Гаряча тема:
- Війна
Кожна господиня заготовляє влітку гриби за своїм особливим рецептом. Якщо ж ви не встигли замаринувати їх в сезон, пропоную спробувати зробити це без консервування. Особисто я ніколи не консервую літні лісові грибочки чи осінні опеньки в банках. Вважаю такий метод заготовки й зберігання клопітким та трудоємким. Завжди роблю мариновані гриби без стерилізації за улюбленим перевіреним експрес-рецептом. Грибочки виходять неймовірно смачними і їсти їх можна вже через 12 годин!
Інгредієнти:
1 кг заморожених грибів (у мене асорті — білі, підосичники, підберезники, лисички, сироїжки, маремухи),
1 л води,
50 мл винного оцту,
2 ст. л. цукру,
1,5 ст. л. солі (без гірки!),
3 зубки часнику,
лавровий листок,
перець чорний горошком ,
перець запашний,
гвоздика.
Приготування:
Налити в каструлю воду й довести її до кипіння. Покласти заморожені гриби (розморожувати їх не потрібно!) і варити 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк.
Знову покласти гриби в каструлю і залити їх літром води. Додати нарізаний часник, сіль і цукор, перець горошком, лавровий листок, гвоздику, влити оцет. Тепер маринад потрібно спробувати, він повинен бути трохи солоніший і кисліший, ніж зазвичай. Оскільки коли він охолоне, сіль і кислота не будуть так відчуватися.
Варити опеньки ще 10-15 хвилин. Потім гарячими розкласти в чисті банки й залити маринадом (закатувати банки не потрібно, просто закрийте їх кришками). Коли гриби охолонуть, поставити банки в холодильник, а вже через декілька годин можна пробувати, що вийшло.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перевага таких грибочків у тому, що вони досить довго зберігаються у холодильнику. Перед споживанням слід дістати їх із банки відцідити маринад, додати цибульку й полити пахучою нерафінованою олією.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: