clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1616

«Оселедець під шубою» увійшов у «топ» екзотичних новорічних страв

Американці описали нашу «шубу» як екзотичний салат для поціновувачів риби
Американці описали нашу «шубу» як екзотичний салат для поціновувачів риби Фото: http://s2.afisha-eda.ru/

Традиційний для багатьох українців салат вважають незвичним та дивним багато кухарів світу.

Американці склали список найнезвичніших страв, які готують у світі на Різдво та Новий рік. Вони описали нашу «шубу» як екзотичний салат для поціновувачів риби. «Selyodka pod Shuboy» –багатошаровий салат, який вживають українці та росіяни в період новорічно-різдвяних свят, – йдеться в описі. – Якщо ви любите рибу, то обов'язково спробуйте ПИРІГ, в якому по черзі викладаються буряк, майонез, картопля, нарізані кубиками яйця і, звісно ж, оселедець».

 

Багато кухарів світу вважають «Оселедець під шубою» дуже дивною стравою. До прикладу, відомий дока кулінарної справи, незмінний суддя «МайстерШеф», Ектор Хіменес Браво взагалі не розуміє, як можна їсти такий салат. А цей кухар, як відомо, за свою практику куштував і жуків, і вужів, і морських свинок.

У топ особливих новорічних страв також потрапили: гусак, якого готують в Німеччині, фарширований яблуками, каштанами і чорносливом; італійська риба в томатному соусі та фарширована (Святвечір в Італії прийнято називати Святом семи риб); філіппінське порося лечон, засмажене на рожні; arroz con gandules – рис з горохом, соусом софріто та часником, який на Різдво їдять у Пуерто-Ріко; знамениті польські pierogi – вареники зі сметаною, шкварками і цибулею.

До речі, найбільший у світі «Оселедець під шубую» приготували в Калінінграді. 500-кілограмовий салат був завдовжки аж 12 метрів! Для його приготування знадобилося 50 кг оселедця, 158 кг картоплі, 98 кг буряка, 94 кг моркви, 10 кг цибулі, 720 яєць та 50 кг майонезу!

Найбільша в світі шуба важила 500 кг й була 12 м завдовжки!


Яким би дивним не вважали нашу «шубу» іноземці, українці люблять і часто готують цей салатик. Кожна господиня має свій фірмовий рецепт. Є декілька варіантів приготування цієї страви і у нашій рубриці «Гурман». Серед них «Шуба в шубці», яка готується в середині французького багету. За основу ж береться не оселедець, а копчена скумбрія. Не менш смачним, але при цьому малокалорійним є салатик «Дієтична шуба». Замість майонезу в цій страві використовується цікавий сирний соус, а одним із компонентів є яблуко.
 

порадник, салат оселедець під шубою, рейтинг незвичних продуктів, найбільша в світі шуба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як правильно наносити глазур на паску? (+ секрети приготування)
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3470
Як і в будь-якому іншому кулінарному процесі, тут є свої правила й маленькі хитрощі, і якщо їх дотримуватися, то ваші пасочки завжди виходитимуть красивими й ефектними!
Секрети найсмачнішої домашньої шаурми: тонкощі приготування + рецепт
м`ясо та субпродукти, солона випічка, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 729
Цю страву ми звикли купувати на вулиці у спеціальних наметах. Проте куди безпечніше зробити її власноруч удома.
Барвники, які не можна використовувати для великодніх яєць
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 538
В гонитві за новим, цікавим способом забарвлення ми можемо забути про безпеку. Адже деякі способи, навіть широко розрекламовані, досить небезпечні.
Вареники – український символ Масниці
крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 964
Підбірка найкращих рецептів прадавньої страви українців та цікавий варіант ідеального тіста для них на мінеральній воді.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: