clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1739

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів

Перевага таких грибочків у тому, що вони досить довго зберігаються у холодильнику.
Перевага таких грибочків у тому, що вони досить довго зберігаються у холодильнику. Фото: автора

Швидкий і експрес-метод для святкового столу.

Кожна господиня заготовляє влітку гриби за своїм особливим рецептом. Якщо ж ви не встигли замаринувати їх в сезон, пропоную спробувати зробити це без консервування. Особисто я ніколи не консервую літні лісові грибочки чи осінні опеньки в банках. Вважаю такий метод заготовки й зберігання клопітким та трудоємким. Завжди роблю мариновані гриби без стерилізації за улюбленим перевіреним експрес-рецептом. Грибочки виходять неймовірно смачними і їсти їх можна вже через 12 годин!

Інгредієнти:
1 кг заморожених грибів (у мене асорті — білі, підосичники, підберезники, лисички, сироїжки, маремухи),
1 л води,
50 мл винного оцту,
2 ст. л. цукру,
1,5 ст. л. солі (без гірки!),
3 зубки часнику,
лавровий листок,
перець чорний горошком ,
перець запашний,
гвоздика.

Приготування:
Налити в каструлю воду й довести її до кипіння. Покласти заморожені гриби (розморожувати їх не потрібно!) і варити 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк.


Знову покласти гриби в каструлю і залити їх літром води. Додати нарізаний часник, сіль і цукор, перець горошком, лавровий листок, гвоздику, влити оцет. Тепер маринад потрібно спробувати, він повинен бути трохи солоніший і кисліший, ніж зазвичай. Оскільки коли він охолоне, сіль і кислота не будуть так відчуватися.

Варити опеньки ще 10-15 хвилин. Потім гарячими розкласти в чисті банки й залити маринадом (закатувати банки не потрібно, просто закрийте їх кришками). Коли гриби охолонуть, поставити банки в холодильник, а вже через декілька годин можна пробувати, що вийшло.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перевага таких грибочків у тому, що вони досить довго зберігаються у холодильнику. Перед споживанням слід дістати їх із банки відцідити маринад, додати цибульку й полити пахучою нерафінованою олією.


 

закуски, домашні заготовки, маринади, консервація, новорічне меню, новорічні закуски, експрес-маринад, гриби, страви з грибів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 840
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Тюлька малосольна по-одеськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 522
Смачнішого рецепту маринування дрібної морської рибки просто не існує!
Данський печінковий паштет (Dansk leverpostej)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 859
Дуже популярна страва скандинавської кухні, без якої, напевно, не обходиться жоден сніданок.
Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 803
По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: