clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1076

Святковий декор: прикрашаємо стіл до Нового року


Фото: http://www.medweb.ru/

Чим яскравішим і різноманітнішим буде дизайн новорічного столу, тим більше він сподобається господареві 2017 року – Вогняному Півню

Невід'ємною частиною приготування до зустрічі Нового року є оформлення святкового столу. Щоб Півень залишився задоволений і приніс удачу, рекомендується врахувати характер пернатого покровителя, його звички й смакові переваги.


Скатертина і серветки. Оскільки Півень – сільська тварина, скатертину бажано обрати з натуральної тканини, до прикладу, бавовняну або лляну. Добре, якщо серветки теж будуть виготовлені з подібного матеріалу. У будь-якому випадку, вони повинні гармоніювати зі скатертиною. Що ж стосується колірної гами, тут потрібно згадати, що настає рік Червоного Вогняного Півня, тому бажано віддати перевагу всім відтінкам червоного – бордовому, вишневому, рожевому, або ж помаранчевому чи золотавому. Підійдуть також білий, рудий або коричневий. Щоб здивувати гостей, можна підготувати кожному індивідуальну листівку з новорічними привітаннями та побажаннями, підписану вашою рукою! 


Посуд і столові прибори.  Ці атрибути в ідеалі повинні бути дерев'яними й глиняними. Вдалим рішенням стане використання посуду з орнаментом у вигляді півників або курочок. Можна сервірувати стіл і звичайними сервізами, але при цьому приладдя повинно бути красивим і бажано мати червоний, золотий, коричневий або жовтий колір.


«Родзинки» новорічного столу-2017. Це злаки, квіти та пір'я. Для прикраси підійдуть вазочки невеликого розміру. У них можна помістити колоски пшениці разом із висушеними квітами й пір'їнками. Можна поставити на стіл персональне частування для господаря року – красиву мініатюрну тарілочку з крупою: пшоном, зернами кукурудзи, пшеницею, гречкою та рисом. Разом із крупою на тарілочку можна покласти невеличку ялинову гілочку. Адже всі півні люблять пощипати зелену травичку.

Свічки. Це не лише атрибут романтичного декору, але й будь-якого свята, в тому числі Нового року. Півень Вогняний, значить, свічки повинні мати яскраво-червоний колір. Вони можуть бути товстими або тонкими. Подбайте й про красиві свічники. Можна обмежитися лише однією свічкою, розміщеною в центрі столу. 

 
Статуетки. Не забудьте про фігурки у вигляді Півня. Це можуть бути невеликі статуетки з глини, скла або фарфору. Підійдуть і паперові вироби. Головне – щоб вони були виготовлені з любов'ю. А хто має статуетку у вигляді яйця Фаберже, можуть сміливо виставляти її на новорічний стіл. Розставте обрані фігурки між тарілок.  


Прикраса «Гніздо». Щоб Півень протягом всього 2017 року оберігав вас від невдач, можна виготовити символічну прикрасу-талісман у вигляді гнізда з курячими яйцями. Замість трави можна використовувати стрічки, нитки або макарони «спагеті». Візьміть велику кількість ниток або стрічок, заплутайте їх між собою і надайте форму гнізда. Спагеті доведеться поламати та склеїти між собою. Можна також пофарбувати у зелений або коричневий колір. Помістіть всередину гнізда яйце або декілька (сирі або варені). Для краси їх можна пофарбувати в червоний або золотий колір. Встановити прикрасу слід в центр святкового столу або ж покласти під ялинку. 

порадник, декор новорічного столу, сервірування, скатертина, серветки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ванільний цукор краще зробити власноруч
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 714
Переймаємо досвід у досвідчених кондитерів та кулінарів.
Ароматні салатні заправки від Сергія Калініна
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 841
Екс-суддя «МайстерШеф» та постійний кулінарний експерт передачі «Все буде смачно» поділився, як урізноманітнити смак звичайних салатів
Як правильно виходити з посту?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1222
Лікар-дієтолог Альона Брянцева радить, щоб розговіння відбувалося поетапно. Бажано вводити по одному тваринному продукту в кожен прийом їжі.
Як приготувати смачні часникові крутони ?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 859
Ці хрумкі підсмажені в олії та вершковому маслі гріночки доповнять будь-який суп та додадуть смаку будь-якому салатику.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: