clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1213

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом

Соковитість та ароматність - це основна характеристика котлет по-стамбульськи.
Соковитість та ароматність - це основна характеристика котлет по-стамбульськи. Фото: Світлана ЯСЬКОВА

Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.

 

Цією чудовою стравою можна порадувати своїх рідних у вихідні дні або ж, подати на святковий стіл. Котлети по-стамбульськи чудово поєднуються з салатами й будь-якими гарнірами. А їх приготування не вимагає ані особливої майстерності, ані багато вільного часу.

 

Інгредієнти:

300 г яловичини,

200 г свинини,

2 цибулини,

1 велика морквина,

2 картоплини,

100 г панірувальних сухарів,

родзинки, яйце, чорний мелений перець, кмин, зелень, сіль.

Для кляру: 2 яйця, 50 мл молока, борошно.

 

Приготування:

Пропустити м'ясо через м'ясорубку (повторити процедуру двічі). Окремо в блендері перемолоти до стану пюре овочі.

З’єднати в мисці фарш, овочеве пюре, додати яйця, мелені сухарі, посолити, поперчити.

Ретельно вибити фарш до однорідності.

Сформувати кульки, розплескати кожну на долоні й покласти у серединку декілька родзинок.

Сформувати котлетки подовгастої форми. Приготувати кляр, збивши яйця з молоком. Трішки підсолити й поперчити. Обкачати котлети в борошні, занурити у збиті яйця й обсмажити до золотавої скоринки.

Скласти котлети в каструлю, влити трішки бульйону (або води) й протушкувати протягом 5-10 хвилин на малесенькому вогні.

Подавати з овочами та зеленню.

 

м`ясо та субпродукти, котлети, тефтелі, страви з фаршу, фарш, котлети по-стамбульськи, котлети з сюрпризом, кляр

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1046
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1039
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 663
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 971
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: