведські тюфтелі – дуже ніжні, просто тануть у роті!

Дуже ніжні тюфтелі в апетитному соусі.
Дуже ніжні тюфтелі в апетитному соусі. Фото: автора

Сметана – основна «фішка» фаршу.

Справжні шведи додають у тюфтелі вимочений у молоці оселедець. Знавці шведської кухні запевняють, що це дуже смачно й рибний запах абсолютно не відчувається. Я ж до такого експерименту ще не доросла, тому зупинилася на варіанті, який ближче до нашої кухні. Рецептом поділилися зі мною дівчатка на одному з кулінарних форумів. Автентичний рецепт чи ні – сказати не беруся. Але це і не важливо! Головне, що тефтелі дуже смачні.


Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу,
100 г вареного рису,
3 ст. л. сметани,
1 цибулина,
1 морквина,
1 яйце,
сіль, перець.
Для соусу:
150 мл вершків,
100 мл томатів у власному соку (у мене домашній кетчуп).


Приготування:
Цибулину подрібнити, моркву натерти. Спасерувати овочі на олії. З'єднати з фаршем і вареним рисом. Додати яйце та сметану. Посолити, поперчити й ретельно вимішати (буквально вибити фарш).

Сформувати мокрими руками тюфтельки.

Обсмажити їх з двох боків на сковороді.

Скласти в каструлю й залити соусом. Для соусу: змішати вершки з томатами (кетчупом, томатним соусом тощо).


Протушкувати 15-20 хвилин на маленькому вогні й подавати.


 

М`ясо та субпродукти, шведські тюфтелі, котлети, страви з фаршу, шведська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 660
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 902
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 919
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 975
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: