clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1484

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Дієтична шуба – не калорійний салатик із дуже смачним сирним соусом замість майонезу!

Нетрадиційний варіант улюбленого класичного рецепту.
Нетрадиційний варіант улюбленого класичного рецепту. Фото: автора

Нетрадиційний варіант улюбленого класичного рецепту.

Чесно кажучи, спочатку в мене були деякі сумніви з приводу того, що така «шубка» буде смачною. Але результат перевершив очікування! Салат сподобався навіть моєму чоловіку, який є прихильником більш класичних традиційних рецептів. Сподіваюся салат смакуватиме і вам! Адже в Новорічну ніч бажано не налягати на занадто важку й калорійну їжу.


Інгредієнти:
1 варений буряк (я запекла в духовці),
2 варені картоплини,
2 варені яйця,
оселедець,
цибулина,
кисле яблуко,
варена морквина.
Сирний соус:
250 г домашнього сиру,
1 ст. л. сметани,
1 сирий жовток,
1 ст. л. нерафінованої олії,
1 ст. л. соєвого соусу,
1,5 ч. л. гірчиці,
1 ч. л. цукру,
дрібка солі, перець,
1-2 ч. л. лимонного соку.


Приготування:
Спочатку слід приготувати сирний «майонез»: жовток збити вінчиком з цукром, гірчицею та сіллю. Сир збити в блендері зі сметаною до однорідної маси без грудочок, потім додати яєчну масу й продовжити збивати. Поступово влити олію, лимонний сік, соєвий соус. Все ретельно збити.


Оселедець почистити, видалити всі кісточки й нарізати дрібними кубиками. Цибулю подрібнити, змішати з оселедцем, збризкати лимонним соком та залишити на декілька хвилин маринуватися. Потім викласти рибно-цибуляну суміш в оселедницю.

Овочі та яйця зварити, яблука почистити від насіння та шкірки. Все натерти на тертці (хто як любить: на середній або на крупній). Викладати шарами: на оселедець — картоплю, потім — сирний соус.

Далі - яйце.

Потім - яблуко та сирний соус.

Наступний шар - морква.

Завершити салат традиційно буряком. Зверху щедро змастити все сирним соусом.

Прикрасити на свій смак.

Їсти можна через декілька годин, але я витримала ніч.


 Ще один варіант нетрадиційної "Шуби" - "Шуба в шубці" - дивіться тут.

салати, салати без майонезу, зимові салати, новорічне меню, салат шуба дієтична, шуба без майонезу, шуба з сирним соусом

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Дамський» із полуницею, руколою та м’яким сиром+полуничний соус
салати
Світлана ЯСЬКОВА 519
Страва дуже проста, але вона має напрочуд свіжий, цікавий й вишуканий смак. А полуничний соус – це взагалі окрема історія й моя остання знахідка!
Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 722
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Салат "Дівчача радість" із курки, ківі та корейської моркви
салати
Світлана ЯСЬКОВА 913
Поєднання інгредієнтів незвичне, але дуже цікаве – страва виходить легкою, свіжою та смачною.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 944
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: