clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 830

М’ясо в картопляно-сирній «шубці»


Подавати в тій же формі, в якій запіканка готувалася. Фото: автора

Найсмачніша картопля, запечена в духовці з фаршем.

Бувають ситуації, коли взагалі немає сил і часу готувати. А смачно поїсти хочеться. Тоді згадуються такі страви, як картопля, запечена з фаршем. Здавалося б, що може бути простіше, а виходить дуже смачно.


Інгредієнти:
300 г м’ясного фаршу,
2 цибулини,
1 моркввина,
2 ст. л. м'якого вершкового масла,
6-7 картоплин,
1/2 склянки молока,
1,5 склянки жирних вершків,
2 ст. л. борошна,
3-5 зубків часнику,
1 ч. л. солі,
Мускатний горіх, мелений перець,
1,5 склянки тертого сиру.


Приготування:
Нагріти духовку до 200°С. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. На дно викласти фарш. Посолити, поперчити.

Зверзу покласти шар цибулі та кружальця моркви.

Картоплю нарізати тонкими смужками і викласти на овочі.

Молоко змішати з вершками, додати борошно, часник, сіль, перець та мускатний горіх. Перемішати. Залити цією сумішшю картоплю.


Закрити форму фольгою і випікати 30 хвилин. Зняти фольгу і тримати ще 20-30 хвилин.

За 10 хвилин до кінця приготування зверху притрусити тертим сиром.

Подавати в тій же формі, в якій запіканка готувалася.


 

м`ясо та субпродукти, свинина, страви з картоплі, запіканки, м`ясо в картопляно-сирній шубці, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2476
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 439
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Смажена печінка «Красуня Сходу»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1940
Печінка виходить м’якою і дуже ніжною, з тонким пікантним смаком та дивовижним ароматом!
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1036
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Показати ще
Коментарів - 0: