clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1970

Справжній єврейський форшмак

Форшмак можна намащувати на булочку, чорний бородинський хліб або підсмажені грінки.
Форшмак можна намащувати на булочку, чорний бородинський хліб або підсмажені грінки. Фото: автора

Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.

Існує непорушна істина, що справжній і найсмачніший форшмак може приготувати лише єврейська бабуся. Такої у мене не має, але нещодавно в гостях я скуштувала просто неймовірний форшмак, рецепт якого у моїх знайомих передається з покоління в покоління. Вони щедро поділилися зі мною таємницею приготування цієї чудової закуски і я просто не можу не розказати про неї вам.

Інгредієнти:
1 малосольний оселедець,
2 варені яйця,
2 скибочки батона, замоченого в молоці,
половина цибулини,
1 кисленьке яблуко (Симеренко, Антонівка тощо),
1-2 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. цукру,
1 ч. л. гірчиці.

Приготування:
Оселедець почистити, видалити всі кісточки (якщо раптом виявиться, що рибка засолона, то варто вимочити її в молоці або чаї). Цибулю почистити. Яйця зварити та почистити. З яблук зняти шкірочку та видалити насінинки.
Вершкове масло покласти в тепле місце, щоб воно трішки розм'якло. Батон замочити у воді й відтиснути.
Всі інгредієнти подрібнити й скласти в чашу блендера.

Ретельно збити (маса має бути ніжною і однорідною).

Форшмак можна намащувати на булочку, чорний бородинський хліб або підсмажені грінки. Зверху прикрасити бутербродики зеленню та притрусити паприкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Зберігається форшмак у холодильнику до тижня. Якщо порція для вас завелика, то сміливо можете заморозити намазку у морозильній камері й потім діставати за необхідністю. 

закуска, риба та морепродукти, оселедець, форшмак, еврейська кухня, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рибка «Дружба» з плавленим сиром
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 545
Така рибка дуже проста в приготуванні, але неймовірно смачна.
Легкий плов із рапанами по-середземноморськи
риба та морепродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 510
Така страва не лише смачна, але й корисна та малокалорійна!
«Оселедець в банці» – малосольний пряний короп без маринаду
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 761
Такий рецепт приготування домашнього оселедця з річкової риби вирізняється своєю ніжністю, соковитістю та витонченим пряним смаком.
Риба з імбиром у пивному клярі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 549
За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку, але в мене нині особлива - з романтичною назвою Red Pearl («червона перлина»), яка в нас іменується просто — «красноглазка».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: