Гаряча тема:
- Війна
Цією чудовою стравою можна порадувати своїх рідних у вихідні дні або ж, подати на святковий стіл. Котлети по-стамбульськи чудово поєднуються з салатами й будь-якими гарнірами. А їх приготування не вимагає ані особливої майстерності, ані багато вільного часу.
Інгредієнти:
300 г яловичини,
200 г свинини,
2 цибулини,
1 велика морквина,
2 картоплини,
100 г панірувальних сухарів,
родзинки, яйце, чорний мелений перець, кмин, зелень, сіль.
Для кляру: 2 яйця, 50 мл молока, борошно.
Приготування:
Пропустити м'ясо через м'ясорубку (повторити процедуру двічі). Окремо в блендері перемолоти до стану пюре овочі.
З’єднати в мисці фарш, овочеве пюре, додати яйця, мелені сухарі, посолити, поперчити.
Ретельно вибити фарш до однорідності.
Сформувати кульки, розплескати кожну на долоні й покласти у серединку декілька родзинок.
Сформувати котлетки подовгастої форми. Приготувати кляр, збивши яйця з молоком. Трішки підсолити й поперчити. Обкачати котлети в борошні, занурити у збиті яйця й обсмажити до золотавої скоринки.
Скласти котлети в каструлю, влити трішки бульйону (або води) й протушкувати протягом 5-10 хвилин на малесенькому вогні.
Подавати з овочами та зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: