clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1661

Легендарний бісквіт «Шоколад на окропі»

Якщо бісквіт розрізати на дві частини й змастити кремом або варенням — вийде смачнючий торт.
Якщо бісквіт розрізати на дві частини й змастити кремом або варенням — вийде смачнючий торт. Фото: автора

Тане в роті, але головне — мінімум витрат, продуктів і часу, а величезний тортик готовий!

Готовий бісквіт можна посипати цукровою пудрой або полити школадною глазур’ю. Якщо ж розрізати на дві частини й змастити кремом або варенням — вийде смачнючий торт. Цієї порції вистачає на стандартне деко з духовки, або ж на цілих два торти (якщо випікати в круглих формах по 24 см в діаметрі).

Інгредієнти:
2 склянки борошна,
1,5 склянки цукру,
1 ч. л. соди (не гасити),
1 ч. л. розпушувача,
6 ст. л. какао,
2 яйця,
1склянка молока,
1/3 склянки олії,
1 склянка окропу.
Склянка — 250 мл.

Приготування:
Змішати всі сухі інгредієнти й просіяти їх.


Збити яйця міксером, влити олію і ще трохи збити.


Влити молоко й додати суху суміш (в 2-3 прийоми, щоразу добре збиваючи). Потім влити склянку окропу і ще раз ретельно вимішати, щоб вийшла однорідна маса.


Вилити тісто на деко, встелене пергаментом (або у дві форми для торту).

Поставити в розігріту до 180ºСдуховку на 20-25 хвилин.

Коли бісквіт трішки охолоне, вийняти його і зняти пергамент.

На розрізі видно, який бісквіт пористий, з великими дірочками:

Можна його ще просочити будь-яким сиропом чи алкоголем.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: після того, як ви перелили тісто у форму, її потрібно двічі-тричі злегка стукнути об поверхню стола, щоб вийшли бульбашки повітря (нічого страшного не станеться — це ж не яєчний бісвіт!). Так ви уникнете появи горезвісної «шапочки» при випіканні.
Ще одна порада — борти форми НІКОЛИ не змащуйте при випічці подібного тіста. Оскільки олія чи масло «припікає» тісто по краях. В результаті центр бісквіту росте, а бока — ні. 

торти, солодка випічка, бісквіт, шоколад на окропі, шоколадний торт, какао, бісквіт на окропі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 458
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1211
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1192
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 535
Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: