clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1628

У рік Півня приготуйте багато домашньої випічки та канапок, й утримайтеся від курятини

Півень однозначно схвалить рибні страви й рис, які є основною азійської кухні.
Півень однозначно схвалить рибні страви й рис, які є основною азійської кухні. Фото: http://mtdata.ru/

Кожна господиня заздалегідь починає продумувати святкове меню, маючи намір порадувати рідних і близьких всілякими смаколиками та кулінарними шедеврами. Важливо не лише красиво декорувати обідній стіл, але й взяти до уваги вподобання господаря прийдешнього року, щоб він був вдалим і щедрим.

Півень віддає перевагу простоті й природності, тому відмовтеся від складних салатів і хитромудрих страв. Зелень, овочі, соління й маринади розкладіть на великих тарілках. М'ясо, ковбаси, сири покладіть на маленькі канапки. Має бути багато домашньої випічки, але порційної: кошики з грибами чи з паштетами, булочки й пиріжки, кулебяка, круасани або тарталетки з гострими, солоними й солодкими пастами, круп'яні млинчики. Також Півень однозначно схвалить рибні страви й рис, які є основною азійської кухні.
Намагайтеся обрати гарячі закуски, які не обтяжують шлунок. Це можуть бути котлетки або зрази, запечена фарширована картопля, круп'яні запіканки з сиром, яблуками, м'ясом або рибою. Не забудьте, що 2017 рік — Рік Півня, і тому нічого не готуйте з курячого м'яса! Це ж стосується будь-якої птиці — запечених індички, гуски, качки, перепілок. Ще однією забороненою стравою у новорічному меню є курячі яйця. Але лякатися цього не варто, адже, по-перше, не потрібно їх використовувати тільки у явному вигляді (фаршировані, у вигляді сніговиків, грибочків, на шпажках тощо). А по-друге, їх можна замінити перепелиними. Додавати яйця в новорічні страви у подрібненому вигляді не забороняється.
Десерти також нехай краще будуть круп'яні або горіхові: козинаки, солодкі горішки й горіховий торт, пахлава, повітряна кукурудза (поп-корн), халва, пудинги. Сподобаються Півневі невеликі булочки та короваї з плетеними косами з тіста. Про фрукти також не варто забувати. І чим їх буде більше, тим апетитнішим стане ваш стіл.
Напої мають веселити гостей, а не хилити до сну. Зупиніть свій вибір на лікерах, солодких, напівсухих і напівсолодких винах, наливках і настоянках. І звісно ж, королем новорічного застілля стане коктейль — адже назва цього напою перекладається з англійської як «півнячий хвіст»! Постарайтеся також, щоб на столах було багато соків, замість пляшкової води приготуйте морси й компоти. 

порадник, Рік Півня, меню для півня, 2017, новорічний стіл, новорічне меню

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як вибирати якісні яйця до Великодня?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 861
Випробовуємо продукт світлом, теплом, сіллю та на «око», а також вивчаємо маркування та розподіляємо на «касти».
П’ять незвичних оригінальних способів фарбування великодніх яєць
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1019
Кожен з них ми випробували на собі, тому з упевненістю можемо сказати: вийде й у вас!
Наш експеримент: Як зварити яйце, щоб воно не тріснуло?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 983
Перед будь-яким фарбуванням крашанок важливо правильно підготувати яйця. А саме, відварити їх, щоб шкаралупа залишилася неушкодженою і на ній не утворилися тріщини.
Аналіз «Дружби»: які плавлені сири найсмачніші? (відео)
порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 592
Саме це намагалися з’ясувати працівники редакції в рамках чергової дегустації.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: