clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1143

ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша


Подавати гріночки гарячими. Фото: автора

Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.

А ще такі гріночки можна сміливо готувати як закуску на фуршетний стіл. Хоча нам більше вони подобаються саме з «пилу-жару».

Інгредієнти:
1 упаковка тонкого лаваша,
1 упаковка плавленого сиру (порційний типу «Хохланд»),
100 г вареної ковбаси (шинки, балика, буженіни тощо),
в'ялені помідори (або маринований огірочок чи шампіньйони).
Для кляру:
2 яйця,
50 мл молока,
панірувальні сухарі,
сіль, перець.

Приготування:
Лаваш розрізати на квадратики. Ковбасу натерти на тертці.
На кожен шматочок лаваша покласти пластинку сиру, зверху розподілити терту ковбаску і декілька шматочків в’ялених томатів. Скрутити лаваш у рулетик.
Яйце збити з молоком, злегка посолити й поперчити. Занурювати рулетики в суміш, потім у панірувальні сухарі й обсмажувати на гарячій сковорідці.
Складати на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру.
Подавати гріночки гарячими.


 

закуски, швидкі сніданки, сніданки, рулетики з лаваша, страви з лаваша, грінки, бутерброди

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2253
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3872
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1175
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2286
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Показати ще
Коментарів - 0: