clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 966

Справжній єврейський форшмак


Форшмак можна намащувати на булочку, чорний бородинський хліб або підсмажені грінки. Фото: автора

Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.

Існує непорушна істина, що справжній і найсмачніший форшмак може приготувати лише єврейська бабуся. Такої у мене не має, але нещодавно в гостях я скуштувала просто неймовірний форшмак, рецепт якого у моїх знайомих передається з покоління в покоління. Вони щедро поділилися зі мною таємницею приготування цієї чудової закуски і я просто не можу не розказати про неї вам.

Інгредієнти:
1 малосольний оселедець,
2 варені яйця,
2 скибочки батона, замоченого в молоці,
половина цибулини,
1 кисленьке яблуко (Симеренко, Антонівка тощо),
1-2 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. цукру,
1 ч. л. гірчиці.

Приготування:
Оселедець почистити, видалити всі кісточки (якщо раптом виявиться, що рибка засолона, то варто вимочити її в молоці або чаї). Цибулю почистити. Яйця зварити та почистити. З яблук зняти шкірочку та видалити насінинки.
Вершкове масло покласти в тепле місце, щоб воно трішки розм'якло. Батон замочити у воді й відтиснути.
Всі інгредієнти подрібнити й скласти в чашу блендера.

Ретельно збити (маса має бути ніжною і однорідною).

Форшмак можна намащувати на булочку, чорний бородинський хліб або підсмажені грінки. Зверху прикрасити бутербродики зеленню та притрусити паприкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Зберігається форшмак у холодильнику до тижня. Якщо порція для вас завелика, то сміливо можете заморозити намазку у морозильній камері й потім діставати за необхідністю. 

закуска, риба та морепродукти, оселедець, форшмак, еврейська кухня, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2238
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2273
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Риба фарширована по-хмельницьки від телеведучої Олесі Шуляк
риба та морепродукти, рецепт від зірки
Світлана ЯСЬКОВА 2680
Ведуча проекту «Проскурівські смаколики» на телеканалі «Поділля-центр» розказала, як найсмачніше готувати рибу.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1418
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 0: