clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1265

Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру

Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений.
Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений. Фото: автора

Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.

Кордон блю, насправді, всього лише паніроване в сухарях м’ясо з телятини, свинини або курячої грудки, начинене сиром і шинкою. Готується досить просто, а на виході ви маєте чудовий варіант ситної вечері для всієї родини. До того ж, ця страва завжди виграшною буде на святковому столі. До кордон блю дуже гарно пасує вершковий соус із часником та кропом.


Інгредієнти на 20 шт.:
400-500 г свинячої вирізки,
20 тонких прямокутних скибочок шинки,
20 скибочок сиру (тієї ж форми що й шинка),
сіль, суміш перців мелена, карі, паприка.
Для панірування:
борошно, панірувальні сухарі,
3 яйця, 50 мл молока,
сіль, перець.


Приготування:
Вирізку нарізати як на відбивні, тонко відбити (зручніше цю процедуру робити через поліетиленовий пакет, тоді бризки не будуть бруднити вашу кухню, а м’ясо не порветься). Замаринувати скибочки у спеціях та солі. Залишити на 15-20 хвилин.


Потім на край кожної відбивної покласти по скибочці шинки та сиру.

Накрити другою половиною відбивної (ніби складаєте книжку; я роблю декілька обертів м’яса кругом начинки на кшталт великої пласкої котлетки – так сир практично не витікає).


Шніцель запанірувати з обох боків у борошні.

Вмочити в трохи підсолені й поперчені збиті з молоком яйця. Наостанок обкачати в сухарях. Обсмажити на розігрітій олії з двох боків на середньому вогні.

Потім скласти шніцелі на деко, встелене пергаментом і довести до готовності в духовці – протягом 10-15 хвилин (так, до речі, ви позбудетеся і зайвого жиру – його забере на себе пергамент).

Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений.


 

м`ясо та субпродукти, свинина, кордон блю, шніцель з сиром та шинкою, швейцарська кухня, відбивні, страви зі свинини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Басма в духовці – узбецька «сестричка» плову (+відео)
м`ясо та субпродукти, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1005
Приготовані у власному соку овочі не лише корисні, але й дуже смачні. Та й від господині така страва вимагає мінімум зусиль.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1182
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 753
Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!
Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 697
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: