clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1075

Салат «Узбекистан» із червоною редькою, м'ясом і цибулею

Салат легкий і водночас досить ситний.
Салат легкий і водночас досить ситний. Фото: автора

Це дуже проста, невигадлива й повсякденна страва, яка урізноманітнить обід чи вечерю.

Якщо ви любите солодку червону редьку чи дайкон, то салатик вам однозначно сподобається. «Узбекистан» дуже схожий на популярний ще за часів СРСР салат «Ташкент». Тільки в останньому присутні ще варені яйця та заправка на основі майонезу. А так технологія приготування і смак дуже схожі. Класичний варіант цієї страви готується на основі білої маргеланської редьки, проте у мене була лише червона Місато (у народі – кавунова, завдяки яскраво-рожевій м'якоті та біло-зеленій шкірці). Вийшло чудово – смачно, соковито і колір дуже яскравий.


Інгредієнти:
150-200 г печеної синячої вирізки (можна вареної),
3 середніх редьки,
2 цибулини,
олія для смаження,
свіжа зелень,
сіль, перець, дрібка цукру.


Приготування:
Відварене або запечене м'ясо нарізати соломкою, кубиками або розділити на волокна руками.


Почистити цибулю і нарізати її півкільцями й обсмажити на олії до прозорості, помішуючи, щоб не пригоріла. Додати дрібку солі та цукру й пасерувати ще хвилинку.


Редьку почистити від шкірки. Натерти її за допомогою тертки для корейки довгими смужками. Перекласти в миску до салату.


Подрібнити зелень (я використовувала для салату петрушку, але можна взяти свіжий кріп або кінзу). Додати до салату, посолити, поперчити й перемішати.


 

салати, салати без майонезу, салат узбекістан, салат ташкент, прості рецепти, салат з червоною редькою, м`ясом та цибулею

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Північний» із печінкою тріски та корейською морквою
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 886
Ніжний, соковитий, всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного.
Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 810
По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!
Огірковий салат «Ніжинський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 9824
Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.
Салат «Східний базар»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 628
Ця страва — справжній калейдоскоп кольору, смаку та аромату.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: