clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1065

Пиріг-«губка» на киселі з цукатами

Елементарний не клопіткий пиріг, який дуже швидко готується.
Елементарний не клопіткий пиріг, який дуже швидко готується. Фото: автора

Неможливо повірити, але здоба пирога — це справжня губка, пориста і стискається, як справжня!

Готувати дуже легко. Продуктовий набір — мінімальний. Пиріг смачний і незвичайний! Крім того, щоразу можна змінювати його смак, використовуючи кисіль із різними наповнювачами.


Інгредієнти:
Брикет сухого киселю (у мене суничний),
3 яйця,
0,5 ч. л. соди (погашеної оцтом),
3 ст. л. борошна (з гіркою),
жменя цукатів, ванілін.


Приготування:
Роздробити пачку сухого киселя, змішати його з борошном (просіяти через сито).

Соду погасити оцтом. Додати по одному яйця, перемішати.

Додати цукати і ванілін.

Все ретельно перемішати і вилити рідке тісто в глибоку форму, встеливши її пергаментом і змастивши вершковим маслом.

Поставити в попередньо нагріту до 180°С духовку, випікати 10-15 хвилин до зарум'янювання.

Пиріг охолодити, вийняти з форми й нарзати порційними шматочками.

Можна полити будь-яким фруктовим топінгом.


 

солодка випічка, пиріг губка на киселі з цукатами, кисіль, цукати, прості рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 839
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1211
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1233
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 962
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: