Гаряча тема:
- Війна
Почну з того, що я терпіти не можу перлову крупу. Ніколи не розуміла, як і з чим її можна їсти. Цей рецепт вирішила випробувати заради експерименту. Тим більше, що чоловік перловку любить і давно просив приготувати цю кашу. Скажу відверто, з першої ж ложки я кардинально поміняла свою упереджену думку. Це дуже смачна страва! Крупа мені навіть чимось нагадала модний нині булгур. А гарбуз додає каші солодку нотку. І як я вже зазначала вище – це дуже дешево. Перловка коштує в межах 7 гривень, шматочок гарбуза добра бабця на базарі продала мені за 2 гривні. Ще знадобляться морквина, часник та цибулина. Все! Мінімум витрат, мінімум зусиль – і ви маєте ситну пісну вечерю!
Інгредієнти:
1 склянка перловки (в сирому вигляді),
куркума мелена, імбир мелений,
1 морквина,
1 цибулина,
3-4 зубки часнику,
Сіль та перець – за смаком.
Приготування:
Замочити перловку на 3-4 години. Потім воду злити й крупу промити до чистої води. Відкинути на друшляк, щоб вся рідина стекла.
Гарбуз нарізати кубиками.
Моркву – невеличкими брусочками, цибулю – дрібними кубиками, часник - розчавити ножем та подрібнити.
Поставити на вогонь дві сковорідки, на одну з яких налити трішки олії. Перловку обсмажити на сухій (не забувати постійно помішувати).
Овочі спасерувати на олії на середньому вогні протягом декількох хвилин.
Скласти і перловку і овочі в казанок (краще чавунний, у мене гусятниця).
Залити все киплячою водою у пропорції 1:3 відносно до крупи (тобто на склянку перловки три склянки води). Поставити в духовку при температурі 180°С й готувати до повного википання води (приблизно 40-50 хвилин).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: завдяки обсмажуванню крупи, каша виходить розсипчаста й абсолютно не слизька. Не злипається навіть після охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: