clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2094

Шведські тюфтелі – дуже ніжні, просто тануть у роті!

Дуже ніжні тюфтелі в апетитному соусі.
Дуже ніжні тюфтелі в апетитному соусі. Фото: автора

Сметана – основна «фішка» фаршу.

Справжні шведи додають у тюфтелі вимочений у молоці оселедець. Знавці шведської кухні запевняють, що це дуже смачно й рибний запах абсолютно не відчувається. Я ж до такого експерименту ще не доросла, тому зупинилася на варіанті, який ближче до нашої кухні. Рецептом поділилися зі мною дівчатка на одному з кулінарних форумів. Автентичний рецепт чи ні – сказати не беруся. Але це і не важливо! Головне, що тефтелі дуже смачні.


Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу,
100 г вареного рису,
3 ст. л. сметани,
1 цибулина,
1 морквина,
1 яйце,
сіль, перець.
Для соусу:
150 мл вершків,
100 мл томатів у власному соку (у мене домашній кетчуп).


Приготування:
Цибулину подрібнити, моркву натерти. Спасерувати овочі на олії. З'єднати з фаршем і вареним рисом. Додати яйце та сметану. Посолити, поперчити й ретельно вимішати (буквально вибити фарш).

Сформувати мокрими руками тюфтельки.

Обсмажити їх з двох боків на сковороді.

Скласти в каструлю й залити соусом. Для соусу: змішати вершки з томатами (кетчупом, томатним соусом тощо).


Протушкувати 15-20 хвилин на маленькому вогні й подавати.


 

М`ясо та субпродукти, шведські тюфтелі, котлети, страви з фаршу, шведська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка на пивній банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 672
Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.
Спаржева квасоля а-ля по-флотськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 680
Це чудова страва для сімейного обіду-вечері.
Рагу з курячого філе по-мексиканськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 500
Ще одна варіація на тему мексиканської кухні, яка чудово урізноманітнить повсякденний стіл.
Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 362
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: