clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2321

Насипний пиріг із яблуками, варенням і сиром — еталон смаку серед багатошарової випічки

Це не пиріг, а справжній яблучний торт!
Це не пиріг, а справжній яблучний торт! Фото: автора

Це не пиріг, а справжній яблучний торт!

Дуже легко готувати і дуже смачно споживати. Рецепт для господинь, які не товаришують із тістом, адже основою тут виступає борошняна крихта. Рецептів насипних пирогів існує багато, особисто я готувала їх неодноразово. Але ця випічка для мене однозначно є фаворитом!

Інгредієнти:
Тісто: 200 г вершкового масла,
3 склянки борошна,
1 склянка цукру,
1 ч. л. соди,
ванілін.
Начинка: 300 г вологого сиру,
0,5 склянки цукру,
3 яйця,
ванілін,
2-3 великих яблука,
1 склянка джему (краще не дуже солодкого, з кислих ягід; у мене зі смородини),
кориця.

Приготування:

Тісто: змішати всі сухі інгредієнти й натерти у них масло (або порубати ножем). Розтерти руками до дрібної крихти.

Розділити крихту на 5 частин. Форму встелити пергаментом й змастити маслом. Бока присипати панірувальними сухарями. На дно форми щільно втрамбувати одну частину крихти.


Начинка: сир збити в блендері з цукром, яйцями та ваніліном до однорідної рідкуватої маси (якщо суміш загуста — додати сметану, якщо навпаки рідкувата — декілька ложок кукурудзяного крохмалю).


Вилити половину сирної начинки на шар тіста.

Зверху — знову борошняна крихта. На неї — шар кислуватого джему.

Потім йде крихта та знову шар сиру. Далі — крихта та натерті на тертці яблука. Посипати яблучний шар щедро корицею.

Завершити формування пирога борошняною крихтою, на яку слід викласти маленькі шматочки масла.


Випікати в розігрітій до 180ºС духовці протягом 20-30 хвилин (до зарум’янювання).

Дати трішки постояти й вийняти пиріг із форми.

Розрізати на порції тоді, коли повністю охолоне (тоді шари будуть рівненькими і не проядуть).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна зробити і більш простий варіант такого пирога з одним видом начинки. Або трішки поекспериментувати й вигадати свою. Буду дуже вдячна за всі цікаві ідеї. 

Спробуйте також приготувати насипний пиріг: Варшавський манний пиріг з яблуками та родзинками.

солодка випічка, випічка до чаю, насипний пиріг з яблуками, сиром та джемом, насипний пиріг, проста випічка, яблучні пироги, сирна випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Віденський пиріг із вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1055
Ароматний, легкий в приготуванні смаколик із ніжним смаком.
Ватрушки з сиром та маком за 30 хвилин
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 596
Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця! При цьому воно пухке, немов пористе, з апетитною хрумкою скоринкою.
Американський шифоновий кекс з абрикосами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 626
Легка, м’яка, здобна, пишна та дуже ніжна випічка.
Шифоновий кекс із малиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 633
Неймовірно ніжна, ароматна та легка випічка, яка в усьому світі вважається гастрономічним шедевром.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: