clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2081

Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру

Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений.
Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений. Фото: автора

Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.

Кордон блю, насправді, всього лише паніроване в сухарях м’ясо з телятини, свинини або курячої грудки, начинене сиром і шинкою. Готується досить просто, а на виході ви маєте чудовий варіант ситної вечері для всієї родини. До того ж, ця страва завжди виграшною буде на святковому столі. До кордон блю дуже гарно пасує вершковий соус із часником та кропом.


Інгредієнти на 20 шт.:
400-500 г свинячої вирізки,
20 тонких прямокутних скибочок шинки,
20 скибочок сиру (тієї ж форми що й шинка),
сіль, суміш перців мелена, карі, паприка.
Для панірування:
борошно, панірувальні сухарі,
3 яйця, 50 мл молока,
сіль, перець.


Приготування:
Вирізку нарізати як на відбивні, тонко відбити (зручніше цю процедуру робити через поліетиленовий пакет, тоді бризки не будуть бруднити вашу кухню, а м’ясо не порветься). Замаринувати скибочки у спеціях та солі. Залишити на 15-20 хвилин.


Потім на край кожної відбивної покласти по скибочці шинки та сиру.

Накрити другою половиною відбивної (ніби складаєте книжку; я роблю декілька обертів м’яса кругом начинки на кшталт великої пласкої котлетки – так сир практично не витікає).


Шніцель запанірувати з обох боків у борошні.

Вмочити в трохи підсолені й поперчені збиті з молоком яйця. Наостанок обкачати в сухарях. Обсмажити на розігрітій олії з двох боків на середньому вогні.

Потім скласти шніцелі на деко, встелене пергаментом і довести до готовності в духовці – протягом 10-15 хвилин (так, до речі, ви позбудетеся і зайвого жиру – його забере на себе пергамент).

Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений.


 

м`ясо та субпродукти, свинина, кордон блю, шніцель з сиром та шинкою, швейцарська кухня, відбивні, страви зі свинини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячі стегенця по-японськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1458
Ця проста страва заслуговує на те, щоб про неї знали.
Шпинатна лазанья з індичачим фаршем, кабачками та баклажанами
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 463
Ще один дуже смачний варіант славнозвісної італійської страви.
Ніжні курячі тюфтельки з «родзинкою»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 578
Дуже цікавий рецепт. Особливо на святковий стіл — коли вже й не знаєш, чим гостей дивувати.
Сирна запіканка з курячим фаршем
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 420
Наша українська відповідь італійській лазаньї!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: