clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 809

Пряний гарбузовий пиріг з «шапочкою» із цитрусового крему

Прикрасити за бажанням натертою цедрою та дольками апельсина.
Прикрасити за бажанням натертою цедрою та дольками апельсина. Фото: автора

Просто неймовірна випічка! Супер смачна і супер проста.

Вологий, соковитий пиріг, із цікавим поєднанням спецій, меду і апельсина. До того ж, він корисний, адже до складу входять гарбуз і вівсяні пластівці. Відразу напишу, що ні вівсянка, ні гарбуз у пирозі не відчуваються взагалі!

Інгредієнти:
Тісто:
250 г борошна,
10 г розпушувача,
1/2 ч. л. мускатного горіха,
1/2 ч. л. меленого імбиру,
1/2 ч. л. кориці,
125 г вершкового масла,
230 г меду,
яйце,
1 ст. л. апельсинової цедри,
300 г гарбузового пюре (близько 500 г сирої м'якоті гарбуза),
100 г вівсяних пластівців,
ванілін.
Цитрусовий крем:
150 г вершкового крем-чізу (у мене «Альметте», але можна його зробити і самому використавши сметану 20% близько 500 мл),
80 г цукрової пудри,
2 ч. л. апельсинової цедри,
1 ст. л. соку апельсина.

Приготування:
Гарбуз почистити й нарізати великими кубиками.

Готувати протягом 10 хвилин на паровій бані. Зробити за допомогою блендера гарбузове пюре.


Борошно просіяти. Додати розпушувач, мускат, корицю, ванілін і імбир. Все перемішати.

Додати масло, порізане шматочками, й ретельно перетерти його з борошном. Тепер додати мед, яйце, цедру і гарбузове пюре. Добре перемішати.
Всипати вівсяні пластівці.

Лопаткою замісити м'яке й однорідне тісто. Форму встелити пергаментом, змастити вершковим маслом. Викласти тісто у форму.

Випікати в розігрітій духовці при 180ºС протягом 45 хвилин.

Готовий пиріг охолодити у формі 10 хвилин, а потім перевернути на решітку й залишити до повного охолодження.
КРЕМ: збити крем-чіз (сирний крем) із цукровою пудрою, додати сік, цедру апельсина і збивати ще 3 хвилини.

Крем викласти на охолоджений пиріг. Прикрасити за бажанням натертою цедрою та дольками апельсина.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: щоб приготувати крем-чіз вдома, методом проб і помилок, я зрозуміла, що для цього сиру оптимальна сметана з 20%-ою жирністю. Для приготування слід скласти марлю в 4 шари. Вилити сметану, зав'язати марлю вузлом і підвісити, щоб стікала сироватка. Краще на добу (як тільки перестане стікати рідина, можна знімати). 

солодка випічка, сирний крем, цитрусовий крем, гарбузовий пиріг із цитрусовим кремом

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1076
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1217
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 817
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 370
Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: