clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1533

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом

Соковитість та ароматність - це основна характеристика котлет по-стамбульськи.
Соковитість та ароматність - це основна характеристика котлет по-стамбульськи. Фото: Світлана ЯСЬКОВА

Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.

 

Цією чудовою стравою можна порадувати своїх рідних у вихідні дні або ж, подати на святковий стіл. Котлети по-стамбульськи чудово поєднуються з салатами й будь-якими гарнірами. А їх приготування не вимагає ані особливої майстерності, ані багато вільного часу.

 

Інгредієнти:

300 г яловичини,

200 г свинини,

2 цибулини,

1 велика морквина,

2 картоплини,

100 г панірувальних сухарів,

родзинки, яйце, чорний мелений перець, кмин, зелень, сіль.

Для кляру: 2 яйця, 50 мл молока, борошно.

 

Приготування:

Пропустити м'ясо через м'ясорубку (повторити процедуру двічі). Окремо в блендері перемолоти до стану пюре овочі.

З’єднати в мисці фарш, овочеве пюре, додати яйця, мелені сухарі, посолити, поперчити.

Ретельно вибити фарш до однорідності.

Сформувати кульки, розплескати кожну на долоні й покласти у серединку декілька родзинок.

Сформувати котлетки подовгастої форми. Приготувати кляр, збивши яйця з молоком. Трішки підсолити й поперчити. Обкачати котлети в борошні, занурити у збиті яйця й обсмажити до золотавої скоринки.

Скласти котлети в каструлю, влити трішки бульйону (або води) й протушкувати протягом 5-10 хвилин на малесенькому вогні.

Подавати з овочами та зеленню.

 

м`ясо та субпродукти, котлети, тефтелі, страви з фаршу, фарш, котлети по-стамбульськи, котлети з сюрпризом, кляр

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 828
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 361
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Курка на пивній банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 669
Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.
Реберця з грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 533
Дуже смачне та ніжне м’ясо! Воно просто саме відстає від кісточки, а соус ідеально доповнює смак свинини.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: