clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1911

Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками

Суп і ніжний, і водночас — пікантний. Він і зігріває, і радує око своїм яскраво-помаранчевим кольором.
Суп і ніжний, і водночас — пікантний. Він і зігріває, і радує око своїм яскраво-помаранчевим кольором. Фото: автора

По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.

Різноманітні крем-супи та супи-пюре просто обожнюю і готую досить часто, але маленькими порціями, оскільки мій чоловік абсолютно не розуміє таку страву. Вже не пам'ятаю де саме знайшла цей рецептик, тільки морквяний суп настільки смачний, що його їв навіть мій «нерозуміючий». Суп і ніжний, і водночас — пікантний. Він і зігріває, і радує око своїм яскраво-помаранчевим кольором.

Інгредієнти:
800 г моркви,
5 картоплин середнього розміру,
3 л м’ясного бульйону (я варю м’ясо, потім виймаю й подрібнюю; і кожен за бажанням додає його у суп),
100 мл вершків (15%),
3-4 зубки часнику,
1 шматочок імбиру (завбільшки з великий палець),
сіль, чорний перець, куркума, мускатний горіх.
Для подачі: смажені грінки, зелень, в’яленні помідори (за бажанням).

Приготування:
Картоплю нарізати куюиками. Моркву — кружальцями.

Залити овочі бульйоном, довести до кипіння, посолити, зменшити вогонь і варити до готовності.


Часник і імбир почистити і натерти на дрібній тертці (я часник пропускаю через прес).

Додати до супу і варити 5-10 хвилин. Здобрити спеціями та перцем.
Зняти з плити, юшку відцідити в окрему ємність, а варені овочі збити блендером.

Потім ввести рідину з супу, доводячи консистенцію до потрібної густини. Влити вершки і ще раз збити блендером.

Поставити суп ще раз на плиту, закип’ятити.

Подавати одразу ж, прикрасивши зеленню, грінками та в’яленими помідорками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зазвичай, подаю крем-супи з сухариками. Але цього разу я зробили смажені на оливковій олії гріночки. Останній варіант сподобався більше, оскільки гріночки не так швидко розмокають в супі й приємно похрустують. Крім того, суп готується без засмажки, тобто він майже дієтичний, і зайва олія у грінках ніби доводить його до смаку. Також дуже смачно із в’яленою помідоркою.

 

перші страви, крем-суп, супи-пюре, морквяно-імбирний крем-суп із часником та грінками, морква, морквяний суп, супи, зимові супи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Селянська «Затируха» – суп, який подобається усім
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 4021
Родзинка страви – в незвичній борошняній крихті, яку мої близькі прозвали «лінивою локшиною».
Червоний борщ із... «сирим» смородиновим варенням
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1192
Завдяки ягодам смак першої страви стає багатшим та свіжішим!
Німецький суп із квасолею, грибами та кльоцками шпецле
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2195
Дуже навариста перша страва, в зимову пору року просто казка!
Нідерландський гороховий суп «Снерт» із сирокопченими ковбасками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 775
Чудова перша страва на щодень, проста та швидка в приготуванні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: