clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1917

Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»

Серед переваг цього десерту — мінімум яєць і повна відсутність вершкового масла.
Серед переваг цього десерту — мінімум яєць і повна відсутність вершкового масла. Фото: автора

Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!

Серед переваг цього десерту — мінімум яєць і повна відсутність вершкового масла. А ще тортик дуже ніжний, завдяки щедро просоченому бісквіту. А коли ви раптом знаходите в цьому шоколадно-кремовому затишку соковиту вишеньку, всі смакові рецептори «здіймаються» на сьоме небо від щастя!

Інгредієнти:

Для основи:
2 бісквітнмих шоколадних коржа (я готувала «Шоколад на окропі», але ви можете використовувати будь-який свій улюблений бісквіт),
Для сирного крему-суфле:
500 г сиру (НЕ сухого!),
300 г жирної домашньої сметани,
50 г цукрової пудри,
ванілін,
15 г швидкорозчинного желатину,
1/4 склянки молока.
Для просочення:
1 склянка води
4 ст. л. цукру
2 ст. л. коньяка (у мене бренді)
2 ч. л. розчинної кави.
Для вишневого желе:
500 г вишні (консервованої або замороженої без кісточки),
вишневий сік (від консервованих вишень, або сік, отриманий при розморожуванні),
50 г цукру,
50 мл коньяку,
2 пакетики вишньового желе.

Приготування:
Спочатку слід приготувати сироп-просочення для бісвіту. Для цього потрібно просто змішати всі інгредієнти, закип’ятити та охолодити. Сам же бісвіт варто спекти заздалегідь, щоб він встиг повністю охолонути.

Лише після цього його потрібно розрізати на дві половинки.

Потім щедро просочити кожну сиропом.


Сирний крем-суфле: желатин замочити в холодному молоці й коли він набухне, розчинити на маленькому вогні (до кипіння не доводити!).


У чашу блендера помістити сир і цукрову пудру й ретельно збити, щоб отримати однорідну пасту. Додати ванілін і перемішати знову. Наприкінці влити трохи розчиненого желатину й ретельно перемішати.


В іншій ємності збити сметану міксером.

Поступово додати в сир, чергуючи з желатином і перемішати за допомогою шпателя чи вінчика.


На дно роз’ємної форми встановити один просочений шоколадний корж (можна його просочувати одразу у формі). Викласти половину сирної маси.

На неї ще один просочений корж і інша половина сирного крему. Залишити для застигання в холодильнику (бажано на ніч).

Вишні розморозити (сік не зливати!), засипати цукром, додати сік від розморожування, полити коньяком і також залишити до ранку.


Вишневе желе: зранку з вишень відцідити сік, який утворився в процесі замочування. Розвести цю рідину 0,5 л води й засипати 2 пакетиками вишневого желе. Розчинити суміш на маленькому вогні й трохи охолодити.
По поверхні торта розкласти вишні (у мене два тортика - ми не шукаємо легких шляхів):

Обережно залити охололим желе. Поставити в холодильник, щоб вишневий шар застигнув. Перед подачею зняти кільце із форми, пройшовшись по його периметру гострим гарячим ножем.

І розріз:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо алкоголь для вас неприйнятний, можете його не додавати, а пролити коржі різними ягідними сиропами або просто солодкою водичкою. Підійде сік від консервованих ананасів, персиків та інших плодів і ягід. Або взяти сироп від будь-якого рідкого плодово-ягідного варення й трішки розвести його кип’яченою водою.  

торти, шоколадно-сирний торт вишневі сутінки, вишня, вершково-сирний крем, бісквіт шоколадний, шоколад на окропі, коньяк, вишневе желе

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Хороша цукрова пудра — запорука вдалої мастики для торту
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1994
У цьому мене запевнила талановитий кондитер Наталя Сова. Жінка каже, що готову солодку масу зручно зберігати в холодильнику в звичайному пакеті, а за необхідності — просто розігрівати в мікрохвильовці.
Літній тортик без випікання з черешнею, бананами та шовковицею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1058
Цей смаколик користується у господинь дуже великою популярністю, оскільки він легкий, ніжний і дуже красивий. Тим більше, що фрукти та ягоди для його приготування можна обирати на свій смак.
Тришаровий торт «Деліс» із персиками
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1121
Це надзвичайно смачні ласощі, які складається з пухкого бісквіту, ароматних персиків у желе та шоколадно-вершкового суфле… І все це під шоколадним ганашем!
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1727
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: