Гаряча тема:
- Війна
Вперше бабку з локшини я скуштувала у Кам’янець-Подільському, коли гостювала у свого брата. Її там готують у кожній родині на Різдвяні та Великодні свята в обов’язковому порядку. Рецепт прижився і в моїй сім’ї й тепер це також наша традиційна новорічна страва. Пропоную класичний рецепт макаронної бабки з куркою — готується вона просто, ніяких хитромудрих і незрозумілих кроків тут не буде. Тому навіть, якщо раніше ви жодного разу не запікали таку страву, у вас все одно вийде приготувати її з першого разу.
Інгредієнти:
Для бабки:
450 г яєчної локшини (за бажанням можна взяти будь-які інші макарони й навіть спагеті, але чомусь саме з яєчної локшини бабака виходить найсмачнішою),
8-10 яєць,
100 г вершкового масла,
сіль і перець — на смак,
мускатний горіх, кориця.
Для курки в соєво-медовому соусі:
1 кг курятини (частина філе, ніжки, крильця),
сік лимона,
70 г меду,
50 мл соєвого соусу,
1 ч. л. натертого на тертці кореня імбиру,
4-5 зубків часнику.
Приготування:
Готуємо бабку: у великій каструлі зварити локшину (так, як зазначено на упаковці — я варила 3 хвилини). Можна залишити її трохи твердуватою, як кажуть — альденте. Потім відкинути на друшляк. Коли вода стече, заправити вершковим маслом. Поки локшина трохи охолоне, вибити яйця в миску, збити їх вінчиком, посолити, поперчити, приправити мускатним горіхом та вилити яєчну заправку до локшини. Все добре перемішати.
Залишилося викласти цю суміш на деко, злегка притрусити зверху корицею і запекти при температурі 200ºС протягом 30 хвилин (можна робити це у невеличкому казанку, тоді бабка буде у вигляді пасочки). За 15 хвилин до кінця приготування бажано накрити запіканку фольгою, щоб верх не підгорів. Готову бабку можна накрити вологим рушником на декілька хвилин, а потім розрізати її на порційні шматочки.
Курятину помити й розділити на порційні шматки. Рясно змастити кожен лимонним соком.
Приготувати соус: розтопити на паровій бані мед, влити в нього соєвий соус, додати імбир та вичавлений часник і перемішати до однорідної консистенції. Щедро полити кожен шматочок курки отриманим соусом і залишити маринуватися на годину (я залишала на ніч). Обсмажити курку на сковорідці, скласти в казанок, вилити соус, у якому вона маринувалася й протушкувати ще протягом декількох хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подається страва на стіл гарячою. На тарілку по колу викладаються шматочки бабки, а в середину — курка. Зверху все поливається соусом із курятини. Замість курки можна також доповнювати страву м'ясними котлетами, підливою зі свинини, грибним соусом тощо.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: