ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Лютого, 2020

ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Вітамінний бум» із капустою, сухофруктами та апельсинами

12 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2845
Смачний, соковитий та пікантний!
Смачний, соковитий та пікантний! Фото: автора

Смачний, соковитий та пікантний!

Цей рецептик допоможе розширити ваш асортимент салатів із капусти та урізноманітнить вашу трапезу під час посту.

Інгредієнти:
500 г капусти,
2 морквини,
50 г кураги,
20 г сушеної журавлини (не додавала),
1 великий кисло-солодкий апельсин,
50 г родзинок.
Заправка:
1-2 ч. л. меду,
сіль, суміш перців, гірчиця.
2-3 cт. л. оливкової олії (можна соняшникової),
апельсинова цедра.

Приготування:
Сухофрукти промити, залити гарячим чайним настоєм і залишити на 15-30 хвилин. Потім рідину злити (або випити — дуже смачно!), сухофрукти трішки підсушити.
Тонко нашаткувати капусту й злегка посолити й трішки пам'яти капусту руками. Моркву нарізати дуже тонкою соломкою (я натерла на тертці для корейки).


Додати сухофрукти (курагу можна подрібнити).


З апельсина зняти цедру за допомогою дрібної тертки. Змішати її з медом, гірчицею, олією та спеціями.
З самого апельсина вирізати філе (часточки без перетинок) й додати у салат.


Все заправити заправкою та перемішати.

До речі, салатик можна зберігати у холодильнику декілька днів.


 

салати, пісні страви, салати без майонезу, сухофрукти, капуста, пісна трапеза, Різдвяний піст, салат вітамінний бум з капустою та сухофруктами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую