clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3967

Насипний пиріг із яблуками, варенням і сиром — еталон смаку серед багатошарової випічки

Це не пиріг, а справжній яблучний торт!
Це не пиріг, а справжній яблучний торт! Фото: автора

Це не пиріг, а справжній яблучний торт!

Дуже легко готувати і дуже смачно споживати. Рецепт для господинь, які не товаришують із тістом, адже основою тут виступає борошняна крихта. Рецептів насипних пирогів існує багато, особисто я готувала їх неодноразово. Але ця випічка для мене однозначно є фаворитом!

Інгредієнти:
Тісто: 200 г вершкового масла,
3 склянки борошна,
1 склянка цукру,
1 ч. л. соди,
ванілін.
Начинка: 300 г вологого сиру,
0,5 склянки цукру,
3 яйця,
ванілін,
2-3 великих яблука,
1 склянка джему (краще не дуже солодкого, з кислих ягід; у мене зі смородини),
кориця.

Приготування:

Тісто: змішати всі сухі інгредієнти й натерти у них масло (або порубати ножем). Розтерти руками до дрібної крихти.

Розділити крихту на 5 частин. Форму встелити пергаментом й змастити маслом. Бока присипати панірувальними сухарями. На дно форми щільно втрамбувати одну частину крихти.


Начинка: сир збити в блендері з цукром, яйцями та ваніліном до однорідної рідкуватої маси (якщо суміш загуста — додати сметану, якщо навпаки рідкувата — декілька ложок кукурудзяного крохмалю).


Вилити половину сирної начинки на шар тіста.

Зверху — знову борошняна крихта. На неї — шар кислуватого джему.

Потім йде крихта та знову шар сиру. Далі — крихта та натерті на тертці яблука. Посипати яблучний шар щедро корицею.

Завершити формування пирога борошняною крихтою, на яку слід викласти маленькі шматочки масла.


Випікати в розігрітій до 180ºС духовці протягом 20-30 хвилин (до зарум’янювання).

Дати трішки постояти й вийняти пиріг із форми.

Розрізати на порції тоді, коли повністю охолоне (тоді шари будуть рівненькими і не проядуть).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна зробити і більш простий варіант такого пирога з одним видом начинки. Або трішки поекспериментувати й вигадати свою. Буду дуже вдячна за всі цікаві ідеї. 

Спробуйте також приготувати насипний пиріг: Варшавський манний пиріг з яблуками та родзинками.

солодка випічка, випічка до чаю, насипний пиріг з яблуками, сиром та джемом, насипний пиріг, проста випічка, яблучні пироги, сирна випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Швидкий англійський пиріг від Юлії Висоцької
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 537
Тісто у цьому рецепті настільки універсальне, що смаколик можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами або ж ягідно-фруктовим міксом – малиною, вишнею, смородиною, чорницею, грушею, сливою...
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 863
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1142
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Пісний шоколадний кекс з вишнею та горіхами
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1091
Дуже смачний, ароматний та мега-шоколадний! Смаколик не схожий на жодну пісну випічку, яку мені до цього довелося скуштувати!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: