clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 879

Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру


Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений. Фото: автора

Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.

Кордон блю, насправді, всього лише паніроване в сухарях м’ясо з телятини, свинини або курячої грудки, начинене сиром і шинкою. Готується досить просто, а на виході ви маєте чудовий варіант ситної вечері для всієї родини. До того ж, ця страва завжди виграшною буде на святковому столі. До кордон блю дуже гарно пасує вершковий соус із часником та кропом.


Інгредієнти на 20 шт.:
400-500 г свинячої вирізки,
20 тонких прямокутних скибочок шинки,
20 скибочок сиру (тієї ж форми що й шинка),
сіль, суміш перців мелена, карі, паприка.
Для панірування:
борошно, панірувальні сухарі,
3 яйця, 50 мл молока,
сіль, перець.


Приготування:
Вирізку нарізати як на відбивні, тонко відбити (зручніше цю процедуру робити через поліетиленовий пакет, тоді бризки не будуть бруднити вашу кухню, а м’ясо не порветься). Замаринувати скибочки у спеціях та солі. Залишити на 15-20 хвилин.


Потім на край кожної відбивної покласти по скибочці шинки та сиру.

Накрити другою половиною відбивної (ніби складаєте книжку; я роблю декілька обертів м’яса кругом начинки на кшталт великої пласкої котлетки – так сир практично не витікає).


Шніцель запанірувати з обох боків у борошні.

Вмочити в трохи підсолені й поперчені збиті з молоком яйця. Наостанок обкачати в сухарях. Обсмажити на розігрітій олії з двох боків на середньому вогні.

Потім скласти шніцелі на деко, встелене пергаментом і довести до готовності в духовці – протягом 10-15 хвилин (так, до речі, ви позбудетеся і зайвого жиру – його забере на себе пергамент).

Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений.


 

м`ясо та субпродукти, свинина, кордон блю, шніцель з сиром та шинкою, швейцарська кухня, відбивні, страви зі свинини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 439
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2476
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1036
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Чахохбілі – курка по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2496
Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна!
Показати ще
Коментарів - 0: