Гаряча тема:
- Війна
Чесно кажучи, спочатку в мене були деякі сумніви з приводу того, що така «шубка» буде смачною. Але результат перевершив очікування! Салат сподобався навіть моєму чоловіку, який є прихильником більш класичних традиційних рецептів. Сподіваюся салат смакуватиме і вам! Адже в Новорічну ніч бажано не налягати на занадто важку й калорійну їжу.
Інгредієнти:
1 варений буряк (я запекла в духовці),
2 варені картоплини,
2 варені яйця,
оселедець,
цибулина,
кисле яблуко,
варена морквина.
Сирний соус:
250 г домашнього сиру,
1 ст. л. сметани,
1 сирий жовток,
1 ст. л. нерафінованої олії,
1 ст. л. соєвого соусу,
1,5 ч. л. гірчиці,
1 ч. л. цукру,
дрібка солі, перець,
1-2 ч. л. лимонного соку.
Приготування:
Спочатку слід приготувати сирний «майонез»: жовток збити вінчиком з цукром, гірчицею та сіллю. Сир збити в блендері зі сметаною до однорідної маси без грудочок, потім додати яєчну масу й продовжити збивати. Поступово влити олію, лимонний сік, соєвий соус. Все ретельно збити.
Оселедець почистити, видалити всі кісточки й нарізати дрібними кубиками. Цибулю подрібнити, змішати з оселедцем, збризкати лимонним соком та залишити на декілька хвилин маринуватися. Потім викласти рибно-цибуляну суміш в оселедницю.
Овочі та яйця зварити, яблука почистити від насіння та шкірки. Все натерти на тертці (хто як любить: на середній або на крупній). Викладати шарами: на оселедець — картоплю, потім — сирний соус.
Далі - яйце.
Потім - яблуко та сирний соус.
Наступний шар - морква.
Завершити салат традиційно буряком. Зверху щедро змастити все сирним соусом.
Прикрасити на свій смак.
Їсти можна через декілька годин, але я витримала ніч.
Ще один варіант нетрадиційної "Шуби" - "Шуба в шубці" - дивіться тут.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: