clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1080

Новорічно-різдвяний кекс «Ялинка» з шоколадною помадкою

Випічка, яка не черствіє, а, «визріваючи», стає ще смачнішою!
Випічка, яка не черствіє, а, «визріваючи», стає ще смачнішою! Фото: Світлана ЯСЬКОВА

Випічка, яка не черствіє, а, «визріваючи», стає ще смачнішою!

Як же я обожнюю імбирну пряну випічку! У мене такі десерти асоціюються з різдвяними та новорічними святами, глінтвейном біля каміну та затишними вечірніми чаюваннями. А у цьому рецепті ще й лимонна цедра та ваніль. Приготувати його можна навіть за тиждень до свята, адже з кожним днем кексик стає ще смачнішим!

Інгредієнти:

Перший етап:

150 мл молока

1 склянка цукру

1 ст. л. води

115-125 г вершкового масла

1 ст. л. свіжого, натертого імбиру або 1,5 ст. л. сухого меленого

0,5 ч. л. запашного перцю

Другий етап:

1,5 склянки борошна

1 ч. л. розпушувача

1 яйце

дрібка солі

1 ч. л. ваніліну

цедра половини лимона

горіхи подрібнені та родзинки

Для прикрашання: 80 г шоколаду, 40 г вершкового масла, 30 мл молока, 1 ст. л. коньяка, кольорова цукрова посипка.

Приготування:

Перший етап: у сотейник із товстим дном насипати весь цукор з ложкою води і варити поки суміш не розтане і не карамелізується (НЕ МІШАТИ!).

Як тільки карамель почне нагадувати рідкий мед, додати масло.

Коли воно розтане – влити молоко. Варити, помішуючи, ще 5 хвилин. Додати у готову карамель імбир і закрити кришкою. Залишити на 15 хвилин охолоджуватися.

Другий етап: просіяти борошно з розпушувачем, перцем і сіллю.

Яйце злегка збити і додати до борошна. Влити тоненькою цівкою гарячу молочно-карамельну рідину. Все ретельно перемішати, додати ваніль і терту цедру лимона, горішки та родзинки (у вас має вийти однорідне тісто, як густа сметана).

Силіконову форму збризкати холодною водою і на третину заповнити тістом (у мене ялиночки, але ви використовуйте будь-які форми для кексу).

Поставити в попередньо нагріту до 200°С духовку приблизно на 20 хвилин.

Після випікання вийняти кекс з форми і залишити охолоджуватися.

Помадка: шоколад розтопити з молоком, коньяком і маслом на водяній бані. Полити шоколадною глазур'ю кексик і силіконовим пензлем розподілити її по всій поверхні.

Прикрасити цукровою посипкою (в ідеалі – сніжинками), або кольоровим драже.

солодка випічка, кекс, новорічно-різдвяний кекс ялинка, шоколадна помадка, різдвяна випічка, новорічне меню, імбирна випічка, імбир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1087
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Шоколадні біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1220
Biscotto – перекладається з італійського як «двічі запечене», адже за рецептурою ми формуємо багети, які запікаємо, а потім нарізаємо їх скибочками і знову підсушуємо в духовці.
Шоколадний штрудель із грушами, мигдалем та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1034
Знаменитий австрійський десерт, який завоював весь світ завдяки своєму неповторному смаку.
Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 537
Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: