clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

2 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1432

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»


Прикрасити закуску зеленню, зернами гранату або маслинами. Фото: автора

Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.

Якщо ввімкнути фантазію, можна красиво подати навіть найбуденніші страви. У цій закусці головне використовувати невеличкі бульби та купити смачний малосольний оселедець.


Інгредієнти:
1 крупний малосольний оселедець,

6 картоплин середнього розміру,

зелень кропу,

2 ч. л. вершкового масла.


Для маринаду:
2 ч. л. ніжної гірчиці,
2 ст. л. нерафінованої соняшникової олії,
1 ст. л. рисового оцту,
зелена цибуля,
чорний мелений перець.

Приготування:
Однакового розміру бульби відварити в шкірочці до готовності. Коли картопля охолоне, почистити її, зрізати кінчики й розрізати навпіл. Вийняти м’якуш ложечкою, залишаючи краї, щоб картопля не розсипалася.

Кріп подрібнити, половинки картоплі змастити вершковим маслом. Обкачати у подрібненій зелені.


Оселедець почистити, розділити на філе й ретельно помити. Нарізати кубиками.

Змішати олію, гірчицю і оцет, додати чорний перець.


У цій суміші замаринувати кубики оселедця.

Через годину-дві додати до риби подрібнену зелену цибулю. Нафарширувати оселедцем картопляні «стаканчики».
Залишилося лише розкласти картоплю на тарілку й прикрасити зеленню, зернами гранату або маслинами.


 

закуски, закуска оселедець в картопляних стаканчиках, риба та морепродукти, страви з оселедця, оселедець, сятковий стіл, різдвяне меню, новорічне меню

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3872
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2933
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3254
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1175
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: