Гаряча тема:
- Війна
З хурми виходять не лише чудові десерти, а й закуски та салати. Цей стиглий фрукт непогано поєднується з підкопченим сиром, солоною рибою, ну і, звісно ж, куркою. В моєму кулінарному зошиті вже є один салат з куркою та хурмою. Але там заправка використовується майонезна і немає сиру. Обидва по своєму смачні та оригінальні
Інгредієнти:
1 стигла хурма (я беру гібрид «корольок», він завжди солодкий і не терпкий),
2 курячі філейки,
1 червона цибулина,
150 г ковбасного сиру,
листя салату,
смажене насіння гарбуза,
сіль, перець мелений, карі.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. винного оцту (у мене апельсиновий),
1 ч. л. меду,
1 ч. л. ніжної гірчиці (Діжонська, Медова, Європейська).
Приготування:
Спочатку слід підготувати курячу грудку. Розрізати філе тонкими пластинками й посипати сіллю, перцем, карі з обох боків.
Обсмажити на олії до золотавої скоринки.
Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Потім нарізати тонкими слайсами.
Хурму також нарізати великими пластинками.
Потім аналогічно подрібнити сир.
Для заправки змішати всі інгредієнти, додати нарізану напівкільцями червону цибулю. Залишити суміш на декілька хвилин, щоб всі складові перейняли аромати одне одного. Полити заправкою салат і перемішати все разом із цибулею. На пласку тарілку порвати руками листя салату. Зверху викласти перемішану страву. Посипати все підсмаженим гарбузовим насінням.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: