Гаряча тема:
- Війна
Готовий бісквіт можна посипати цукровою пудрой або полити школадною глазур’ю. Якщо ж розрізати на дві частини й змастити кремом або варенням — вийде смачнючий торт. Цієї порції вистачає на стандартне деко з духовки, або ж на цілих два торти (якщо випікати в круглих формах по 24 см в діаметрі).
Інгредієнти:
2 склянки борошна,
1,5 склянки цукру,
1 ч. л. соди (не гасити),
1 ч. л. розпушувача,
6 ст. л. какао,
2 яйця,
1склянка молока,
1/3 склянки олії,
1 склянка окропу.
Склянка — 250 мл.
Приготування:
Змішати всі сухі інгредієнти й просіяти їх.
Збити яйця міксером, влити олію і ще трохи збити.
Влити молоко й додати суху суміш (в 2-3 прийоми, щоразу добре збиваючи). Потім влити склянку окропу і ще раз ретельно вимішати, щоб вийшла однорідна маса.
Вилити тісто на деко, встелене пергаментом (або у дві форми для торту).
Поставити в розігріту до 180ºСдуховку на 20-25 хвилин.
Коли бісквіт трішки охолоне, вийняти його і зняти пергамент.
На розрізі видно, який бісквіт пористий, з великими дірочками:
Можна його ще просочити будь-яким сиропом чи алкоголем.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: після того, як ви перелили тісто у форму, її потрібно двічі-тричі злегка стукнути об поверхню стола, щоб вийшли бульбашки повітря (нічого страшного не станеться — це ж не яєчний бісвіт!). Так ви уникнете появи горезвісної «шапочки» при випіканні.
Ще одна порада — борти форми НІКОЛИ не змащуйте при випічці подібного тіста. Оскільки олія чи масло «припікає» тісто по краях. В результаті центр бісквіту росте, а бока — ні.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: