clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1224

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів

Перевага таких грибочків у тому, що вони досить довго зберігаються у холодильнику.
Перевага таких грибочків у тому, що вони досить довго зберігаються у холодильнику. Фото: автора

Швидкий і експрес-метод для святкового столу.

Кожна господиня заготовляє влітку гриби за своїм особливим рецептом. Якщо ж ви не встигли замаринувати їх в сезон, пропоную спробувати зробити це без консервування. Особисто я ніколи не консервую літні лісові грибочки чи осінні опеньки в банках. Вважаю такий метод заготовки й зберігання клопітким та трудоємким. Завжди роблю мариновані гриби без стерилізації за улюбленим перевіреним експрес-рецептом. Грибочки виходять неймовірно смачними і їсти їх можна вже через 12 годин!

Інгредієнти:
1 кг заморожених грибів (у мене асорті — білі, підосичники, підберезники, лисички, сироїжки, маремухи),
1 л води,
50 мл винного оцту,
2 ст. л. цукру,
1,5 ст. л. солі (без гірки!),
3 зубки часнику,
лавровий листок,
перець чорний горошком ,
перець запашний,
гвоздика.

Приготування:
Налити в каструлю воду й довести її до кипіння. Покласти заморожені гриби (розморожувати їх не потрібно!) і варити 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк.


Знову покласти гриби в каструлю і залити їх літром води. Додати нарізаний часник, сіль і цукор, перець горошком, лавровий листок, гвоздику, влити оцет. Тепер маринад потрібно спробувати, він повинен бути трохи солоніший і кисліший, ніж зазвичай. Оскільки коли він охолоне, сіль і кислота не будуть так відчуватися.

Варити опеньки ще 10-15 хвилин. Потім гарячими розкласти в чисті банки й залити маринадом (закатувати банки не потрібно, просто закрийте їх кришками). Коли гриби охолонуть, поставити банки в холодильник, а вже через декілька годин можна пробувати, що вийшло.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перевага таких грибочків у тому, що вони досить довго зберігаються у холодильнику. Перед споживанням слід дістати їх із банки відцідити маринад, додати цибульку й полити пахучою нерафінованою олією.


 

закуски, домашні заготовки, маринади, консервація, новорічне меню, новорічні закуски, експрес-маринад, гриби, страви з грибів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1302
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 956
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2538
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Домашній вершковий сир «Філадельфія»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1096
Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: