clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1216

Бабка з локшини із куркою у соєво-медовому соусі – Різдвяна смакота по-кам’янець-подільськи

. Замість курки можна також доповнювати страву м'ясними котлетами, підливою зі свинини, грибним соусом тощо.
. Замість курки можна також доповнювати страву м'ясними котлетами, підливою зі свинини, грибним соусом тощо. Фото: автора

Цю страву можна готувати для дітей і дорослих, доповнювати її усілякими підливами, соусами або начинками.

Вперше бабку з локшини я скуштувала у Кам’янець-Подільському, коли гостювала у свого брата. Її там готують у кожній родині на Різдвяні та Великодні свята в обов’язковому порядку. Рецепт прижився і в моїй сім’ї й тепер це також наша традиційна новорічна страва. Пропоную класичний рецепт макаронної бабки з куркою — готується вона просто, ніяких хитромудрих і незрозумілих кроків тут не буде. Тому навіть, якщо раніше ви жодного разу не запікали таку страву, у вас все одно вийде приготувати її з першого разу.


Інгредієнти:
Для бабки:
450 г яєчної локшини (за бажанням можна взяти будь-які інші макарони й навіть спагеті, але чомусь саме з яєчної локшини бабака виходить найсмачнішою),
8-10 яєць,
100 г вершкового масла,
сіль і перець — на смак,
мускатний горіх, кориця.
Для курки в соєво-медовому соусі:
1 кг курятини (частина філе, ніжки, крильця),
сік лимона,
70 г меду,
50 мл соєвого соусу,
1 ч. л. натертого на тертці кореня імбиру,
4-5 зубків часнику.

Приготування:
Готуємо бабку: у великій каструлі зварити локшину (так, як зазначено на упаковці — я варила 3 хвилини). Можна залишити її трохи твердуватою, як кажуть — альденте. Потім відкинути на друшляк. Коли вода стече, заправити вершковим маслом. Поки локшина трохи охолоне, вибити яйця в миску, збити їх вінчиком, посолити, поперчити, приправити мускатним горіхом та вилити яєчну заправку до локшини. Все добре перемішати.

Залишилося викласти цю суміш на деко, злегка притрусити зверху корицею і запекти при температурі 200ºС протягом 30 хвилин (можна робити це у невеличкому казанку, тоді бабка буде у вигляді пасочки). За 15 хвилин до кінця приготування бажано накрити запіканку фольгою, щоб верх не підгорів. Готову бабку можна накрити вологим рушником на декілька хвилин, а потім розрізати її на порційні шматочки.
Курятину помити й розділити на порційні шматки. Рясно змастити кожен лимонним соком.
Приготувати соус: розтопити на паровій бані мед, влити в нього соєвий соус, додати імбир та вичавлений часник і перемішати до однорідної консистенції. Щедро полити кожен шматочок курки отриманим соусом і залишити маринуватися на годину (я залишала на ніч). Обсмажити курку на сковорідці, скласти в казанок, вилити соус, у якому вона маринувалася й протушкувати ще протягом декількох хвилин.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подається страва на стіл гарячою. На тарілку по колу викладаються шматочки бабки, а в середину — курка. Зверху все поливається соусом із курятини. Замість курки можна також доповнювати страву м'ясними котлетами, підливою зі свинини, грибним соусом тощо.


 

М`ясо та субпродукти, страви з борошна, крупи та страви з борошна, різдвяні страви, бабка з локшинни із куркою у соєво-медовому соусі, бабка по-кам`янець-подільски, страви з макаронів, яєчна локшина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курочка з ароматом кави
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 800
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.
Курячі шлуночки з овочами, запечені в горщиках
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 596
Завдяки приготуванню у порційних горщиках, страва виходить дуже ніжною, ароматною та смачною.
Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 899
Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!
Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 778
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: