clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2054

Бюджетний новорічний стіл: святкуємо дешево, але смачно!

Вносячи до новорічного меню гарячі страви, пам'ятайте, що до них доберуться далеко не всі гості.
Вносячи до новорічного меню гарячі страви, пам'ятайте, що до них доберуться далеко не всі гості. Фото: http://www.domohazyajki.com/

Як в умовах стрімко зростаючих цін не витратити на застілля занадто багато грошей, розповідають кухарі Хмельниччини

Напередодні Нового року практично кожна господиня замислюється над тим, як економно зустріти це свято, але без шкоди для новорічного настрою. З чого починати? В першу чергу потрібно скласти список гостей, а також приблизний план майбутніх витрат. Якщо зі списком гостей не повинно бути проблем, то витрати на святковий стіл можуть виявитися досить значними. Спробуємо з’ясувати, на чому ж можна заощадити в новорічну ніч.

 

"Дешевше й корисніше буде зробити желе на основі домашніх компотів"

 
«Вносячи до новорічного меню гарячі страви, пам'ятайте, що до них доберуться далеко не всі гості. Як правило, люди активно наїдаються саме закусками, тому можна заздалегідь спланувати й зробити гарячі страви на меншу кількість осіб — і все одно пригостити ними усіх, — каже кухар «Медіа-корпорації Є» Світлана Пирожок. — Найдешевший варіант — це курка. Разом зі святковим оформленням вона обійдеться вам близько 100 гривень. Але в рік Півня таку страву готувати не рекомендується, щоб не розгнівати господаря року. Приблизно стільки ж коштів ви витратите на святкові страви зі свининою. Кілограм вирізки коштує в середньому 80 гривень. Її можна розділити навпіл й приготувати відбивні та кручиники. Для перших доведеться додати лише 2-3 яєчка, а для останніх — підійдуть як начинка домашні солоні огірочки, шматочок сала або морква. Подати можна гаряче на одній великій пласкій тарілці у «компанії» з квашениною та печеною картоплею. Це не лише смачна альтернатива курятині, такими старвами ще й можна нагодувати більшу кількість гостей.
Наприкінці застілля, як би гості не були ситі, обов'язково буде чай із солодощами. На торт будуть готові далеко не всі, тому краще запропонувати цукерки, дрібні тістечка, печиво або морозиво. Дуже святково виглядає різнобарвне багатошарове желе. Для нього, до речі, не обов’язково купувати готові пакетики магазинного напівфабрикату. Дешевше й корисніше буде зробити желе на основі домашніх компотів та желатину. А ще додати заморожені ягоди».

"Будьте ощадними й після свята, адже багато продуктів залишається"


«Все те, що підлягає тривалому зберіганню, намагайтеся купити заздалегідь, — радить кухар ПП «Домашні страви на замовлення» Ірина Швець. — Перед самим Новим роком на ринках та у супермаркетах буде не проштовхнутися, а зараз ще і ціни нижчі, і народу поменше. Купіть алкогольні напої, соки, консерви, маринади та соуси, сирокопчену ковбасу і шинку у вакуумній упаковці, масло, сир, майонез тощо. Передивіться ретельно свої запаси й намагайтеся спланувати новорічне меню з їх урахуванням. На закуску та для гарячих страв дуже вигідно готувати рулетики чи конвертики з тонкого лаваша.
Вони можуть бути з сиром, грибами, овочами, м’ясом, вареними яйцями, картопляним пюре тощо. Подають їх як гарячими, так і холодними. Бюджетними є також і млинці з різною «економічною» начинкою. На солодке можна приготувати бюджетний торт із сиру. Викладається він шарами: печиво на кшталт «Цукрове» чи «До кави», потім шар сиру зі сметаною, шар тонко нарізаного мармеладу, шар печива, знову шар сиру зі сметаною. Зверху можна полити шоколадною глазур'ю.
Будьте ощадними й після свята, адже багато продуктів залишається. Так, з овочевої і ковбасної нарізки можна зварити суп-солянку, зробити своєрідну підливу до гарніру, приготувати запіканку. Курку, котлети, ковбасу, оладки сирники та рибу можна заморозити в холодильнику. В подальшому, досить буде їх лише дістати і розігріти. 

порадник, заощаджуємо, економія, економний новорічний стіл, бюджетні страви, бюджетне застілля, Пирожок Світлана, Швець Ірина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Креативні девайси й кухонні «помічники», які полегшують життя господині
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 672
Ми пройшлися побутовими магазинами й крамничками посуду та склали своєрідний рейтинг господарських аксесуарів та дрібничок, які стануть у пригоді в кожному домі.
Ідеальна цукрова помадка, білкова глазур та корисна альтернатива кольоровій посипці
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1211
«Гурман» зібрав цікаві ідеї та поради прикрашання Великодніх пасок.
Дегустаційна зала: які крабові палички найкраще смакують у піст? (відео)
порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1108
Працівники редакції продегустували один із найпопулярніших продуктів українських салатів й обрали найсмачніший
Наш експеримент: Як зварити яйце, щоб воно не тріснуло?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 927
Перед будь-яким фарбуванням крашанок важливо правильно підготувати яйця. А саме, відварити їх, щоб шкаралупа залишилася неушкодженою і на ній не утворилися тріщини.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: