clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 5246

Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят

У кожну тарілку при подачі покласти часточку лимона, сметану і зелень.
У кожну тарілку при подачі покласти часточку лимона, сметану і зелень. Фото: автора

У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.

Класичний рецепт солянки м'ясної збірної передбачає використання лише цибулі та моркви. Але, з часом, рецептура змінювалася, і в суп почали додавати ще й картоплю. Взагалі, у кожної господині своя збірна м'ясна солянка, адже саме наявність різного м’ясного асорті робить цю страву особливою та індивідуальною. Я завжди варю солянку саме після свят. По-перше, після хлібосольних застіль дуже хочеться посьорбати чогось гарячого та ріденького. По-друге, куди ще можна так вдало прилаштувати м’ясні нарізки, які залишилися після святкування? Головне пам’ятати, що правильно приготовлена солянка така навариста, що є абсолютно самостійною стравою.


Інгредієнти:

2,5-3 л води,
500 г свинини на кісточці,
500 г копченини (будь-якої, яка у вас є: шинки, копченої ковбаси, сосисок, мисливських ковбасок, копчених реберець тощо; у мене – балик, копчений рулет, запечена домашня ковбаска),
300 г картоплі,
1 банка маслин,
2-4 маринованих огірка (можна солоних),
2 цибулини, 1 морквина,
1-2 лаврових листки
2 ст. л. томатної пасти (у мене домашній кетчуп півбанки),
сіль, перець.
Для подачі:
лимон, зелень, сметана.


Приготування:
Викласти в каструлю свинину на кістці, влити воду, довести до кипіння, піну зняти. Варити все на повільному вогні 2 години. З готового бульйону дістати м'ясо, нарізати його соломкою й повернути назад у каструлю. Так само нарізати інші м'ясні продукти й підсмажити їх на сковорідці без додавання олії.

Додати до підсмаженої копченини нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву.

Коли овочі спасеруються влити томатний соус. Протушкувати все разом.


Картоплю нарізати кубиками й покласти в киплячий бульйон (якщо готуєте солянку без картоплі – цей пункт пропускаєте).

Коли картопля буде напівготовою, додати томатну засмажку з копчениною.
Огірки нарізати кружальцями (якщо шкірочка товста, то почистити її).

Додати їх у солянку. Поперчити і посолити, покласти лавровий листок.
Додати нарізані кільцями маслини (я ріжу навпіл поздовж, але можна кидати й цілі).

Перемішати, на повільному вогні проварити 10-15 хвилин.
У кожну тарілку при подачі покласти часточку лимона, сметану і зелень.


 

перші страви, супи, солянка, м`ясна солянка збірна класична, утилізації продуктів після свят, копченина, маслини, російська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Український борщ, який завжди виходить насичено червоним
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 4048
Рецептів його приготування безліч і в кожної господині є свої секрети, які роблять цю першу страву унікальною. Однак, щоб вона зберегла еталонний красивий червоний колір, потрібно дотримуватися певних правил!
Рисовий суп із лісовими грибами «Грибна полянка»
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2228
Неймовірно ароматний і насичений супчик, який не тільки не втрачає своїх смакових якостей наступного дня, але й стає ще смачнішим!
Капусняк з курятиною та манкою
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 9
Манна крупа не відчувається взагалі! Вона надає страві насиченість і приємну густину.
Тосканський грибний суп із квасолею
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 519
Zuppa di fagioli e funghi — насичена грибним і квасоляним смаком перша страва італійської кухні, яка готується швидко й легко.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: