ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»

15 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7946
Серед переваг цього десерту — мінімум яєць і повна відсутність вершкового масла.
Серед переваг цього десерту — мінімум яєць і повна відсутність вершкового масла. Фото: автора

Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!

Серед переваг цього десерту — мінімум яєць і повна відсутність вершкового масла. А ще тортик дуже ніжний, завдяки щедро просоченому бісквіту. А коли ви раптом знаходите в цьому шоколадно-кремовому затишку соковиту вишеньку, всі смакові рецептори «здіймаються» на сьоме небо від щастя!

Інгредієнти:

Для основи:
2 бісквітнмих шоколадних коржа (я готувала «Шоколад на окропі», але ви можете використовувати будь-який свій улюблений бісквіт),
Для сирного крему-суфле:
500 г сиру (НЕ сухого!),
300 г жирної домашньої сметани,
50 г цукрової пудри,
ванілін,
15 г швидкорозчинного желатину,
1/4 склянки молока.
Для просочення:
1 склянка води
4 ст. л. цукру
2 ст. л. коньяка (у мене бренді)
2 ч. л. розчинної кави.
Для вишневого желе:
500 г вишні (консервованої або замороженої без кісточки),
вишневий сік (від консервованих вишень, або сік, отриманий при розморожуванні),
50 г цукру,
50 мл коньяку,
2 пакетики вишньового желе.

Приготування:
Спочатку слід приготувати сироп-просочення для бісвіту. Для цього потрібно просто змішати всі інгредієнти, закип’ятити та охолодити. Сам же бісвіт варто спекти заздалегідь, щоб він встиг повністю охолонути.

Лише після цього його потрібно розрізати на дві половинки.

Потім щедро просочити кожну сиропом.


Сирний крем-суфле: желатин замочити в холодному молоці й коли він набухне, розчинити на маленькому вогні (до кипіння не доводити!).


У чашу блендера помістити сир і цукрову пудру й ретельно збити, щоб отримати однорідну пасту. Додати ванілін і перемішати знову. Наприкінці влити трохи розчиненого желатину й ретельно перемішати.


В іншій ємності збити сметану міксером.

Поступово додати в сир, чергуючи з желатином і перемішати за допомогою шпателя чи вінчика.


На дно роз’ємної форми встановити один просочений шоколадний корж (можна його просочувати одразу у формі). Викласти половину сирної маси.

На неї ще один просочений корж і інша половина сирного крему. Залишити для застигання в холодильнику (бажано на ніч).

Вишні розморозити (сік не зливати!), засипати цукром, додати сік від розморожування, полити коньяком і також залишити до ранку.


Вишневе желе: зранку з вишень відцідити сік, який утворився в процесі замочування. Розвести цю рідину 0,5 л води й засипати 2 пакетиками вишневого желе. Розчинити суміш на маленькому вогні й трохи охолодити.
По поверхні торта розкласти вишні (у мене два тортика - ми не шукаємо легких шляхів):

Обережно залити охололим желе. Поставити в холодильник, щоб вишневий шар застигнув. Перед подачею зняти кільце із форми, пройшовшись по його периметру гострим гарячим ножем.

І розріз:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо алкоголь для вас неприйнятний, можете його не додавати, а пролити коржі різними ягідними сиропами або просто солодкою водичкою. Підійде сік від консервованих ананасів, персиків та інших плодів і ягід. Або взяти сироп від будь-якого рідкого плодово-ягідного варення й трішки розвести його кип’яченою водою.  

торти, шоколадно-сирний торт вишневі сутінки, вишня, вершково-сирний крем, бісквіт шоколадний, шоколад на окропі, коньяк, вишневе желе

Коментарі:

  Так  Ні, дякую